Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Omeletpuntjes Met Kruiden, Pesto En Tomaat

12 cherrytomaatjes. e eieren. 1/2 deciliter melk. 20 gram boter. 2 eetlepels fijngehakte peterselie. 2 eetlepels pesto. Voorbereiding Halveer de cherrytomaatjes. Klop de eieren los met de melk. Bereidingswijze Smelt de boter in de koekepan. Roer de p... bekijk recept »

Mozzarella-aardappeltorentjes Met Tomaat

3 vastkokende grote aardappelen 3 eetlepels olijfolie zout versgemalen peper 8 plakken bakbacon 2 middelgrote tomatenin plakken 2 grote bollen mozzarellain plakken 8 blaadjes verse salie ** van aardappelrasp 8 platte koekjes vormen ** olie in ruime ... bekijk recept »

Mosselen Met Tomaat (zuppa Di Cozze)

een zak mosselen van 2 kilogoed gewassen! 2 sjalotjes (niet te klein) fijnsnipperen 2 teentjes knoflookin plakjes blikje tomatenstukjes 2 dl. droge witte wijn 3 eetl. olijfolie extra vergine 2 eetl. versgesneden peterselie peper en zout van de molen... bekijk recept »

Bruschetta Met Tomaat En Coppa Di Parma

4 pomodori-tomaten 3 teentjes geperste knoflook 3 el fijngehakte basilicum 1 el olijfolie grof zeezout grofgemalen peper 1 ciabatabrood 300 gram Coppa di Parma Bereidingswijze Ontvel de tomaten en halveer en ontpit ze. Snijd het vruchtvlees in klein... bekijk recept »

Carpaccio Van Serranoham En Tomaat .

200 gr. ongepelde pistachenootjes 1? theelepel basilicum 1 theelepel Italiaanse kruiden 2 citroenen 6 eetlepels olijfolie met basilicum zout & versgemalen zwarte peper 24 minitrostomaatjes 300 gr. serranoham (in dunne plakjes) 50 gr Rucola-s... bekijk recept »

Frisse Salade Met Tomaat En Komkommer

Halve komkomer2 tomaten1 bosje lenteuitjes1 el citroensap1 el olijfolie(vierge extra)1/4 tl zout1/4 tl zwarte peper en 1 el ketoembar (gemalen korianderzaad) Doe de gesneden komkommer, lente-ui en tomaat in een schaal Roer in een kommetje de olijfoli... bekijk recept »

Filetlapjes Met Tomaat En Ham.

4 varkensfiletlapjes 4 bosuitjes 4 takjes peterselie 4 grote champignons 3 eetl olie 4 plakjes achterham 2 tommaten (gehalveerd) snufje peper snufje zout. 1. Veeg de champignons schoon en verwijder de stelen.verwijder van de bosuitjes de helft van he... bekijk recept »

Filetlapjes Met Tomaat En Ham.

4 varkensfiletlapjes 4 bosuitjes 4 takjes peterselie 4 grote champignons 3 eetl olie 4 plakjes achterham 2 tommaten (gehalveerd) snufje peper snufje zout. Bereidingswijze Van het groensnijd van de plakjes achterham de vetrandjes af. 2. Dep de varkens... bekijk recept »

Andijviestamppot met bacon en tomaat

750 gr aardappelen 300 gr andijvie 1 ui 2 tomaten 100 gr bacon zout 1 eetlepel boter versgemalen peper 1 dl melk 1 pakje roomkaas met tuinkruiden (80 gr) Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water. Maak de andijvie schoon en s... bekijk recept »

Atjar van komkommer en tomaat

1/2 komkommer 250 gr kerstomaatjes 1 kleine ui 1 rood pepertje 6 eetlepels azijn 50 gr bruine suiker peper, zout 3 eetlepels zilveruitjes 2 eetlepels fijngehakte peterselie Was de komkommer en de kerstomaatjes. Snijd de komkommer in de lengte in par... bekijk recept »

Pagina 58 van 100