1000 recepten met uien
-600 gr geweekte stokvis 1/2 liter water plusmn 6 gr zout 1/2 kg aardappelen 200 gr rijst 1 kg gebakken uien 40 gr boter plusmn 1 dl melk 2 eetlepels mosterd Zet de stokvis op met het kokende water en het zout en houd het ± 15 minuten tegen de... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 11/2 kg uien 50 gr boter 1 eetlepel kerriepoeder 600 gr (diepvries)koolvisfilet zout, peper 5 dl visbouillon (van een tablet) plusmn 1 dl hete melk 300 gr gekookte rijst (gaar gewogen, dus ideaal als restverwerking) 4-6 eetl... bekijk recept »
1/2 portie deeg voor volkorenbrood 1 grote ui, fijngehakt 25 gr boter 6 el melk 2 el verse salie of 1 theelepel gedroogde salie 1 theelepel mosterdpoeder 100 gr mozzarella, geraspt 1 el burghul Laat de ui 5 minuten trekken in een pannetje met de bot... bekijk recept »
2/3 kop cracker-kruimels 1/3 kop fijngehakte walnoten 2 el boter 8 repen spek 1/2 kop gehakte uien 1 el spekvet 700 g roomkaas 3 losgeklopte eieren 1/2 tl cayennepeper 1/4 tl lookpoeder Een takje peterselie Geraspte wortel Wortelkrullen (1 kop = 240 ... bekijk recept »
1 el olie 150 g spekblokjes 250 g champignons 150 g oesterzwammen 1 rode paprika 4 takjes peterselie 4 kipfilets a 100 g Zout Peper 1 el boter 5 el zilveruitjes (potje) 2 tl basilicum 1 tl tijm 1 teentje knoflook 1 dl rode wijn In een braadpan de ol... bekijk recept »
12 aardappeltjes 2 appelen 1 el vloeibare honing 4 stukken varkenslever van ca 150 gr elk 2 el bloem Boter 1 ui 1 koffielepel gehakte peterselie Peper Zout Schil de aardappeltjes, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water Schil de appelen, halve... bekijk recept »
6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes 1 sneetje ontbijtkoek Zout Peper Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtje... bekijk recept »
600 gr geweekte stokvis 1/2 liter water ± 6 gr zout 1/2 kg aardappelen 200 gr rijst 1 kg gebakken uien 40 gr boter ± 1 dl melk 2 eetlepels mosterd Zet de stokvis op met het kokende water en het zout en houd het ± 15 minuten tege... bekijk recept »
600 gram borstlappen 1 tl Provençaalse kruiden 4 teentjes knoflook, gesnipperd zout peper 1 el witte wijnazijn 1 el sojasaus 500 gr gepelde en in stukken gesneden ui 2 el olie ½ glas rode wijn Restant pittige rundvleesjus (zie recept ) ... bekijk recept »
500 gr uien 50 gr boter of margarine 1-2 el bruine suiker 1/8 l instant groentebouillon 100 gr ontpitte gedroogde pruimen 250 gr lange korrelrijst 4 plakken kalfslever (ca 500 gram) 30 gr bloem 2 el olie 2 el appelazijn Zout Peper uit de molen Breng... bekijk recept »