Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Tagliatelle met zalm, tomaat en basilicum-roomsaus

400 g tagliatelle200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom2 blikjes zalm, uitgelekt8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes4 eetl. groene pestozout en versgemalen peper1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje)1. Kook de taglia... bekijk recept »

Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum

3 eetl. olijfolie100 g gerookte ontbijtspek of pancetta, fijngesneden1 ui, fijngesnipperd1 eetl. tomatenpuree300 g rijpe trostomaten, in blokjes of een blikje tomatenblokjeszout en versgemalen peper300 g tagliatelle1 bosje basilicum, in reepjes1. Ver... bekijk recept »

Vispakketje met tomaat en prei

400 g tilapiafiletzoutversgemalen peper2 eetl. citroensap8 plakjes bacon3 eetl. olijfolie2 vleestomaten, in partjes1 prei, in ringetjes1 citroen, in partjes2 eetl. gehakte peterselie1. Snijd de tilapiafilet in 4 porties. Bestrooi deze met zout en pep... bekijk recept »

Wrap met romige tomaat en roze garnalen

4 rijpe trostomaten1 teentje knoflook, geperst2 bosuitjes, in dunne ringetjes2 eetl. verse koriander, fijngehakt125 ml zure room (Melkan)zoutversgemalen pepersnuf chilipeper4 middelgrote bloemtortilla’s4 mooie blaadjes ijsbergsla200 g roze garn... bekijk recept »

Zalmburger met tomaat en pestocr me

400 g zalmfilet, in blokjes1 eiwit50 g broodkruim1 sjalotje, gehaktzoutversgemalen peperbloem3 eetl. arachideolie of olijfolie1 teentje knoflook, geperst4 focaccia- of ciabattabroodjes, opengesneden, licht geroosterd50 g rucola125 ml mascarpone3 eetl... bekijk recept »

Zalmfilet met geroosterde tomaat en sinaasappel

500 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid2 eetl. citroensapzoutversgemalen peper8 trostomaten, aan de tak4 eetl. olijfolie1 teentje knoflook, geperst1 sinaasappel1 theel. gedroogde tijmlage ovenschaal, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200°C. Depde z... bekijk recept »

Gevuld ei met tomaat

4 Tomaten 4 Eieren Mayonaise Een stukje komkommer Eventueel wat peterselie ter garnering1. "Snijd de tomaat zig zag in met een klein puntig en scherp mesje. Trek de 2 delen van elkaar. Kook ondertussen de eieren hard, spoel koud en pel ze. 2. L... bekijk recept »

Broodje procureur met geroosterde tomaat en bosui

4 kaiserbroodjes 8 el PLUS kant-en-klare tapenade van zongedroogde tomaten 8 bosuitjes 4 tomaten 2 procureurlapjes PLUS Beter Leven Barbecueschotel verse biologische basilicum1. Snijd de kaiserbroodjes open. Leg ze 1 minuut op de grill. 2. Sch... bekijk recept »

Varkensfiletlapjes met brie en tomaat

100 g brie (in plakjes gesneden)1 tl Euroma Basilicum1 el Euroma Oregano1 pot(ten) Peper & Zout4 stuk(ken) varkensfiletlapjes1 pak(je) duopak krielaardappeltjes6 el olie2 stuk(ken) trostomaten (in plakjes gesneden)300 g panklare sperziebonen1. Ve... bekijk recept »

Rode viscurry met tomaat en rijst

300g g Fair Trade Original Pandanrijst2 stronken Kleine venkels4 el Olijfolie extra vierge1 pakje PLUS boemboe rode curry1 bakje Kerstomaatjes1 blik Fair Trade Original Kokosmelk400 g kabeljauwfilet Enkele blaadjes verse basilicum1. Bereid de rijst v... bekijk recept »

Pagina 74 van 100