Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Minestronesoep

Pak 6 borden tomatensoep honig3 ons rundgehakt2 uien 2 tenen knoflook2 0ns soepgroenten1/2 ltr blik witte bonen in tomatensaus,vermicellipeper zoutolijfolie Pakje soep volgens beschrijving opzetten, gehakt rulbakken dan uien knoflook meefruiten tot u... bekijk recept »

Sinterklaasrecept Tricolore Pastasalami

500 gram tricolore pasta500 gram echte salami (slager of deli) aan een stuk400 gram italiaanse roerbakgroenten2 uien1/2 doosje champignons2 teentjes knoflook4 eetlepels olijfoliezoutoreganotabascozwarte peper (uit de pepermolen)basilicumkruiden1 pakj... bekijk recept »

Fegato E Cipolle

500 gr varkenleverin dunne plakken500 gr witte uienin dunne halve ringen1,5 dl olijfoliewat bloem2 el rode wijnazijnzout en peper naar smaak. Bereidingswijze Bak op matig vuurin een pan met dekselde uien in de olijfolie tot ze zacht zijn. Haal de pla... bekijk recept »

Uiencompote Met Tijm

5 flinke uienin plakken 50 g boter + 1 klontje 2 volle eetlepels suiker zout peper 1 tl gedroogde tijm Bereidingswijze Braad de uien zachtjes in een braadpan in de botermet het deksel op de pan. Als ze zacht zijn gewordenvoeg je de suiker toe. Schep ... bekijk recept »

Stokbroodje Pittige Kip

2 stokbroodjes 500 gram kipfilet cajunkruiden champignons uien (kruiden)boter naar smaak een sausje Kipfilet in blokjes snijden, de filet flink kruiden met de cajun. Champignons en uien fruiten, filet bakken. Stokbrood besmeren met (kruiden) ... bekijk recept »

Pikante Lever

1 p. lever 1 groene paprika 2 grote uien tomatenketchup perperzout 1 teentje knoflook 1 theel. sambal Snijd de lever in stukjes en peper en zout ze. Paprika, uien, knoflook fijnsnijden. Lever aanbakken in olie, uien en paprika toevoegen. Sambal, knof... bekijk recept »

Pats Club Sandwich

400 gram kip filetkerrie poeder100 gr wortelrasp100 gram chineese kool1 bakje alfalfaketchapsambal2 uien fijn gesneden12 geroosterde boterhammen4 sate prikkersknoflooksaus Smeer een boterham in met de knoflooksaus, doe hier klein beetje kip, wortelra... bekijk recept »

Spaghettisaus Van Mijn Schoonvader

6 grote uien1/2 glas rode porteen scheutje keukenmadeira1 volle theelepel sambalflinke scheut ketjaptheelepel boemboe sate poeder (conimex)theelepel djinten (conimex)theelepel ketoembar (conimex)theelepel zoutsnufje pepertheelepel tijmtheelepel rozem... bekijk recept »

Rusland

4 zure appels 125 gr zure room 6 uien 6 hard gekookte eieren 350 ml olijvonaise 250 gr licht belegen kaas Maak de uien schoon en snij hiervan hele dunne ringen. Doe de uienringen in een zeef en dompel ze ca. 10 minuten in gekookt water. De uien af l... bekijk recept »

Kasha - Kulesh

350 g erwtengedroogd60 gr. gierst2 middelgrote uien2 eetl. olie zout Voorbereiding Week de erwten 2 uur in water.Kook ze tot ze heel erg zacht zijn.Giet de erwten af en prak of stamp ze tot puree. Bereidingswijze Voeg de goed gewassen gierst toe en k... bekijk recept »

Pagina 73 van 100