Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Thaise Kipcurry

Kippendij vleeslimoenverse serehknoflookpepertjes,uienbosuiblikje kokosmelkoestersaussesamoliegember (beetje)zoutHulpmiddelen Wok en pan voor rijst Hulpmiddelen - Wok en pan voor rijst Voorbereiding Kippendij vlees snijdenmarineren met huid van limo... bekijk recept »

Tomatensoep

1 kg rijpe tomaten 2 uien 1 vetarm bouillonblokje 4 knoflookteentjes 1 eetlepel gehakte peterselie 1 koffielepel gehakte munt peper en zout Voorbereiding Was de tomaten en snij ze in 4. Verwijder de pitjes. Pel de uien en de knoflookteentjes en hak z... bekijk recept »

Bourbon Style Sticky Fingers

3 dl olijfolie - 180 gram bruine suiker - sap van 1 1/2 citroen - 3 theelepels chilipoeder - 3 theelepels cajunkruiden - flinke scheut whiskey - 3 rode uien - 6 teentjes knoflook - 750 gram drumsticks Bereidingswijze Meng in een kom de oliesu... bekijk recept »

Garnalen-Kerrie Uit Birma

1000 gr. grote garnalen1 eetlepel knoflookpoeder1/4 theelepel cayennepeper1 theelepel kurkuma4 middelgrote tomaten, in partjes gesneden1/4 kopje plantaardige olie2 middelgrote uien fijngehakt1 tube ansovispasta1 eetlepel gemalen koriander1 kopje heet... bekijk recept »

Bretonse Vissoep.3

3 uien 30 gr margarine 375 gr aardappelen 1 laurierblad 1 theel tijm 1 liter visbouillon peper en zout 500 gr vismoten,zoals makreel,schelvis,kabeljauw en paling 2 sneetjes brood (Gebruik glutenvrij brood) Pel en snipper de uien.Smelt de margarine,la... bekijk recept »

Bretonse Vissoep.2

3 uien 30 gr margarine 375 gr aardappelen 1 laurierblad 1 theel tijm 1 liter visbouillon peper en zout 500 gr vismoten,zoals makreel,schelvis,kabeljauw en paling 2 sneetjes brood zonder toevoegingen Pel en snipper de uien.Smelt de margarine,laat deze... bekijk recept »

Bretonse Vissoep.1

3 uien 30 gr margarine(koemelk ei vrij) 375 gr aardappelen 1 laurierblad 1 theel tijm 1 liter visbouillon peper en zout 500 gr vismoten,zoals makreel,schelvis,kabeljauw en paling 2 sneetjes brood(koemelk ei vrij) Pel en snipper de uien.Smelt de marga... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Chili Con Carne

1 pond gehakt2 grote uien gesneden2 stengels bleekselderij gesneden1 groene paprika gesneden1 groot blik tomaten1 blikje tomatencremesoep1 el bruine suiker1 tl azijn1 el chilipoeder (of naar smaak) 1 groot blik bruine bonenGehakt rul bakken in een gr... bekijk recept »

Mosselen Met Tomatensaus

2 kg verse mosselen - 1 portie soepgroenten - 2 uien - 10 cl olijfolie - cayennepeper - zout - 1 takje rozemarijn - 1 eetlepel gedroogde oregano - 2 blaadjes laurier - 1 groot blik gepelde tomaten - 50 cl droge witte wijn Bereidingswijze De mosselen ... bekijk recept »

Karbonaden In Folie A La Montignac

4 schouderkarbonaden2 uien1 groot blik tomatenpuree250 gr. champignons8 plakken ham (normaal gesneden)4 stukken aluminium foliepeper en zoutolie of Becel Karbonaden met peper en zout om en om aanbraden in olie of Becel. Op een boord apart leggen.Intu... bekijk recept »

Pagina 64 van 100