Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gestoofde calamari met verse kruiden

4 fijne sneetjes gerookte ham 2 tomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot 2 el fijngehakte bladpeterselie 2 el fijngehakte koriander 2 el fijngehakte dille 4 calamari van /- 150g per stuk (pijlinktvis, gereinigd) 2 el Solo vloeibaar 1 limoen 1 snui... bekijk recept »

VIS MET TOMAAT EN DILLE

4 FILETS NAAR KEUZE 1 BAKJE KERSTTOMAATJES 1 STUK SJALOT 2 EETL DILLE 1 EETL GRAANTJESMOSTERD OLIJFOLIE WITTEWIJNAZIJN 1 LITER VISBOUILLON1. SNIPPER DE SJALOT.MAAK EEN DRESSING VAN 2EETL OLIE,1EETL AZIJN,DE SJALOT,DE DILLE EN DE MOSTERD.POCHEER DE ... bekijk recept »

Garnalencocktail met tomaat

6 eetlepels cocktailsaus 2 eetlepels room 1/2 eetlepel citroensap 150 gram garnalen 12 blaadjes sla 1 tomaat 12 toefjes dille 1. Meng de cocktailsaus met de slagroom en het citroensap.2. Snijd de tomaat in blokjes. (eerst de zaadjes verwijderen)3.... bekijk recept »

Vis met boursin en tomaat uit de oven

2 stuks kabeljauwfilets van 150 gram elk 2 tomaten 40 gr geraspte kaas 1/2 pakje bousin peper en zout 1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd daarna de tomaat of de tomaten in stukjes, zonder de zaadjes. Strooi daarna een be... bekijk recept »

Stoofpotje makreel met tomaat (voor 4-6 personen)

2 gestoomde makrelen 3 grote uien 2 teentjes knoflook 5 tomaten, of 1 groot blik gepelde tomaten 2 el olie 1 tl gemalen koriander versgemalen peper zout1. Maak de makrelen schoon, verwijder het visvlees van de graatjes. Let op voor de kleinste g... bekijk recept »

Tomaat gevuld met tonijnsalade

1 kg tonijn 0,900 kg tomaat A 5 st. ei 0,300 l mayonaisesaus 0,100 l room 0,150 kg ui 0,030 kg peterselie 0,010 kg kervel 0,010 kg dragon 1/2 st. kropsla 3 st. citroen Peper Zout1. Licht gezouten water aan de kook brengen.2. De hittebron verl... bekijk recept »

Oesters gegratineerd met tomaat

12 verse oesters 2 tomaten 2-3 eetlepels verse bieslook, fijngehakt 75 ml slagroom 3 eetlepels geraspte kaas 1. Steek de oesters een voor een open door ze in een hand tussen een dubbelgevouwen doek vast te houden, met een (oester)mes de schelpen o... bekijk recept »

garnalenspiesjes met gevulde tomaat

4 TOMATEN paprika basilicumblaadjes 200 GR tonijn uit blik 2 EL olijfolie peper en zout 16 garnalenspiesjes aardappelsalade1. snij de hoedjes van 4 tomaten en hol ze uit. Kruid de binnenkant met zout. Snij 1 paprika in kleine blokjes. Hak wat ba... bekijk recept »

Muffins van tonijn, tomaat en groene olijven

2 eieren 10 cl halfvolle melk 1 zakje bakpoeder 200 g bloem 120 g Solo 120 g kerstomaten 300 g tonijn in blik in eigen nat 100 g groene olijven zout, peper 1. Laat de oven voorverwarmen op 200°C.2. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de o... bekijk recept »

Papillote van tomaat mozarella met zalm

600 gr zalm zonder vel 4 st Langwerpige trostomaten 2 bollen Mozzarella di bufala 16 Blaadjes Verse basilicum 500 gr pasta 20 cl kippenbouillon 1 el zwarte peper 4 el olijfolie 1 el basilicum kruiden 4 el Aromat kruiden (zout vervanger) 4 velle... bekijk recept »

Pagina 91 van 100