Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Hete Uiensoep Met Rundvlees

500 gram baklapjes (magere runderlapjes kan ook) 2 stuks vleesbouillontabletten 2 uien 6 bosuitjes 1,5 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 50 gram mihoen 1 theelepel suiker 2 eetlepels ketjap manis peper eventueel sesamzaadjes ... bekijk recept »

Vegetarische Groentenstoof

8 - 10 langwerpige gele paprika (Lidl)1 kg aromatische tomaten (Roma)4 grote uien1 handje rijstzonnenbloemoliepeterseliezout en zwarte peper Pel de uien en snijd ze in reepjes, bak ze in olie goudbruin. In de tussentijd de paprika in reepjes (vingerd... bekijk recept »

Provencaalse Uientaart

Gistdeeg: 300g bloem van harde tarwe50g bloem om te bestuiven1 afgestreken theelepel zouteen snuif suiker15g droge gist (of 20g verse gist)1 losgeklopt ei2 eetlepels olijfolie.(hiervoor kunt u natuurlijk ook een voorgerolde pizzabodem uit de supermar... bekijk recept »

Uiensoep

500 gr uien50 gr boter50 gr bloem1 1/2 dl bouillon4 sneetjes brood50 gr geraspte kaas Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in 1 minuut op vol vermogen. Doe de uien erbij en verwarm alles afgedekt ongeveer 5 minuten op vol vermogen tot de... bekijk recept »

Uiensoep

4 uien35 g. boter2 el. bloem1 dl. droge witte wijn8 dl. runderbouillonpeperzout4 sneetjes stokbrood6 el. geraspte kaas. Pel de uien en snij ze in partjes. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de uien op een halfhoog vuur in ca. 5 min. glazig. St... bekijk recept »

Sopa De Hongas

2 uien,1 blik gepelde tomaten1 groot groen pepertje of 2 kleine groene pepertjes500 gr champignons3 eetlepels olijfolie2 l runderbouillonpeper en zout30 gr verse koriander. Bereidingswijze Pel de uien en hak ze fijn. Snijd de groene of kleine groene ... bekijk recept »

Risotto Met Vis

60 g boter 3 dl kippebouillon blikje mais 100 g 1 rode paprika 2 uien 1 theelepel kerrie 250 g champignons 11/2 pak kabeljauw of schelvis 500 g droogkokende rijst 1 eetlepel peterselie Snipper de uien. Verhit de boter 2 minuten in een afgede... bekijk recept »

Franse Uiensoep

40 gr boter of margarine 600 gr uien in ringen 1 liter vleesbouillon 1 laurierblad zout peper 8 plakken stokbrood 120 gr geraspte gruyere (kaas) Bereidingswijze In pan boter smelten en uien zachtjes bakken. Na +/- 20 min vuur iets hoger draaien en u... bekijk recept »

Franse Uiensoep

4 grote uien - 40 g boter - peper - 8 dunne sneetjes brood - 1,25 l geconcentreerde vleesbouillon - 40 g boter - 100 g geraspte oude kaas - 20 g boter Vervang de geraspte oude kaas door dunne plakjes roquefortdat is even chiquer. Pel en snipper de ui... bekijk recept »

Pompoensoep

2 kg pompoen2 grote uien2 teentjes knoflookstukje verse gember van 3 cmolijfolie0,5 eetl. grove mosterd1 eetl. kerriepoeder2 kruiden- of groentebouillontablettenzoutpeperrode pepersaus1 zakje waterkers. Fruit de uien in wat olie, schep de helft uit d... bekijk recept »

Pagina 78 van 100