Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella

250 g kerstomaatjes (niet te rijp) 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 1 eetlepel fijne kristalsuiker olijfolie 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 bol mozzarella (125 g) 2 eetlepels melk paprikapoeder 50 g rucola 1. Was de tomaatjes en snijd de s... bekijk recept »

Mini-bladerdeegtaartjes met tomaat en rozemarijn

4 plakjes bladerdeeg ontdooid 2 tl mosterd( Dijon) 1 `takje verse rozemarijn of tijm 6 cherrytomaatjes gehalveerd 2 tl olijfolie versgemalen peper en zout naar smaak 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.2. Nee... bekijk recept »

Taart met groene asperges, tomaat

200 gr spekblokjes 6 plakjes bladerdeeg 500 gr groene asperges 4 eieren 250 ml crème fraîche 50 gr parmezaanse kaas geraspt 1 bol ( buffel) mozzarella 4 mooie tomaten bakcmpapier en quichevorm 22 1. Met een salade als hoofdgerecht. Of als hapje... bekijk recept »

tomaat mozzarellabroodjes

1 ciabatta in dunne sneetjes 2,5 dl zongedroogde tomatenpasta 3 mozzarellabolletjes 2 tl oregano 3 el olijfolie zwarte peper 1. verwarm de oven voor op 220°C en zet de grill aan. leg de stukjes ciabatta onder de grill en rooster licht aan beide kan... bekijk recept »

Tarte Tatin met coeur de boeuf-tomaat

1 pak bladerdeeg 2 rode coeur de boeuf tomaten 2 groene coeur de boeuf tomaten 1.5 el balsamicoazijn 1.5 el honing 3 takjes verse oregano grof zeezout versgemalen peper 1. Verwarm de oven voor op 180-200 °C.2. Maak de Tarte Tatin:3. Bekleed een... bekijk recept »

Super Zomers Amuse van meloen en tomaat.

1 kleine watermeloen 4 Honingtomaten® 4 el balsamicoazijn 1 el olijfolie 8 `kleine basilicumblaadjes 8 cocktailprikkers1. Snijd de watermeloen in blokjes van circa 2,5 á 3 cm groot. Snij de Honingtomaten® doormidden. Meng de balsamicoazijn en de ... bekijk recept »

Gazpacho van paprika en tomaat

800 g verse tomaten 2 sneetjes wit toastbrood 2 rode paprika's het sap van een citroen 4 soeplepels extra vergine olijfolie 2 soeplepels wijnazijn 1 teentje look Enkele druppels tabasco peper en zout Enkele takjes basilicum Enkele takjes ... bekijk recept »

Soep van gele linzen en tomaat

250 g gele linzen 1,5 l water 3 laurierblaadjes 2 el boter zout 1 tl mosterdzaad 2 gedroogde pepers 1 tl komijnzaad 1 el geraspte gember 1 tl kurkuma 5 tomaten 2 el citroensap 1 el verse koriander 1. Snij de tomaten in blokjes. Rooster de linzen... bekijk recept »

Kaassoep met tomaat

1 ajuin 2 dozen (400gr) gepelde tomaten 2 ltr water 4 kippebouillonblokjes 1 kuipje roomkaas boter1. Stoof de fijngesnipperde ui in wat boter2. Voeg het water en de gepelde tomaten toe3. Laat 10 min koken4. Voeg de bouillonblokjes toe5. Doe er de kaa... bekijk recept »

Lauwe gazpacho van tomaat met kerrie en scampi

12 romatomaten 1 tak witte bleekselder 2 teentjes knoflook 2 el madraskerrie 12 mooie scampi 1 el xérèsazijn (sherry-azijn) 2 sneetjes wit brood enkele takjes kervel 1. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.2. Zet de tomate... bekijk recept »

Pagina 83 van 100