Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Babi Pangang

600 g kipfilet6 grote uienzakje nasikruidenblikje tomatenpuree6 el bruine basterdsuiker6 el ketjap manistheelepel sambal (naar smaak meer/minder),potje atjar tjampoerzonnebloemolie om in te braden Kip goudbruin bakken, uien roevoegen. Als uien glazig... bekijk recept »

Babi Pangang

1 pond varkensfricandeau2 uien1 teentje knoflook1 theelepel sambal5 eetlepels ketjap manis3 eetlepels bruine basterdsuiker1 eetlepels stroop1 groot blikje tomatenpuree2 1/2 dl waterbouillonblokallesbinderboter. Hulpmiddelen Vleesmesaardappelmessnijp... bekijk recept »

Aardappel-uischotel

50 g boter 2 eetlepels olie 800 g grote aardappelen (geen afkokers) 6 grote uien 250 g geraspte kaas peper & zout Verhit boter en olie in de pan en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Neem de pan van het vuur en leg aardappelen e... bekijk recept »

GEKRUIDE VARKENSOESTERS

8 varkensoesters ca. 75g.per stuk worcestersaus 8 el bloem peper,zout 100g boter 250g zeer fijngesnipperde uien 6 el komijnzaad 1/2 el mosterd 2 1/2dl droge witte wijn 2 el tomatenketchup Bereidingswijze Besprenkel de varkensoesters met wat worcester... bekijk recept »

Pittig Ovenschoteltje

8 plakjes bladerdeeg 2 uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olie 400 gr winterse roerbakgroenten 1 pakje sate 75 gr ongezoute pinda s 1 ei 2 eetlepels geraspte kokos Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien in ringen en... bekijk recept »

Rundergoelash

500 gram runderlappen, 125 gram bak en braad, zoutpeper, 4 grote uien, 3 paprikas, 1 liter boullion van rundvleesblokjes, klein blikje tomatenpuree, 500 gram gezeefde tomaten, 4 eetl. paprikapoeder, 2 eetl. bloem, cayennepeper naar smaak toevoegen, k... bekijk recept »

Aebleflaesk

500 gr ribstuk van het varken of 4 kotellettenzoutversgemalen zwarte peper2 uien2 appelenpeterselie. Bereidingswijze Het vlees kruiden met de peper. De boter verhitten en het vlees dichtschroeien. (hierna pas zouten). Met een beetje water blussen en ... bekijk recept »

Salsa Rapida De Tomates

3 rijpe tomaten 2 uien 1 theelepel verse tijmblaadjes 1 1/2 dl rode of witte wijn 2 eetlepels tomatenpuree 1 1/2 dl olijfolie of andere plantaardige olie 1 theelepel zwarte peperkorrels zout Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Bereidingswijze Dompel... bekijk recept »

Rundvlees Gestoofd In Bier

0.5 liter kippenbouillonvan een blokje 8 runderlappen ? 125 gram 2 eetlepels suikerstroop 3 dl. leffebierdubbel 2 eetlepels verse gemberwortelgeschild en in fijne reepjes gesneden 2 kilo grote uienschoongemaakt en in dikke plakken gesneden 1 stukje ... bekijk recept »

Eieren In Rode Curry

1 doosje met 12 eieren winterwortel 2 uien 1 blikje dikke cocosmelk 1 potje rode curry pasta Eieren hard koken en pellen ondertussen uien fruiten wortels bijvoegen naar smaak 4 tot 6 eetlepels rode currypasta toevoegen daarna de cocomelk. als de ui... bekijk recept »

Pagina 70 van 100