1000 recepten met uien
4 grote uien3 eetlepels pijnboompitten150 gram feta, verkruimeld of in miniblokjes50 gram vers witbrood, verkruimeld8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden1 ... bekijk recept »
4 grote rode uien, geschildzout2 witte boterhammen, zonder korsten100 g geraspte kruidnagel- of komijnekaas1 eetl. tijmblaadjes50 g boter100 ml witte wijn1. Kook de uien in hun geheel in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laa... bekijk recept »
1 pakje diepvriesbladerdeeg (8 plakjes)ca. 10 g boter voor het invetten500 g uien, in ringenca. 10 g boter en 2 eetl. zonnebloemolie, om in te bakken500 g tomaten, ontveld, in stukjes4 eieren250 ml slagroom (Melkan)zout en versgemalen peper2 eetl. fi... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelenzout en versgemalen peper2 eetl. boter8 sjalotjes, geschild en gehalveerd3 takjes tijm, alleen de blaadjes4 eetl. balsamicoazijn200 g parmaham, in dunne plakken4 eetl. extra vergine olijfolie100 ml melk (Melkan)400 g bietjes,... bekijk recept »
300 g pompoen 2 grote aardappelen Solo vloeibaar 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon zout en peper 10 broccoliroosjes 2 gepelde rode uien Solo frituurolie 1. Schil de pompoen en de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. 2. Doe de stukjes in e... bekijk recept »
600 gram Kabeljauw 8 Tomaten 2 uien of pijpajuin 1 dl Noilly Prat Peper en zout gehakte peterselie solo1. Pel de tomaten en snij ze in kwartjes,verwijder de pitjes. Pel de uien en snij ze in ringen.(pijpajuin in ringen) 2. Beboter een vuurvaste ... bekijk recept »
Voor het deeg: 200 g bloem 150 g boter 1 eidooier 3 el water zout Voor de vulling: 2 uien 30 g solo 80 g gerookt spek 200 g Gruyère gemalen 4 eieren versgemalen witte peper 3 el gemengde kruiden (peterselie, bieslook, tijm en salie) 1/4 l room zout t... bekijk recept »
400 gr pasta naar keuze 450 gr diepvries doperwten peper en zout 2 dikke uien gesnipperd 1 dikke teen knoflook gesnipperd ojijfolie 200 gr magere spekblokjes 75 gr parmezaan 8 takjes basilicum blaadjes gescheurd 1. Kook de pasta in een bouillonbl... bekijk recept »
200 gr tagliatelle Kalfslever (ca 200gr/Pers) 2 appelen 1 el vloeibare honing 2 el vloeibare bloem 1 ui 1 koffielepel gehakte peterselie peper zout bakboter1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking2. Schil de appelen, halv... bekijk recept »
4 kleine tomaatjes 1 klein blikje tonijn Calve mayonaise 1 rode ui 1. Snij de bovenkant van de tomaatjes eraf en leg ze apart. 2. Maak de tomaatjes met behulp van een theelepeltje leeg en zorg ervoor dat alle pitjes eruit zijn.3. Leg ze omgekeerd o... bekijk recept »