Recepten met tomaat

1000 recepten met tomaat

Tomaat

Tomaat Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer

Pasta Met Tonijn, Champignons En Tomaat

400g gaar schelpjes macaroni 1 ui fijn 2 teentjes knoflook fijn 2 e peterselie fijn 30ml olijfolie 1 e boter 450 g tomaten uit blik 200 g verse champignons in plakjes 1/4 t cayenne 450 g tonijn uit blik gevlokt 1 e ansjovis pasta(verkrijgbaar bij vis... bekijk recept »

Zalm Met Tomaat En Avocadodressing

4 moten zalm2 limoenenzout zwarte peper1 mespunt paprikapoeder1 rijpe avocado2 trostomaten1 rode spaanse peper4 takjes tijm6 eetlepels olijfolieZalm droog deppen met keukenpapier en met rest van olie bestrijken. Zalm op hete barbeque of grill in ca 5... bekijk recept »

Tomaat-komkommersalade

1 komkommer 1 vleestomaat 1 rode ui 4 el. olie 4 el. olie 2 el. witte-wijnazijn 1 tl. suiker zout & peper 2 el. fijngesneden munt Snijd de komkommer in blokjes. Ontvel de tomaat & snij deze in blokjes. Maak een dressing van olie, azijn, suiker, zout ... bekijk recept »

Auberginelasagne Met Gedroogde Tomaat

2 grote aubergines zoutversgemalen peper 1 bolletje mozzarella 200 g gedroogde tomaatjes in olie 50 g peterselie Bereidingswijze Snijd de aubergines in plakkenbestrooi ze met zout en laat ze een haf uur in een vergiet uitlekken. Snijd de mozzarella i... bekijk recept »

Sla Met Feta & Tomaat

75gr feta in blokjes gesneden5 trostomaten in plakken1 gesnipperd bosuitjeknoflookpoederzoutpeperextra vierge olijfoliezakje gemengde slawat pijnboompitten1/4 komkommer in plakjes Verdeel de gewenste hoeveelheid sla over twee borden, en strooi de fet... bekijk recept »

Rijstsalade Met Tomaat, Olijven En Pijnboompitten.

Voor 4 personen. 250 gram rijst, Zout, 50 gram pijnboompitten, 1 doosje kerstomaatjes, Circa 20 zwarte of groene olijvenzonder pit, 1 rode geroosterde paprika, bosje basilicum, Voor de vinaigrette. 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 theelepels gladde mos... bekijk recept »

Fusilli-salade Met Tomaat, Basilicum En Kip

2 kipfilets1 fijngesneden teentje knoflook400 gram fusilli4 tomaten4 fijngesneden selderijstengels4 fijngesneden lente uitjes2 eetlepels fijngesneden basilicum2 eetlepels fijngesneden peterselie3 eetlepels olijfolie50 gram parmezaan1 bosje rucola sla... bekijk recept »

Visfilet Met Tomaat Uit De Oven

6 tomaten of pruimtomaten 4 stevige stukken witvis a 200 g heilbot of kabeljauw 4 kleine klontjes boter bij voorkeur waar olijfolie in zit takjes verse basilicum en wat extra takjes voor de garnering sap van 1 citroen/sinaasappel/limoen Snijd de ... bekijk recept »

Roerei Met Tomaat En Chorizo Uit De Magnetron

25 GRAM BOTER 4 EIEREN 4 EETLEPELS MELK ZOUT PEPER 1 ONTPITTE TOMAAT IN BLOKJES 25 GRAM FIJNGESNEDEN CHORIZOWORST GEROOSTERD BROOD Smelt in een magnetronschaal de boter 1 minuut op vol vermogen. Klop er de eieren, melk, zout, peper, tomaat en worst d... bekijk recept »

Bladerdeeg Met Snoekbaars En Tomaat

4 ronde plakken bladerdeeg (doorsnee 10 cm) 100 gram spinazie 150 gram snoekbaarsfilet 0,5 liter visfumet 4 middelgrote trostomaten (niet te rijp) Voor de saus: 1 uit 1 dl witte wijn 1 dl room 75 gram boter peper/zout Voor de garnering: 4 blaadjes sa... bekijk recept »

Pagina 29 van 100