Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Heldere Cantharellensoep Met Bladerdeeg

1.Kg.Cantharelle(schoon) 5.Sjalotjes(of kleine uien) 2.5 Litr. Groentenbouilon 0.5 Dec.L. Madera/stukje boter Worchestershire saus 3.Eierdooiers 1.Tl.Thijm/Oregana/Salie Peper en zout naar smaak 20 Pl. Bladerdeeg Bereidingswijze Cantharellen in stukj... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 g rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 g margarine 5 deciliter bouillon of water 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 port... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 g rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 g margarine 5 deciliter bouillon of water 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 port... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 g rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 g margarine 5 deciliter bouillon of water 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 port... bekijk recept »

Zoete uienpizza

2 pakken pizza and tomato (danerolle 1 net oso sweet uien (4 stuks) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 theelepel(s) verse tijm 2 zakjes mozzarella (a 125 gr) 2 trostomaten 1 zak gemengde sla 4 eetlepel(s) honing mosterddressing (cup a 100; ml) 1 pkg tomatensa... bekijk recept »

Babi panggang-saus (1)

1 kp bouillon 1 bl tomatenpuree 1 kp tomatenketchup 4 eetlepel(s) suiker 2 eetlepel(s) sherry 1 ms ve-tsin 4 uien 2 theelepel(s) djahe 1 theelepel(s) knoflookpoeder Fruit 1 of 2 uien. Meng in een kom de djah‚, suiker, ve-tsin, sherry, ketchup, puree ... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 gm rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 gm margarine 1 5 dl bouillon of water 2 eetlepel(s) tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 porti... bekijk recept »

Uiensoep

800 gm uien 50 gm boter 3 eetlepel(s) olie 2 eetlepel(s) bloem 1/2 liter droge witte wijn 2 1/2 liter ontvette bouillon 1 zout 1 peper 1 small glas porto 1 small stokbrood 100 gm gemalen gruyèrekaas Pel en snipper de uien. Laat ze langzaam zacht word... bekijk recept »

Aardappel-uiensoep

1,5 kilo aardappelen 2 grote uien 1 potje Boursin Cuisine Knoflook en Fijne Kruiden 3 dl bouillon (2 a 3 bouillonblokjes) peper zout (nootmuskaat)Snijd de uien in stukjes en fruit ze in de pan. Snijd de aardappels in fijne plakjes en voeg ze toe aan ... bekijk recept »

Aardappelsalade

1 kg geschilde aardappelen 2 uien 4 augurken 1 rode paprika 0,15 liter warme bouillon 2 el wijnazijn 6 el olie peper zoutLaat de aardapelen (niet te) gaarkoken, en snijd ze dan in plakjes. Snijd de augurken, paprika en uien in kleine stukjes. Meng de... bekijk recept »

Pagina 72 van 100