Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gevulde tomaat met gehakt

600 g gemengd gehakt 4 flinke tomaten 1 ui 1 teentje knoflook broodkruim ½ eetlepel Engelse saus 1 ei 3 eetlepel gesnipperde peterselie boter peper en zout 1. Snijd het hoedje van de tomaten en verwijder de pitten met een lepel. Strooi wat zout... bekijk recept »

Ovenschotel met bloemkool, tomaat en basilicum

800 g bereid gehakt varken kalf 1 kleine bloemkool 1 ui 1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten 2 dl lichte room 3 eetl. paneermeel 1 eetl. boter 1 ei 4 takjes peterselie 1/2 koffielepel tijm 1 koffielepel basilicum 1/2 eetl. paprika peper e... bekijk recept »

Farfalle met gehaktballetjes, tomaat en groenten

500 gr farfalle (vlinderpasta) 400 gr gemengd gehakt 1 ei 1 theelepel gedroogde oregano 1 teentje look 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat 450 gr italiaanse groentenmix 2 eetlepels basilicum 2 dl room 3 eetlepels paneermeel wat geraspte parm... bekijk recept »

Ossobuco met venkel en tomaat en pappardelle

4 kalfsschenkels 250 g pappardelle 10 rijpe tomaten 2 venkels 1 teentje knoflook 1 eetlepel milde kerriepoeder 3 eetlepels Solo Vloeibaar 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 1 koffielepel suiker peper van de molen zeezout 4 dl blanke kalfsf... bekijk recept »

Kalfsoester met honing en tomaat

4 kalfs- of varkensoesters 4 dl kalfsfond 500 gr prinsesbonen 4 tomaten 4 takjes tijm 1 ui, gesnipperd 1 el honing solo, bakken en braden 1 el graanmosterd nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Kook de bonen beetgaar, spoel onder koud water.2. Stoof d... bekijk recept »

Gegratineerde finettes met mozzarella en tomaat

500 g finettes 8 tomaten 2 teentjes knoflook 1 klontje suiker 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 1 koffielepel oregano 1 bol mozzarellakaas 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas 3 eetlepels olijfolie zwarte peper zeezout Solo1. Laat een ee... bekijk recept »

Gevulde koolrolletjes met tomaat

1 savooikool 4 gepelde en ontpitte tomaten 2 laurierblaadjes enkele takjes tijm 100 g gehakt 1 kopje gekookte rijst 30 g geroosterde pijnboompitten 2 fijngesneden teentjes look 2 fijngesnipperde sjalotjes 1 tl komijn 2 el fijngehakte peterselie... bekijk recept »

Gestoofd rundvlees met paprika en tomaat

750 gr runderlapjes 3 el olie 1 ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 2 rode paprika's, in kleine reepjes 1 blik ontvelde tomaten 2 dl vleesbouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels 1,5 tl gedroogde oregano 2 el maïzena peper&zout (pezo)1... bekijk recept »

Minipizza's met gehakt en tomaat

1 bosje lente-uitjes 3 tomaten 250 gr gehakt 6 el olie zout en peper 1 tl gedroogde oregano 1 el tomatenpuree 225 gr een beetje bloem 3 tl bakpoeder 125 gr magere kwark 5 el melk 75 gr goudse kaas (geraspt) bakpapier1. - maak de lente-uitjes schoon ... bekijk recept »

Balletjes met tomaat en mozzarella

500 gr gekruid gehakt 2 el olijven, gehakt 1 ei 3 el paneermeel 500 ml tomatensaus 1 bolletje mozzarella, in plakjes 2 takjes basilicum olijfolie1. Vermeng het gehakt met het ei, de olijven en het paneermeel.2. Vorm er hapklare balletjes van en bak d... bekijk recept »

Pagina 85 van 100