Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Gestoofde prei met tomaat

1 kg prei 3 el olijfolie 3 uien, gesnipperd 3 tomaten, in blokjes zout en peper 150 ml kippenbouillon 2 el dille 1. Maak de prei schoon en snijd in ringen.2. Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien goudbruin.3. Voeg de prei toe en fruit... bekijk recept »

Duo van tomaat en mozzarella

10 bolletjes mozarella uitgelekt en gehalveerd 10 kerstomaatjes gewassen en gehalveerd 20 blaadjes verse basilicum peper uit de molen ,goede olijfolie 1 hand rucola basilicum dressing 1. Voeg een half bolletje kerstomaatje en mozarella samen en ze... bekijk recept »

Pastinaaksalade met linzen, tomaat

100 g gedroogde Puy linzen 1 sjalot 1 teentje knoflook 150 g pastinaak 250 g cherrytomaatjes 0.25 rode peper 150 g tofu 2 el Becel Slaolie (20 g) 1 el 1 citroenrasp 3 el 3 grof gesneden koriander 2 bruine pistolets1. Kook de Puy linzen volgens de... bekijk recept »

Wrap met tomaat en quinoasalade

200 g quinoa olijfolie1 ui, fijngesnipperd1 teentje knoflook, geraspt sap van 1 citroen2 tomaten4 El bieslook, fijngesnipperd 4 wraps80 ml tomatentapenade150 g jonge spinazieblaadjes paars basilicum zout, peper1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzin... bekijk recept »

Salade van gegrilde tomaat

3 tomaten1 aubergine50 ml olijfolie6 takjes tijm, blaadjes afgeplukt 1⁄2 krop eikenbladsla 200 g mozzarella di bufala groentekiemen 1⁄2 bosje vers basilicum (ongeveer 20 g) balsamicoazijn zout, peper1. Snij de tomaten en de aubergine in dunne plak... bekijk recept »

Lasagne met ham, courgette, tomaat en mozzarella

2 courgettes in plakjes10 vellen lasagne 6 sneetjes ham van Weleer Kwaliteitsketen Carrefour 6 tomaten, in schijfjes2 bollen mozzarella, in plakken olijfolie Voor de bechamelsaus: 30 g boter 30 g bloem400 ml halfvolle melk200 g de fromage, râpé ger... bekijk recept »

Parfait van tomaat en forel

1 ui, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehakt100 g gedroogde tomaten, fijngehakt olijfolie100 ml water 1⁄2 blokje kippenbouillon light peper1 gelatineblaadje100 ml room2 gerookte forelfilets100 ml droge witte wijn 1⁄2 ui, fijngehakt sap van 1⁄4 citr... bekijk recept »

Notenbrood met hummus, avocado, tomaat en koriander

12 sneden notenbrood olijfolie1 blik kikkererwten, uitgelekt1 look2 El sesamolie2 El citroensap ijswater1 theelepel komijn2 avocado’s, in plakken2 tomaten, in schijfjes1 bosje koriander peper, zout1. Smeer de sneden brood in met olijfolie en bak kort... bekijk recept »

Bruschetta met avocado, tomaat en balsamico

½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte olijfolie peper en zout1 geschilde en ontpitte avocado het sap van ½ citroen8 kerstomaten rucolablaadjes balsamicocrème 1. Smeer de stukken stokbrood in met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en z... bekijk recept »

Bruschetta met gegrilde aubergine, feta, tomaat en munt

½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte1 aubergine olijfolie8 kerstomaten100 g feta8 muntblaadjes peper en zout1. Snij 1 aubergine in fijne plakjes en schik op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en zet 20 to... bekijk recept »

Pagina 99 van 100