Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Tomaten-uischoteltje

8 dunne sneetjes oud brood zonder korst paneermeel 25 gram boter 4 schoongemaakte en klein gesneden uien 500 gram in plakjes gesneden tomaten peper zout oregano 1 ei 1 1/2 dl melk 40 gram geraspte Parmezaanse kaas. Beboter een kleine ovenva... bekijk recept »

Andijvie

1/2 uien 3/4 teentjes knoflook zout en peper 1 blikje tomatenpuree Voorbereiding Maak de uien en knoflook schoon. Was en snij de Andijvie Doe de tomatenpuree in een beker met wat water en het zout en peper. Bereidingswijze Bak de uien glazig voeg de ... bekijk recept »

Speklapjes Met Courgette

- 4 speklapjes (in reepjes snijden) - 1 courgette (in dobbelsteentjes snijden) - 3 uien (in halve ringen snijden) - kruiden naar smaak (gebruik zelf graag boemboe sate bij vlees) - beetje ketjab - beetje ketchup - eten met rijst Hulpmiddelen Hapjesp... bekijk recept »

Weense-karbonade

4 ribkarbonaden10-12 kleine uien 5-6 appels (golden delicieus)kop rozijnen, eetlepel tijmca. kwart liter witte wijn. peperzoutnootmuscaat. Karbonaden in ruim boter aan beide zijden aanbraden. Uit de pan nemen en in de braadboter de uien aanbakken, al... bekijk recept »

Hongaarse Goulash

1 kg rundsstoofvlees 2 uien 4 aardappelen 1 teentje look geplet 2 rode paprika's 1 l bouillon 4 grote tomaten 2 eetlepels tomatenpuree p&z -snij de uien in grove stukken en fruit in grote stoofpot in olijfolie -bak het stoofvlees aan alle kanten moo... bekijk recept »

Hachee Zo Als Mijn Moeder Dat Maakte!

500 gram uiengesnipperd of dunne plakjes50 gram boter of vet van jus70 gram bloem5 dl verdunde jus of bouillon(1 tablet)1 theelepeltjes suiker1 laurierblad4 kruidnagels3 eetl. azijn600 gram vleesrest in blokjes gesneden(of lekker rundvlees lang gesud... bekijk recept »

Ierse Stoofpot

1 kilo schapenvlees - 1 kilo aardappels - 250 gram uien - 1 sjalotje - kruidenbuideltje Bereidingswijze Snijd het vlees in stukken. Doe het vlees in een grote pan en voeg hierbij zoveel water toe tot het vlees half onder staat. Voeg het kruidenbuidel... bekijk recept »

Gesmoord Konijn

1 konijn in stukken verdeeld , peper , zout , 2dl water , 250g wortels , 250g uien , 125g champignons , 2 eetlepels maizena , 3 eetlepels koffieroom Bereidingswijze Bestrooi de stukken konijn met wat peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak h... bekijk recept »

Hachee

2 grote uien50 gram boter of margarine60 gram bloem0,5 liter magere jus of bouillon1 laurierblad2 kruidnagels5 peperkorrels500 gram koud vlees of vleesresten1 kopje azijnsojasaus of aroma 2 plakjes ontbijtkoek. Bereidingswijze Snipper de uien. Smelt ... bekijk recept »

Zalm Pasta

200 gr. zalmsnippers2 uien2 dl. witte wijn1 dl. slagroom of koksroompastatijmtabasco In pan uien glazig bakken, als de pasta in de pan zit, witte wijn bij de uien en even laten inkoken, slagroom erbij (zowel van de wijn als van de slagroom zijn ca. h... bekijk recept »

Pagina 71 van 100