Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Uiensoep

3 grote uien,1 theelepel kerriepoederzoutpeperpeterselie 1 1/2 liter waterbouillonblokboter Hulpmiddelen Snijplankmesjeketel Hulpmiddelen - Snijplankmesjeketel Voorbereiding Uien schoonmaken en in grote stukkken snijden. Bereidingswijze Boter smelt... bekijk recept »

Witte Uiensoep

100 gram boter 4-5 witte uien 2 knoflook tenen 2 eetlepels bloem nootmuskaat kipfilet 300 gram 1 laurierblad 300 ml melk zout en peper 150 ml room naar keuze geraspte kaas Verwarm de boter. Voeg de in ringen gesneden witte uien en knoflook... bekijk recept »

Gevu;de Ui Met Tomaat En Spinazie

4 middelgrote uiengeschild 3 vleestomaten 300 g wilde spinaziegeplukt en gewassen 60 ml olijfolie 1/2 courgetteblokjes zonder zaadlijsten 1/2 aubergineblokes 1 ei 4 el oude kaasgeraspt 4 el broodkruim 1 el peterseliegehakt 1 sjalotgesnipperd 12 boere... bekijk recept »

Paprika's Gevuld Met Pittige Risotto

4 kleine rode paprika's,2 uien,margarine,1,5 theelepel zout,50 gr. pijnboompitten,125 gr.rondkorrelige rijst,450 ml. kippenbouillon 1 eetlepel tomatenpuree,1 theelepel suiker,1 theelepel garam-massala,snuifje chilipoeder,snuifje oregano,snuifje komij... bekijk recept »

Uiensoep

4 uien50g boter2 eetlepels bloem1 liter kippenbouillonzoutpeper Doe de boter in de pan en voeg de uien toe. Fruit de uien totdat deze zacht zijn, maar niet bruingekleurd zijn. Voeg de bloem toe en mix het geheel goed. Voeg langzaam de kippenbouillon ... bekijk recept »

Gratinee Lyonnaise

75 g boter 750 g uienin dunne ringen zout peper1 liter vleesbouillon of water 1 blaadje laurier 1 klein stokbroodin dikke sneetjes 125 g geraspte Gruyere kaas Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de uien met wat zout en peper op... bekijk recept »

Gratinee Lyonnaise

75gr boter 750gr uien in dunne ringen zout en peper 1 lt vleesbouillon 1 blaadje laurier 125gr gruyere kaas klein stokbroodje Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hier in de uien met wat zout en peper op een zacht vuur cica 30 min,afge... bekijk recept »

Uientaartje

500 gr. bladerdeeg of korstdeeg,4 uienteentje knoflook2 eetl. boter of margarinepeper8 eetl. gerspte kaas (Edammertaler of Gruyere) Het deeg zo dun mogelijk uitrollen en er 4 kleine vormpjes mee bekleden. Hier en daar in de bodem met een vork gaatjes... bekijk recept »

Fantastische Pasta "surf & Turf" Met Room

- 2 flinke uien - 2 tenen knoflook - Scheut goede Olijf olie - 75 gram ROOM boter - Zout - Zwarte Peper uit de molen - 500 ml slagroom - 200 ml kookroom - 400 gram groene aspergetips - 400 gram rivierkreeft staartjes - Flinke scheut witte wijn - 400 ... bekijk recept »

Italiaanse Uiensoep

600 g uien 4 1/2 el olie 5 el bloem 2 dl witte wijn 1 1/2 l kruidenbouillon 4 sneetjes ciabatta 200 g geraspte belegen kaas Uien fijnsnijden. In pan met dikke bodem olie verhitten en uien ca. 30 min. zachtjes bakken. Af en toe omscheppen en zonodig w... bekijk recept »

Pagina 77 van 100