Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Gesmoord Konijn

1 konijn in stukken verdeeld , peper , zout , 2dl water , 250g wortels , 250g uien , 125g champignons , 2 eetlepels maizena , 3 eetlepels koffieroom Bereidingswijze Bestrooi de stukken konijn met wat peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak h... bekijk recept »

Hachee

2 grote uien50 gram boter of margarine60 gram bloem0,5 liter magere jus of bouillon1 laurierblad2 kruidnagels5 peperkorrels500 gram koud vlees of vleesresten1 kopje azijnsojasaus of aroma 2 plakjes ontbijtkoek. Bereidingswijze Snipper de uien. Smelt ... bekijk recept »

Zalm Pasta

200 gr. zalmsnippers2 uien2 dl. witte wijn1 dl. slagroom of koksroompastatijmtabasco In pan uien glazig bakken, als de pasta in de pan zit, witte wijn bij de uien en even laten inkoken, slagroom erbij (zowel van de wijn als van de slagroom zijn ca. h... bekijk recept »

Heldere Cantharellensoep Met Bladerdeeg

1.Kg.Cantharelle(schoon) 5.Sjalotjes(of kleine uien) 2.5 Litr. Groentenbouilon 0.5 Dec.L. Madera/stukje boter Worchestershire saus 3.Eierdooiers 1.Tl.Thijm/Oregana/Salie Peper en zout naar smaak 20 Pl. Bladerdeeg Bereidingswijze Cantharellen in stukj... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 g rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 g margarine 5 deciliter bouillon of water 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 port... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 g rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 g margarine 5 deciliter bouillon of water 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 port... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 g rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 g margarine 5 deciliter bouillon of water 2 eetlepels tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 port... bekijk recept »

Zoete uienpizza

2 pakken pizza and tomato (danerolle 1 net oso sweet uien (4 stuks) 2 eetlepel(s) olijfolie 1 theelepel(s) verse tijm 2 zakjes mozzarella (a 125 gr) 2 trostomaten 1 zak gemengde sla 4 eetlepel(s) honing mosterddressing (cup a 100; ml) 1 pkg tomatensa... bekijk recept »

Babi panggang-saus (1)

1 kp bouillon 1 bl tomatenpuree 1 kp tomatenketchup 4 eetlepel(s) suiker 2 eetlepel(s) sherry 1 ms ve-tsin 4 uien 2 theelepel(s) djahe 1 theelepel(s) knoflookpoeder Fruit 1 of 2 uien. Meng in een kom de djah‚, suiker, ve-tsin, sherry, ketchup, puree ... bekijk recept »

Gevulde rundertartaar

2 kleine uien 400 gm rundertartaar 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook 20 gm margarine 1 5 dl bouillon of water 2 eetlepel(s) tomatenpuree of ketchup Pel de uien en hak ze fijn. Maak de rundertartaar aan met zout en peper. Verdeel de tartaar in 8 porti... bekijk recept »

Pagina 75 van 100