1000 recepten met tomaat
400g gaar schelpjes macaroni 1 ui fijn 2 teentjes knoflook fijn 2 e peterselie fijn 30ml olijfolie 1 e boter 450 g tomaten uit blik 200 g verse champignons in plakjes 1/4 t cayenne 450 g tonijn uit blik gevlokt 1 e ansjovis pasta(verkrijgbaar bij vis... bekijk recept »
4 moten zalm2 limoenenzout zwarte peper1 mespunt paprikapoeder1 rijpe avocado2 trostomaten1 rode spaanse peper4 takjes tijm6 eetlepels olijfolieZalm droog deppen met keukenpapier en met rest van olie bestrijken. Zalm op hete barbeque of grill in ca 5... bekijk recept »
1 komkommer 1 vleestomaat 1 rode ui 4 el. olie 4 el. olie 2 el. witte-wijnazijn 1 tl. suiker zout & peper 2 el. fijngesneden munt Snijd de komkommer in blokjes. Ontvel de tomaat & snij deze in blokjes. Maak een dressing van olie, azijn, suiker, zout ... bekijk recept »
2 grote aubergines zoutversgemalen peper 1 bolletje mozzarella 200 g gedroogde tomaatjes in olie 50 g peterselie Bereidingswijze Snijd de aubergines in plakkenbestrooi ze met zout en laat ze een haf uur in een vergiet uitlekken. Snijd de mozzarella i... bekijk recept »
75gr feta in blokjes gesneden5 trostomaten in plakken1 gesnipperd bosuitjeknoflookpoederzoutpeperextra vierge olijfoliezakje gemengde slawat pijnboompitten1/4 komkommer in plakjes Verdeel de gewenste hoeveelheid sla over twee borden, en strooi de fet... bekijk recept »
Voor 4 personen. 250 gram rijst, Zout, 50 gram pijnboompitten, 1 doosje kerstomaatjes, Circa 20 zwarte of groene olijvenzonder pit, 1 rode geroosterde paprika, bosje basilicum, Voor de vinaigrette. 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 theelepels gladde mos... bekijk recept »
2 kipfilets1 fijngesneden teentje knoflook400 gram fusilli4 tomaten4 fijngesneden selderijstengels4 fijngesneden lente uitjes2 eetlepels fijngesneden basilicum2 eetlepels fijngesneden peterselie3 eetlepels olijfolie50 gram parmezaan1 bosje rucola sla... bekijk recept »
6 tomaten of pruimtomaten 4 stevige stukken witvis a 200 g heilbot of kabeljauw 4 kleine klontjes boter bij voorkeur waar olijfolie in zit takjes verse basilicum en wat extra takjes voor de garnering sap van 1 citroen/sinaasappel/limoen Snijd de ... bekijk recept »
25 GRAM BOTER 4 EIEREN 4 EETLEPELS MELK ZOUT PEPER 1 ONTPITTE TOMAAT IN BLOKJES 25 GRAM FIJNGESNEDEN CHORIZOWORST GEROOSTERD BROOD Smelt in een magnetronschaal de boter 1 minuut op vol vermogen. Klop er de eieren, melk, zout, peper, tomaat en worst d... bekijk recept »
4 ronde plakken bladerdeeg (doorsnee 10 cm) 100 gram spinazie 150 gram snoekbaarsfilet 0,5 liter visfumet 4 middelgrote trostomaten (niet te rijp) Voor de saus: 1 uit 1 dl witte wijn 1 dl room 75 gram boter peper/zout Voor de garnering: 4 blaadjes sa... bekijk recept »