1000 recepten met uien
3 grote uien,1 theelepel kerriepoederzoutpeperpeterselie 1 1/2 liter waterbouillonblokboter Hulpmiddelen Snijplankmesjeketel Hulpmiddelen - Snijplankmesjeketel Voorbereiding Uien schoonmaken en in grote stukkken snijden. Bereidingswijze Boter smelt... bekijk recept »
100 gram boter 4-5 witte uien 2 knoflook tenen 2 eetlepels bloem nootmuskaat kipfilet 300 gram 1 laurierblad 300 ml melk zout en peper 150 ml room naar keuze geraspte kaas Verwarm de boter. Voeg de in ringen gesneden witte uien en knoflook... bekijk recept »
4 middelgrote uiengeschild 3 vleestomaten 300 g wilde spinaziegeplukt en gewassen 60 ml olijfolie 1/2 courgetteblokjes zonder zaadlijsten 1/2 aubergineblokes 1 ei 4 el oude kaasgeraspt 4 el broodkruim 1 el peterseliegehakt 1 sjalotgesnipperd 12 boere... bekijk recept »
4 kleine rode paprika's,2 uien,margarine,1,5 theelepel zout,50 gr. pijnboompitten,125 gr.rondkorrelige rijst,450 ml. kippenbouillon 1 eetlepel tomatenpuree,1 theelepel suiker,1 theelepel garam-massala,snuifje chilipoeder,snuifje oregano,snuifje komij... bekijk recept »
4 uien50g boter2 eetlepels bloem1 liter kippenbouillonzoutpeper Doe de boter in de pan en voeg de uien toe. Fruit de uien totdat deze zacht zijn, maar niet bruingekleurd zijn. Voeg de bloem toe en mix het geheel goed. Voeg langzaam de kippenbouillon ... bekijk recept »
75 g boter 750 g uienin dunne ringen zout peper1 liter vleesbouillon of water 1 blaadje laurier 1 klein stokbroodin dikke sneetjes 125 g geraspte Gruyere kaas Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de uien met wat zout en peper op... bekijk recept »
75gr boter 750gr uien in dunne ringen zout en peper 1 lt vleesbouillon 1 blaadje laurier 125gr gruyere kaas klein stokbroodje Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hier in de uien met wat zout en peper op een zacht vuur cica 30 min,afge... bekijk recept »
500 gr. bladerdeeg of korstdeeg,4 uienteentje knoflook2 eetl. boter of margarinepeper8 eetl. gerspte kaas (Edammertaler of Gruyere) Het deeg zo dun mogelijk uitrollen en er 4 kleine vormpjes mee bekleden. Hier en daar in de bodem met een vork gaatjes... bekijk recept »
- 2 flinke uien - 2 tenen knoflook - Scheut goede Olijf olie - 75 gram ROOM boter - Zout - Zwarte Peper uit de molen - 500 ml slagroom - 200 ml kookroom - 400 gram groene aspergetips - 400 gram rivierkreeft staartjes - Flinke scheut witte wijn - 400 ... bekijk recept »
600 g uien 4 1/2 el olie 5 el bloem 2 dl witte wijn 1 1/2 l kruidenbouillon 4 sneetjes ciabatta 200 g geraspte belegen kaas Uien fijnsnijden. In pan met dikke bodem olie verhitten en uien ca. 30 min. zachtjes bakken. Af en toe omscheppen en zonodig w... bekijk recept »