Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Kouneli Choriatiko (Konijn Op Boerenwijze Uit Griekenland)

1 panklaar konijn2,5 dl water2,5 dl azijn1 stuk knolselderij2 peterseliewortelszoutpeperbloem om te paneren100 g boter5 el olie500 g uien2 el fijngehakte peterselie2-3 laurierblaadjes500 g ontvelde tomaten1,25 l rode en witte wijn2,5 dl gepureerde to... bekijk recept »

Slakkensoep Uit Noord-Italie

250 gr slakken uit blik2 uien1 teentje knoflookzoutsoepgroenten30 gr boter3/8 L. wijn1 L. warme vleesbouillonversgemalen zwarte peper1 CL. cognac1/8 L. roompeterselie Voorbereiding De slakken op een zeef uit laten lekken. De uien en knoflookteen scho... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Hutspot Met Spaanse Hachee

750 gr winterwortelen1 1/2 kg bloemige aardappele2 zoete uien (sweet oso)350 gr rosbieflapjes75 gr doorregen rookspekreepjes2 el bakboter2 el olijfolie1 teentje knoflook1 laurierblad2 rijpe tomaten1 dl droge witte wijn1/2 dl cognac1 dl runderfondpete... bekijk recept »

Rundervink Met Kersensaus

2 uien 50 g boter 4 rundervinken 2 pakken Vlaamse groenteschotel (a 450 gIglo) 1 dl kriekbier (flesjeBelle-Vue) 1 pot AH Kersen zonder pit op siroop (350 g) 1 eetlepel aardappelmeel zoutpeper Bereidingswijze Bereiden Uien pellen en snipperen.... bekijk recept »

Hazenragout

Restant haasboterzoutuienrode wijncitroensapbeschuit. Bereidingswijze Wat er van het haas overblijft wordt ontbeendin stukken gesneden en met boter. zoutgesneden uienwat rode wijneemn paar druppels citroensap en gestoten beschuiten doorgestoofd. Wat ... bekijk recept »

Pilaf Met Rijst

1 pond varkenspouletpeperzoutchilipoeder2 uien1 groot blik perziken1 groot blikje tomatenpuree1 eetlepel ketjap manis1 eetlepel tomatenketchup1 theelepel sambalboterallesbinder. Hulpmiddelen Snijplankvleesmesaardappelmesjeketel Hulpmiddelen - Snijpl... bekijk recept »

Spaghettisaus

6 grote uien1/2 glas rode porteen scheutje keukenmadeirasambalketjap, boemboe satepoeder (conimex)djintan (conimex)ketoenbar (conimex)zoutpeperthijmrozamarijn3 teentjes knoflookoregano1 potje champignons4 a 5 blikjes tomatenpuree1 laurierblaadje750 g... bekijk recept »

Minestronesoep

Pak 6 borden tomatensoep honig3 ons rundgehakt2 uien 2 tenen knoflook2 0ns soepgroenten1/2 ltr blik witte bonen in tomatensaus,vermicellipeper zoutolijfolie Pakje soep volgens beschrijving opzetten, gehakt rulbakken dan uien knoflook meefruiten tot u... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Tricolore Pastasalami

500 gram tricolore pasta500 gram echte salami (slager of deli) aan een stuk400 gram italiaanse roerbakgroenten2 uien1/2 doosje champignons2 teentjes knoflook4 eetlepels olijfoliezoutoreganotabascozwarte peper (uit de pepermolen)basilicumkruiden1 pakj... bekijk recept »

Fegato E Cipolle

500 gr varkenleverin dunne plakken500 gr witte uienin dunne halve ringen1,5 dl olijfoliewat bloem2 el rode wijnazijnzout en peper naar smaak. Bereidingswijze Bak op matig vuurin een pan met dekselde uien in de olijfolie tot ze zacht zijn. Haal de pla... bekijk recept »

Pagina 69 van 100