Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Wraps met tomaat en pesto

250 g boekweitbloem250 g tarwebloem1 l melk10 g gedroogde gist1 kl suiker3 el olijfolie3 eieren0.5 kl zout4 el pesto8 zongedroogde tomaten (in reepjes)1. Voorbereiding: Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Roer de gist en de suiker los in de la... bekijk recept »

Lamsschouder met tomaat en olijven

1 kg lamsschouder (liefst van melklam)1 ui (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gehakt)2 el pijnboompitten800 ml kalfsfond1 takje rozemarijn1 blaadje laurier1 takje salie250 g kerstomaten200 g zwarte olijvenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 18... bekijk recept »

Aardappeltaart met tomaat en spek

5 tomaten (middelgroot)3 uien150 g cheddar (blok)0.5 bosje peterselie600 g aardappelen400 ml groentebouillon100 g ontbijtspekboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dik. Blancheer z... bekijk recept »

Stoofpotje met kip, tomaat en olijven

3 kipfilets200 ml kippenbouillon1 venkel1 ui3 teentjes knoflook1 blikje witte bonen (uitgelekt)1 blikje tomatenblokjes60 g zwarte olijven (zonder pit)50 g pijnboompitten2 el bladpeterselie2 el olijfoliepeperzout1. Maak de venkel schoon en snij in par... bekijk recept »

Koude penne met rucola, tomaat en kappertjes

500 g penne800 g tomaten (rijpe)75 g rucola2 el ketchup1 el tomatenpassata1 kl rode pesto4 el witte balsamicoazijn2 el kappertjes (gespoeld)parmezaan (schilfers)peperzout1. Meng de balsamicoazijn met tomatenketchup, rode pesto en tomatenpassata. Bren... bekijk recept »

Spaghetti met tomaat, mozzarella en rucola

500 g spaghetti250 g mozzarella (in blokjes)2 tomaten (grote)5 el pijnboompitten (geroosterd)handvol rucola2 tenen knoflook3 el olijfoliezwarte pepersnuifje kruidenzout1. Doe de knoflook met het kruidenzout in een vijzel en stamp fijn (of pers de kno... bekijk recept »

Tomaat mozzarella

4 tomaten (grote)2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella)8 zwarte olijven4 takjes basilicumolijfolie (van goede kwaliteit)zwarte peper uit de molenzeezout1. Snij de tomaten en de mozzarella in plakken. 2. Schik de plakken tomaat en mozzarella... bekijk recept »

Spaghetti met tomaat en scampi

4 scampi's200 g tomatenblokjes (blik)125 g spaghettiteentje knoflook (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)1 chilipeper (zonder zaadjes en in fijne ringetjes)1 blaadje laurierhandvol peterselie (gehakt)3 takjes tijmoregano (gehakt)olijfolie1. Stoof de ui en d... bekijk recept »

Kippenlapjes met gebakken tomaat

4 kipfilets (van 150 g)1 kl rozemarijn (gehakt)1 kl verse tijm (blaadjes)1 el verse salie (blaadjes)200 g troskerstomatenboterpeperzout1. Spoel de tomaatjes, maar laat ze aan het takje zitten. 2. Kruid de kippenlapjes met peper en zout. Bak ze in een... bekijk recept »

Pizza met tomaat, rucola en pijnboompitten

2 vellen pizzadeeg6 tomaten (san marzano, langwerpig)50 g pijnboompitten2 handvol rucola1 kl olijfolie (met chilipepertjes)1 kl gedroogde oreganopeperzout1. Verwarm de oven voor op 240°C, met 2 bakplaten erin. 2. Spoel de tomaten en snij ze in he... bekijk recept »

Pagina 66 van 100