Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Aardappeltjes Met Tomaat En Venkel

500 g biologische aardappelen 250 g uien 1 grote venkelknol 250 g kerstomaatjes zoutpeper 4 el olijfolie Hulpmiddelen Braadslede of ovenschaal Hulpmiddelen - Braadslede of ovenschaal Bereidingswijze Aardappelen goed wassen en in stukjes snijden... bekijk recept »

Harira

250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes,2 el olijfolie2 uienfijngesneden 200 gr knolselderijin stukjes4 el fijngesneden peterselie6 el fijngesneden koriander750 gr tomatenontveldzaadjes verwijderd en in stukjes1/4 tl gemalen kaneel1/4 tl gemberpoed... bekijk recept »

Couscous Met Kip

Couscous: 400 gram couscous 75 gram boter 4 eetlepels olie Kip: 1 grote kip 300 gram uien snufje gember 2 snufjes saffraan 10 cl olijfolie 20 gram peterselie 20 gram verse koriander zoutpeper Garnering: 200 gram lichtbruine rozijnen 5 gram kaneel 1 c... bekijk recept »

Lamstajine Met Pruimen En Sesam

350 gr lamslappen 200 gr uien2 tenen knoflook2 kruidnagels 1/2 tl koenjit (geelwortel)1 el olie25 gr boter/margarine75 gr gewelde pruimenzout en (versgemalen) peper1 zakje garneeramandelen (Baukje)2 kaneelstokjes25 gr sesamzaad. Hulpmiddelen Tajine ... bekijk recept »

Spätzle met kaas en uienblaadjes

6 uien8 teentjes knoflook2 sjalotten1 bundel peterselie (60 g)handvol verse kruiden (bijv. peterselie, tijm, organo en basilicum)100 g geraspte parmezaan2 eieren140 g bloem40 g zachte boterzwarte peperzout1.   2. Verwarm de oven voor op 180°... bekijk recept »

Jeroen Meus - Varkenskotelet met wortelstoemp

1 el zachte mosterd 4 varkenskoteletten 4 grote uien 12 wortels 6 grote loskokende aardappelen 2 dl water 100 g boter peper zout nootmuskaat belgische pickles 3 takjes verse tijm 4 stengels peterselie 2 blaadjes laurier keukentouw1. Schil de uien, en... bekijk recept »

Varkenskotelet met wortelstoemp

1 el zachte mosterd 4 varkenskoteletten 4 grote uien 12 wortels 6 grote loskokende aardappelen 2 dl water 100 g boter peper zout nootmuskaat pickles 3 takjes verse tijm 4 stengels peterselie 2 blaadjes laurier keukentouw1. Schil de uien, en snij ze i... bekijk recept »

Snelle Hussel

2 kleine uien 2 tomaten 800 gram sperziebonen 3-4 verse knoflook teentjes 2 eetlepels olijfolie ? eetlepel basis voor uiensoep (flesjeMaggi) ? eetlepel ketjap manis (natriumarm) Sambal (natriumarm) of peper Hulpmiddelen Wok Knoflookpers Schilmesje H... bekijk recept »

Halloweenrecept Pompoensoep

2 kleine uien1 kg pompoen1/2 zakje verse Italiaanse-kruidenmix (a 20 gr)1/2 zakje verse bieslook (a 25 gr)25 gr boter of margarine1 teentje knoflook2 kruidenbouillontablettenzout300 gr broccoli1 pak verse tortelloni verdi con ricotta e spinaci (250 g... bekijk recept »

Patrijs met PX-saus

2 hele patrijzen, elk ca. 350 g zout en versgemalen peper 2 eetlepels olijfolie, plus wat om te bakken het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sherryazijn 1 theelepel gemalen chilipepers als piment d`espelette 2 ... bekijk recept »

Pagina 79 van 100