Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Sinterklaasrecept Chili Con Carne

1 pond gehakt2 grote uien gesneden2 stengels bleekselderij gesneden1 groene paprika gesneden1 groot blik tomaten1 blikje tomatencremesoep1 el bruine suiker1 tl azijn1 el chilipoeder (of naar smaak) 1 groot blik bruine bonenGehakt rul bakken in een gr... bekijk recept »

Mosselen Met Tomatensaus

2 kg verse mosselen - 1 portie soepgroenten - 2 uien - 10 cl olijfolie - cayennepeper - zout - 1 takje rozemarijn - 1 eetlepel gedroogde oregano - 2 blaadjes laurier - 1 groot blik gepelde tomaten - 50 cl droge witte wijn Bereidingswijze De mosselen ... bekijk recept »

Karbonaden In Folie A La Montignac

4 schouderkarbonaden2 uien1 groot blik tomatenpuree250 gr. champignons8 plakken ham (normaal gesneden)4 stukken aluminium foliepeper en zoutolie of Becel Karbonaden met peper en zout om en om aanbraden in olie of Becel. Op een boord apart leggen.Intu... bekijk recept »

Lamsbout Van De Boerin.

1 lamsbout1 l bouillon125 g gerookt borstspek50 g boter2 teentjes knoflook3 uien500 g aardappels400 g witte bonen2 kruidnagels1 bouquet garnizoutpeper. Schil de uien. Piqueer een ervan met kruidnagels. Snij het borstspek in julienne. Maak een pan met... bekijk recept »

Irish Lambstew

500 gram lamsvlees 4 grote uien 4 winterwortelen 4 aardappelslicht kruimig verse tijm verse peterselie zwarte peperzout beetje olijfolie Hulpmiddelen Grote soeppan Hulpmiddelen - Grote soeppan Voorbereiding Lamsvleeswortelenuien en aardappelen in bl... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Zult

500gr varkensoren. 4 limoenen. 2 grote uien(in ringen gesneden). 4? dl azijn. 5 kruidnagels. 3 laurierdlaadjes. 3 teentjes knoflook(gesneden). 1 spaanse peper. 6 peperkorrels. Voorbereiding De oren goed schoonmakenwassen met liemoensapen water Bereid... bekijk recept »

Lamscoteletten Op Een Uienbedje

8 lamscoteletten van 1 cm dik 1 kg grote uien 5 dl rode wijn (cotes du rhone villages) 5 dl water 100 gr boter 1,5 dl slagroom 250 gr paddestoelen 8 sneden wit casinobrood Voorbereiding Rooster het casinobrood (zonder de korst) en snij de plakjes in ... bekijk recept »

Stifado

3 uien 750 gram lamsvlees 100 gram (of meer) feta olijfolie 2 tenen knoflook zout en peper tijm3 theelepels vers of 1 theelepel gedroogd 2 laurierblaadjes 12 liter rode wijn 1 pakje van 0,5 liter gezeefde tomaten 2 theelepels honing 1 eetlepel citro... bekijk recept »

Gevulde Lamskroon Kharoff

-lamsrug van 2 kg -2 knoflooktenen -zout en zwarte peper uit de molen -4 eetlepels olie VOOR DE VULLING: -100 g rijst -zout -400 g lamsvlees van de bout -80 g uien -1/8 l warme vleesbouillon (tabletje) -100 g rozijnen -50 g gehakte amandelen -witte v... bekijk recept »

Ierse Sandwich Met Geroosterde Biefstuk En Uiensalade

60gr. uien in dunne ringen 1 klein stokbrood 1 groot slabladin stukken 1 grote tomaat in plakken 2 dunne biefstukken a 100gr. zout en peper eventueel rozemarijn Ierse sandwich met geroosterde biefstuk en uiensalade 60gr. uien in dunne ringen 1 klei... bekijk recept »

Pagina 68 van 100