Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Oesters met tomaat en ham

2 plakken ham12 oesters2 tomatenparmezaan1 el olijfolie1 sjalot1 teentje knoflookverse basilicum1. Snipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Snij de plakken ham in reepjes. Snij het vruchtvlees van de tomaten. Snipper de basilicum.  2. Ver... bekijk recept »

Gekookte eitjes, tomaat en salsa verde

2 sneetjes toastbrood2 el kappertjes500 g tomaten4 eierenscheutje azijnolijfolieknoflook3 el bladpeterseliepeperzout1. Kook 4 eieren 8 tot 10 minuten in water met een scheutje azijn. Verfris in koud water en pel ze. Laat afkoelen en snij in plak... bekijk recept »

Champignons met tomaat en mozzarella

250 g kerstomaten (gehalveerd)750 g champignons (alleen de hoedjes)125 g mozzarella (parels)2 el balsamicoazijnolijfolie2 teentjes knoflook (fijngehakt)5 takjes oregano (alleen de blaadjes)zoutpeper1. Verwijder de steeltjes van de champignons. 2. Hak... bekijk recept »

Kalfslapjes met mozzarella en tomaat

0 verse pasta (of puree)4 kalfslappen (dun, of kalkoenlapjes)zongedroogde tomaten100 g rucola2 bolletjes mozzarella (in plakjes)100 g pestoolijfolie1. Snij de mozzarella in plakjes. 2. Bestrijk de kalfslapjes aan één kant met pesto. Bel... bekijk recept »

Tomaat- mozzarella- kruidentaart

1 rol kruimeldeeg4 romatomaten1 takje trostomaten (mini)3 eieren2 dl room2 bolletjes mozzarellaboterolijfolietuinkruidenbasilicumpepergrof zeezoutzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de tomaten in plakken en verwijder de pit... bekijk recept »

Heldere vissoep met tomaat en dragon

2 eetlepel olijfolie1 ui zeer fijngehakt2 teentje knoflook geperst1 eetlepel gedroogde dragon1 eetlepel tomatenpuree1 liter hete visbouillon5 trostomaten rijpe500 gram gemengde zeevruchten (diepvries)zout en versgemalen peper1. Verwarm de olijfolie i... bekijk recept »

Broccoli met ansjovis en tomaat

1. Kook 500 gram broccoli, in roosjes verdeeld, in 10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Fruit 2 teentjes gesnipperde knoflook met 6 iets kleiner gesneden gezouten ansjovisfilets (blikje) in 3 eetlepels oli... bekijk recept »

Kalfsschnitzel met gepofte tomaat en brie

1. Snijd 2 ongepaneerde, iets platter geslagen kalfsschnitzels in kleinere schnitzels of neem kalfsoesters, in plakken van 1,5 cm gesneden. Bestrijk ze met 3 eetlepels groene pesto. 2. Bak ze 2 minuten per kant in een beetje hete olijfolie. Leg gehal... bekijk recept »

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

200 gram magere gerookte spekreepjes1 kilogram kruimige aardappels geschild, gehalveerd4 eetlepel olijfolie500 gram venkel ,in stukjes100 milliliter droge witte wijn100 gram geraspte belegen kaas125 milliliter crème fraîche6 gedroogde to... bekijk recept »

Ovenschotel met shoarma, aubergine en tomaat

2 aubergines in plakken400 gram vastkokende aardappels in plakken400 gram shoarmavlees200 milliliter zonnebloem- of arachideolie2 vleestomaten in plakken1 eetlepel rozemarijn100 gram feta grof verbrokkeld1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en l... bekijk recept »

Pagina 68 van 100