Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Tajine Van Gamba's Met Koriander

600 gram gepelde gamba's 2 tomaten 2 uien 2 citroenen 1 bosje versgehakte koriander 1 eetlepel koriander Bereidingswijze Pel en snipper de uien zeer fijn. Schil de citroen en snijd hem in zeer fijne schijfjes. Pel de tomaten en haal er de pitjes... bekijk recept »

Chili Con Carne 1

1 rode paprika 1 groene paprika 2 uien 2 teentjes knoflook 1 lepel olijfolie 350 g rundergehakt 1 theelepel oregano 1,5 theelepel chilipoeder 1 blikje tomatenpuree 3 dl bouillon 500 g bruinebonen 1 eetlepel azijn 5 g suiker zout Gebruik rode kidneyb... bekijk recept »

Stoofvlees Met Spruitjes

800 gram runderlappen in kleine blokjes gesneden, 3 uiengesnipperd, 1 rundvleesbouillontablet, peper en zout, 2 theelepels nootmuskaat, 750 gram spruitjes Hulpmiddelen Braadpankookpan. Hulpmiddelen - Braadpankookpan. Voorbereiding Bak het vlees aan.... bekijk recept »

Stoofvlees Met Spruitjes

800 gr runderlappenin kleine blokjes gesneden 3 uiengesnipperd 1 rundervleesbouillontablet peper en zout2 theel nootmuskaat750 gr spruitjes Bereidingswijze Bak het vlees aan. Laat het vocht dat uit het vlees komt helemaal verdampen en bak het dan aan... bekijk recept »

ZWITSERS STOOFVLEES

600g riblappen in blokjes1 vol t zout1/4 t peper1/2 t gedraagde majoraan(of verse)3 e bloem60g boter2 uien in halve ringen100ml runderbouillon1 bekertje zure room(sour cream)flinke e parmesaanse kaas -maak mengsel van bloem, peper, zout en majoraan e... bekijk recept »

Eenvoudige Sajoer Van Kool

1/4 kilo fijngesnipperde kool groenesavooie of witte kool 3 eetlepels gesnipperde uien 1 gesnipperd teentje knoflook 1/2 theelepel sambal oelek 2 eetlepels olie 1 bouillonblokje opgelost 3 dl water. Fruit uien, knoflook en sambal in de olie tot ... bekijk recept »

Mercimek Linzesoep

Ingredi?nten: 2 1/2 lt. sterke vlees- of groentebouillon 250 gr. rode linzen 1 blaadje laurier zout verse peterselie (klein bosje) 30 gr. boter of olijfolie 2 middelgrote uien paprikapoeder versgemalen peper munt : Snij de uien fijn, hak de peters... bekijk recept »

Uienchutney Met Rozemarijn En Balsamicoazijn.

1 hele bol knoflook 2 kilo uien 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels olijfolie zout versgemalen zwarte peper 400 gram suiker 250 mililiter balsamicoazijn(donkere) Hulpmiddelen Braadpan,snijplank,2 afsluitbare potten van 1/2 liter of 4 van een 1/4 liter... bekijk recept »

Bijzonderdere Hariekootjes

500 Gram knapperige sperziebonen of Haricois verts (voor aankoop een boon tussen twee vingers buigen en kijken hoe snel deze breekt. Buigt de boon te ver door niet vers) 2 kleine uien en 3 knoflookteentjes Kook de sperziebonen in zo min mogelijk voch... bekijk recept »

Zoetzuur Inmaken

Voor 2 litermaten gesneden groenten hebt u nodig: 4 uien 2 grote courgettes zout halve liter azijn 400 gram suiker 1 tl selderijzaad (of selderijblad) 2 tl mosterdzaad 1 tl kurkuma (koenjit) halve tl mosterdpoeder Bereidingswijze Snijdt de (bv.) cour... bekijk recept »

Pagina 64 van 100