Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Blinde Vinken Met Wortelen

4 tot 8 blinde vinken500g wortelen2 uien2 teentjes knoflook1 zakje tuinkruiden1 dl witte wijn1 blokje vleesbouillon1 afgestreken soeplepel bloem4 soeplepels oliezout en peper. Bereidingswijze - Laat de blinde vinken goudbruin bakken op een hoog vuur ... bekijk recept »

Franse Stoofschotel

600 gram in grote blokken gesneden runderlappen zout en peper 4 eetlepels bloem 100 gram gerookt spek in dobbelsteentjes olijfolie 2 uiengrof gesneden 4 dl. rode wijn 2 eetlepels tomatenpuree kruidenboeket (takje tijmlaurierbladpaar takjes p... bekijk recept »

HACHEE

200 g runderpoelet 200 g uien 200 ml runderbouillon of water 40 g margarine patentbloem 1 e azijn 1 laurierblad 1 kruidnagel zout peper Bereidingswijze 1. Snijd met koksmes de runderpoelet in kleine blokjes en verwijder overtollige vet. 2. Bestrooi d... bekijk recept »

Rollade Uit De Romertopf.

1 varkens rollade 2 tl zout1/2 tl peper1/2 tl oregano 4 el olie2 uitgeperste tenen knoflook1 lauriebladklein beetje kaneelpoeder 2 aubergines 2 courgettes2 rode paprika's 2 uien3 aardappels4-5 trostomatensap van 1 citroen 2 el tomatenpureeminimaal 5 ... bekijk recept »

Algierse Lamskoteletten

8 lamskoteletten - 1 kilo tomaten - 600 gram paprika's - 1 aubergine - 3 uien - 3 teentjes knofloo - 50 gram boter - 4 eetlepels azijn - 6 eieren - cayennepeper - zout - peper Bereidingswijze Maak de paprika's schoon en snij ze in julienne. Maak de t... bekijk recept »

Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever

150 gram kalfslever2 grote uien25 gram boter25 gram bloem3/4 l. vleesbouillon4 el. pestosaus2 witte boterhammen4 el. olijfoliezoutpeper Bereidingswijze Snijd de lever in zeer smalle reepjes. Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een grote soeppan... bekijk recept »

Couscous

500 gram lamsvlees (magermet been) 500 gram couscous (grof) 500 gram uien (gehakt) 150 gram rozijnen (geweekt) 50 gram boter 4 eetlepels olie klein bosje verse koriander(gehakt) 3 eetlepels suiker 4 theelepels kaneel ? theelepel kurkuma ? theelepel ... bekijk recept »

Perzische Lamspot

1 aubergine2 kleine uien 2 vleestomaten 8 dadels 6 eetlepels olijfolie 500 gr. lamspoulet 1 el. Citroensap ? tl. Gemalen kaneel ? tl gemalen nootmuskaat peper/zout Hulpmiddelen Braadpan Hulpmiddelen - Braadpan Bereidingswijze 1.Was de auberg... bekijk recept »

Kalfstagine Met Pruimen

500 g Kalfslappen 500 g uien 2 teentjes knoflook 1 zakje saffraan (envelopje) 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) ? theelepel kaneel 3 eetlepels olie 250 g pruimen (gedroogde zonder pit) 2? dl runderbouillon (van een ta... bekijk recept »

Tajine Met Kalfsvlees,Speriebonen En Champignons

600 gr kalfslappen 500 gr sperziebonen 2 middelgrote uien 3 teentjes knoflook 6 el olie 2 tl gemberpoeder 2 tl zwarte peper paar draadjes saffraan of poeder 1/2 tl kurkuma (geelwortel) 3 el koriander fijngehakt 2 el fijngehakte peterselie 200 gr cham... bekijk recept »

Pagina 80 van 100