Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Valentijnrecept Hamburgers

8 ronde broodjes van de warme bakker of afbak . 8 hamburgers vers van de slager of uit de vriezer van de supermarkt . 4 grote uien 1 eetlepel rietsuiker 1 eetlepel sambalbadjak olijfolie zeezout 8 slabladen (eventueel currysaus ) Voorbereiding De uie... bekijk recept »

Marinade Voor Vlees

- 12 lappen vlees naar keuze (bv. schouderkarbonade) - ketjap(ongeveer een fles) - wijn/sherry - knoflook - uien1/2 stuks - sambaltheelepel - peper - citroensap Hulpmiddelen - grote kom/bak - mes Hulpmiddelen - - grote kom/bak - mes Voorbereiding -... bekijk recept »

Rijnlandse Hachee Met Donker (bok)bier

400 - 500 gram doorregen runderlappen 650 - 750 gram uien 4 knoflooktenen 60 gram boter zout zwarte peper uit de molen 1 theel. donkerbruine basterd- of kandijsuiker 2 sneetjes bruinbroodzonder korstenin blokjes gesneden 1/2 liter bokbier 1 eetl. (k... bekijk recept »

Captains Dinner

4-6 braadwortjes 50 gram boter 150 gram ontbijtspek of 200 gram spekblokjes 3 uien 2 blikken capucijners a 1 liter versgemalen peper zout 2 eetlepels gehakte peterselie 1 klein potje auggurken 1/2 potje zilveruitjes naar smaak piccalilly naar smaak m... bekijk recept »

Hongaars Stoofvlees

4 eetlepels olijfolie 500 gram varkenslappen 200 gram magere speklapjes 2 grote uien 1 eetlepel paprikapoeder zout 3 eetlepels tomatenpuree 3 dl bouillon 1 laurierblad Bereidingswijze Snijd de varkenslappen en speklappen in dobbelstenen. Maak de uien... bekijk recept »

Goulash

500 gram riblappen in blokjes100 gram spekjes2 uien0,5 liter runderbouillon5 tomatenpaprikapoederketjap1 geperst teentje knoflookzoutversgemalen peper1 laurierblaadje. Bereidingswijze Snij de uien in ringen. Bak het spek uit en voeg het vlees toe. Ba... bekijk recept »

Pilafh

1Pondhamlappen,1Pondspek,1Blik perzikken of annanas,1Blikje tomatenpuree,1/2 kopje ketjap asin4 grote uien,5a6 teentjes knoflook1 lepelsambal,zout naar smaak Voorbereiding Vlees in dobbelsteentjes snijden ,uien snijdenvruchtenlaten uitlekken Bereidin... bekijk recept »

Babi Pangang

600 g kipfilet6 grote uienzakje nasikruidenblikje tomatenpuree6 el bruine basterdsuiker6 el ketjap manistheelepel sambal (naar smaak meer/minder),potje atjar tjampoerzonnebloemolie om in te braden Kip goudbruin bakken, uien roevoegen. Als uien glazig... bekijk recept »

Babi Pangang

1 pond varkensfricandeau2 uien1 teentje knoflook1 theelepel sambal5 eetlepels ketjap manis3 eetlepels bruine basterdsuiker1 eetlepels stroop1 groot blikje tomatenpuree2 1/2 dl waterbouillonblokallesbinderboter. Hulpmiddelen Vleesmesaardappelmessnijp... bekijk recept »

Aardappel-uischotel

50 g boter 2 eetlepels olie 800 g grote aardappelen (geen afkokers) 6 grote uien 250 g geraspte kaas peper & zout Verhit boter en olie in de pan en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Neem de pan van het vuur en leg aardappelen e... bekijk recept »

Pagina 66 van 100