Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Kabeljauw op z'n Portugees

500 gr kabeljauw 250 gr tomaten 3 uien 2 teentjes knoflook 1. Snijd de tomaten in stukjes, snipper de uien en de teentjes knoflook en laat dit alles stoven in een beetje boter. Snijd de kabeljauw in blokjes, leg deze in een vuurvaste schotel, doe ... bekijk recept »

Noordafrikaanse visschotel

600 g stevige visfilets naar keuze 2 uien, 1 groene & 1 rode paprika 400 g savooiekool 3 eetl. olie, zout & zwarte peper 1 eetl. milde paprikapoeder 1/4 l hete vleesbouillon sap van 1/2 citroen 2-3 eetl. Solo1. Hak de uien fijn. Verwijder de zaadlij... bekijk recept »

Gebakken vis met tomaten

1,5 kg witte vis zout en zwarte peper 1/2 tl oregano 1 el citroensap 3 uien, gesnipperd 6 el olijfolie 4 tomaten, in blokjes 2 el peterselie 1. Vermeng zout, peper, oregano en citroensap en wrijf de vis hiermee goed in.2. Bak de uien in de helf... bekijk recept »

Kipbouillon met rijst

1 soepkip 30 g Solo 1 seldervoet 2 wortelen 1.2 l water zout 50 g rijstpasta 2 uien 2 kruidnagels 1 courgette 100 g erwten 100 g broccoli peper 1. Pel de uien en prik er de kruidnagel op. 2. Braad de uien met de Solo in een ruime pot aan alle ... bekijk recept »

Kip ( of kalkoen ) in mangochutney roomsausje

2 middelgrote uien ( zoete bij voorkeur ) 4 teentjes knoflook 1 kg kipfilets 1 potje mangochutney ( ca 5 EL ) 250 ml volle room ( mag ook light zijn ) 3 builtjes rijst ( bij voorkeur basmati of thai ) peper en zout scheutje olie ( plantaardige... bekijk recept »

Knoflookkip uit de oven met pompoen

800 g krielaardappeltjes 500 g geschilde pompoen 2 grote uien 250 g pitloze druiven 4 teentjes knoflook 1 el bouillonpoeder 4 el Solo Vloeibaar 0.5 el (vers)gemalen zwarte peper 1 hele kip (ongeveer 1 kg) 8 takjes verse peterselie of koriander... bekijk recept »

Gekarameliseerde uiendip.Een lekkere dip om te

1/2 tl bruine basterd suiker 2 grote uien in hele dunne ringen 175 ml zure room 20 gr roomboter 1 el olijfolie 1/2 tl zout 1/4 tl gemalen peper 1 snuf cayenne peper 1. Smelt de boter in een anti aanbakpan en voeg er de olijfolie aan toe. 2. Voeg ... bekijk recept »

ratatouille

6 tomaten 2 uien 1 aubergine 2 courgettes 1 groene paprika 3 eetlepels olijfolie peper en zout oregano knoflook 1. Snijd de uien fijn, de aubergines in blokjes, de courgettes in dikke plakken en de paprika in reepjes.2. Verwarm de olijfolie e... bekijk recept »

Aardappelschotel Uit Marokko

1 kilo aardappels, 2 flinke uien 4 tenen knoflook 1 kilo tomaten 2 Spaanse pepers, 5 el olijfolie 1 tl komijn 2 tl paprikapoeder 1 tl gemberpoeder 1 tl kurkuma 1 laurierblad zout, peper uit de molen, 1/2 bosje koriander waterVoorbereiding Schil de aa... bekijk recept »

Bouzroug

250 gram kleine gekookte garnalen 500 gram gekookte mosselen 2 uien 2 teentjes knoflook bosje peterselie en koriander(gehakt) ? theelepel safraan 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel peper 1 theelepel zout olijfolie en gewone olie (gemengd) Pel en ... bekijk recept »

Pagina 63 van 100