1000 recepten met uien
2 uien 50 gr vetstof 1 1/2 liter bouillon Peper Zout Tijm Laurier 8 kleine aardappelen 1 prei 250 gr gepeulde jonge erwten 50 gr peterselie 50 gr postelein Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken Verhit de vetstof en fruit de uien hierin Giet ... bekijk recept »
2 grote uien 30 gr vetstof 1/2 kleine rode kool 1/2 kg aardappelen Peper Zout 1 mespuntje gedroogde kummel 2 liter water 2 appelen 1 eetlepel azijn Pel, was en snijd de uien in stukken Verhit de vetstof en fruit daarin de uien Reinig de rode kool, w... bekijk recept »
800 gr klapstuk* 1 liter groentebouillon 1/2 theelepel zout 1 kg aardappelen 8 witte uien 8 winterwortelen 1/4 theelepel peper 4 theelepels mosterd Kook het klapstuk in minstens 1 1/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen Zout 900 gr gesneden uien 200 gr belegen nagelkaas 2 eetlepels azijn 25 gr boter 100 gr hamreepjes Peper Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes Kook de aardappelen en de uien in ± 15 minuten in ee... bekijk recept »
12 eetlepels bloem 4 eieren 1/2 liter magere melk 250 gr Quorngehakt 4 uien 4 knoflookteentjes 600 gr spinazie Peper Zout Meng de bloem met de eieren en de melk, kruid met peper en zout en laat enkele minuten zwellen Hak de gepelde uien en de gepeld... bekijk recept »
1 grote vleestomaat 2 uien 1 eetlepel zonnebloemolie 2 blikken AH Chilibonen (a 400 g) 1/2 pot hot salsasaus (a 260 g) 1 pak flour tortilla`s (320 g, Casa Fiesta) 1 zakje sla-melange (100 g, AH) 2 zakjes gemalen belegen kaas(a 150 g, AH) Tomaat wass... bekijk recept »
250 g eiermie 2 pakjes Quorn stukjes (a 175 g) 4 eetlepels ketjap manis 2 uien 3 eetlepels sesamolie (fles a 250 ml, AH) 1 eetlepel sesamzaad 1 zak AH Panklare Andijvie (400 g) Zout Peper Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing Quorn vermengen met 3... bekijk recept »
750 gram runderriblappen 3 uien 700 ml bouillon blikje tomatenpuree cayennepeper, kaneelstokjes, overige kruiden naar keuze 200 g Feta Snijd de runderlappen in dobbelstenen en schroei ze op hoog vuur dicht en bruin Giet de hete bouillon erover, doe ... bekijk recept »
500 gr magere runderlappen 25 gr boter 1 dl vleesbouillon (tablet) 2 uien 1 laurierblad 1 theelepel kaneel 2 dl wijn 50 gr zongedroogde tomaten Zout Peper 1 tomaat in blokjes Snijd het vlees in blokjes en bestrooi die met peper en zout Pel de uien e... bekijk recept »
600 gr uien 150 gr boter 2 el bloem 250 gr à 300 gr geraspte Gruyère 4 eierdooiers 1 glas Madeira 3 Laurierblaadjes, 2 takjes selderij, peterselie, tijm tot een boeketje gebonden 2 stokbrodenDe uien fijnhakken, bakken in een ruime koekenpan en bruin ... bekijk recept »