1000 recepten met tomaat
250 g boekweitbloem250 g tarwebloem1 l melk10 g gedroogde gist1 kl suiker3 el olijfolie3 eieren0.5 kl zout4 el pesto8 zongedroogde tomaten (in reepjes)1. Voorbereiding: Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Roer de gist en de suiker los in de la... bekijk recept »
1 kg lamsschouder (liefst van melklam)1 ui (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gehakt)2 el pijnboompitten800 ml kalfsfond1 takje rozemarijn1 blaadje laurier1 takje salie250 g kerstomaten200 g zwarte olijvenolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 18... bekijk recept »
5 tomaten (middelgroot)3 uien150 g cheddar (blok)0.5 bosje peterselie600 g aardappelen400 ml groentebouillon100 g ontbijtspekboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dik. Blancheer z... bekijk recept »
3 kipfilets200 ml kippenbouillon1 venkel1 ui3 teentjes knoflook1 blikje witte bonen (uitgelekt)1 blikje tomatenblokjes60 g zwarte olijven (zonder pit)50 g pijnboompitten2 el bladpeterselie2 el olijfoliepeperzout1. Maak de venkel schoon en snij in par... bekijk recept »
500 g penne800 g tomaten (rijpe)75 g rucola2 el ketchup1 el tomatenpassata1 kl rode pesto4 el witte balsamicoazijn2 el kappertjes (gespoeld)parmezaan (schilfers)peperzout1. Meng de balsamicoazijn met tomatenketchup, rode pesto en tomatenpassata. Bren... bekijk recept »
500 g spaghetti250 g mozzarella (in blokjes)2 tomaten (grote)5 el pijnboompitten (geroosterd)handvol rucola2 tenen knoflook3 el olijfoliezwarte pepersnuifje kruidenzout1. Doe de knoflook met het kruidenzout in een vijzel en stamp fijn (of pers de kno... bekijk recept »
4 tomaten (grote)2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella)8 zwarte olijven4 takjes basilicumolijfolie (van goede kwaliteit)zwarte peper uit de molenzeezout1. Snij de tomaten en de mozzarella in plakken. 2. Schik de plakken tomaat en mozzarella... bekijk recept »
4 scampi's200 g tomatenblokjes (blik)125 g spaghettiteentje knoflook (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)1 chilipeper (zonder zaadjes en in fijne ringetjes)1 blaadje laurierhandvol peterselie (gehakt)3 takjes tijmoregano (gehakt)olijfolie1. Stoof de ui en d... bekijk recept »
4 kipfilets (van 150 g)1 kl rozemarijn (gehakt)1 kl verse tijm (blaadjes)1 el verse salie (blaadjes)200 g troskerstomatenboterpeperzout1. Spoel de tomaatjes, maar laat ze aan het takje zitten. 2. Kruid de kippenlapjes met peper en zout. Bak ze in een... bekijk recept »
2 vellen pizzadeeg6 tomaten (san marzano, langwerpig)50 g pijnboompitten2 handvol rucola1 kl olijfolie (met chilipepertjes)1 kl gedroogde oreganopeperzout1. Verwarm de oven voor op 240°C, met 2 bakplaten erin. 2. Spoel de tomaten en snij ze in he... bekijk recept »