Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Tomaat-mozzarella burger

4 multigranen broodjes 2 tomaten 2 bolletjes Belgische mozzarella enkele blaadjes rucola enkele blaadjes basilicum, fijn gesneden olijFolie peper en zout 1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.2. Schik dit afwisselend tussen de multigranen... bekijk recept »

. Stokbrood met kaas en tomaat

1 stokbrood, wit of bruin 3 tomaten kaas verse basilicum, fijngesneden 1. Snijd de tomaten en de kaas in plakjes en het stokbrood in schijfjes.2. Leg op elk schijfje een stukje tomaat en daarop kaas.3. Bestrooi ze met fijngesneden basilicum.4. Z... bekijk recept »

Panini met salami mozzerella en tomaat

4 stuks Panini broodjes 8 lapjes Salami met look 4 stuks Tomaat 2 bolletjes Mozzerella 1 Ui 1. Snij de panini broodjes open en steek ze in de oven gedurende 5 min. Snij ondertussen de ui in ringen, de mozzerella en tomaat in plakken.2. Haal de broo... bekijk recept »

Pan con tomate (brood met tomaat)

1 stokbrood 6 teentjes knoflook (gehalveerd) 3 tomaten olijfolie zout1. Snijd het stokbrood in plakjes en rooster het heel licht. Wrijf aan één kant in met een halve teen knoflook en vervolgens met een halve tomaat; knijp het sap uit op het brood.... bekijk recept »

Tijgergarnalen met tomaat

8 tijgergarnalen 2 kfl. solo 1 kfl. olie 2 grote, rijpe trostomaten 1 sjalotje 50 ml. droge, witte wijn 1 kfl. Italiaanse kruiden 1 handjevol gesnipperde peterselie 1 kfl. citroen Peper & Zout 1 broodje1. Ontdoe de tijgergarnalen van hun jasje. 2. ... bekijk recept »

Ciabatta met pesto en tomaat-kaas

4 ciabatta pesto kappertjes groene olijven 1 tomaat 1 bolletje mozarella1. Besmeer de ciabatta's met pesto en leg er een stukje mozarella op.2. Laat even in de oven opwarmen.3. Maak een mengeling van tomaat, ui, kappertjes, olijven.4. Doe dit mengsel... bekijk recept »

Ciabatta met mozarella, tomaat en basilicum

1 zakje mozzarella 1 ciabatta enkele teentjes look tomaten basilicum olijfolie 1. Snij de ciabattabroodjes in schijfjes en leg ze op een ovenplaat.2. Verwarm het brood in de oven volgens de tijd die op de verpakking staat.3. Maak een mengsel met ... bekijk recept »

Bruschetta met tomaat

4 tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook 4 el olijfolie 1 el balsamicoazijn zwarte peper en zeezout 1 stokbrood 10 zwarte olijven (optioneel) 50 g feta (optioneel) enkele blaadjes basilicum1. Pel en ontpit de tomaten en znijd ze in blokjes. Snipper de ui f... bekijk recept »

hamburgers met tomaat en ui

4 hamburgers versgemalen peper zout olijfolie of zonnebloemolie 4 hamburgerbroodjes gesneden ijsbergsla 2 rode uien 2 teentjes knoflook 1 tl paprikapoeder 2 dl tomatenketchup 1 tl worcestershiresaus 2 el honing 1 el pittige mosterd 1. Bestrooi ... bekijk recept »

Gegratineerde boterhammen met tomaat

1 klein brood, bruin- of boerenbrood 3 grote tomaten; coeur de boeuf 2 bolletjes mozzarella 1 potje groene pesto 1 teentje knoflook gemengde olijven zonder pit basilicumblaadjes gedroogde oregano peper&zout (pezo)1. Donderdag veggie-dag:2. Pel ... bekijk recept »

Pagina 81 van 100