Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Taart van poonfilet en tomaat

1 plak bladerdeeg 12 verse blaadjes basilicum 2 teentjes look 3 el olijfolie 6 tomaten 6 poonfilets 1 el tijm 50 g mozzarella peper zout1. Hak de look en de basilicum fijn. Snij de tomaten in dikke schijven. Rol het bladerdeeg uit en bekleed ... bekijk recept »

Tomaat met vistartaar

4 tomaten 300 g verse zalm 4 el kruidenmengeling (peterselie, dille, kervel) 4 el mascarpone sap en zeste van 1 citroen 1 tl paprikapoeder peper zout1. Snij het hoedje van de tomaten. Hol ze uit, bestrooi de binnenkant met zout en zet de tomat... bekijk recept »

Krokante ravioli van kingkrab met avocado

12 wan-tanvelletjes (Chinese ravioli, Aziatische supermarkt, diepvries) 250 g krabvlees van koningskrab 1 rijpe avocado 2 tomaten 4 takjes koriander 1 limoen 1 teentje knoflook peper van de molen zeezout Solo Frituurvet 1 eetlepel olijfolie ex... bekijk recept »

kabeljauwhaasje op bedje van tomaat en kruiden

1 ui 1 tomaat 1 varia kruiden oa peterselie, basilicum... 1 blaadje laurier 1à2 teentje look 1. De ui fijn snijden; dit al wat laten stoven. De tomaat in stukjes snijden en deze bij de ui doen. Look in kleine stukjes snijden en dit ook mee l... bekijk recept »

Kabeljauwpizza met tomaat, spinazie en drie kazen

800 g witte bloem 35 g verse gist 10 g zout 1/2 l water 35 ml olijfolie 1. Voor bereiding van pizzadeeg: meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng alles tot een stevig deeg, voeg ind... bekijk recept »

Langoustines met tomaat en pesto

24 verse langoustines 4 tomaten 1 sjalot 1 teentje knoflook olijfolie peper&zout uit de molen Voor de pesto: 1 bosje verse basilicum 1 teentje knoflook 1 el pijnboompitten 1 el gemalen Parmezaan 5 cl goede olijfolie, van eerste persing peper&zout ui... bekijk recept »

Zeeduivel met witte kool, tomaat en mosterd

500 g zeeduivel (staartvis) 1 kleine witte kool 6 mooie tomaten 1 mespunt komijn 20 cl witte wijn 3 cl witte wijnazijn peper van de molen zeezout 2 el fijne mosterd 20 g Solo 1 dl light room 1/2 busseltje kervel 1. Verwijder het vel van de zee... bekijk recept »

Gevulde sardienen met gekonfijte tomaat

12 verse gefileerde sardienen (de filets blijven aan elkaar) 2 el olijfolie 1 bussel thaise mini asperges voor de tapenade 50 g gekonfijte tomaat 10 g pijnboompitten 4 blaadjes basilicum 5 cl zeer goede olijfolie peper en zout voor de mousse van ar... bekijk recept »

Lotte met tomaat en groenten

4 mooie stukken lotte van elk ongeveer 200 gr 4 st tomaten zonder vel en zonder pitjes 2 teentjes fijngesnipperde look 1 halve courgette in kleine stukjes 1 halve paprika in blokjes 1 wortel in kleine stukjes 1 ui in kleine stukjes1. Bak de vis in ee... bekijk recept »

Tomaat met sint-jakobsvruchten

2 trostomaten 6 verse sint-jakobsvruchten 1 kg mosselen 1 scheutje witte wijn 1/4 ui 1 tak selder fleur de sel piment d'espelette scheutje olijfolie enkele druppels balsamicoazijn - mayonaise - 2 dl arachideolie 1 eierdooier peper 1 kl mosterd sap va... bekijk recept »

Pagina 89 van 100