Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Broodje Met Zoetzuurvarkensvlees

600 gram varkenshaas 1 teen knoflookfijngehakt 2 eetl gelebonensaus 1 eetl Shaohsing rijstwijn of droge sherry 3 eetl arachideolie De zoetzure saus: 2 eetl lichte sojasaus 2 eetl Chinkiang zwarterijstwijn of balsamicoazijn 2 eetl lichtbruine ... bekijk recept »

Gegratineerde ui

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil 4 grote of 8 kleine zoete uien en halveer ze horizontaal. Leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en giet er een glas witte wijn langs. Bestrooi de uien met wat zout en versgemalen peper en bestrij... bekijk recept »

Hotdog speciaal met Heinz Tomato Ketchup

2 eetlepels arachideolie3 rode uien, in ringen1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes50 milliliter rodewijnazijn4 hotdogworsten, bockworsten of frankfurters4 witte puntjes (broodjes), hard of zacht4 plakjes bacon1 flesje Heinz Tomato Ketchup4 augurk... bekijk recept »

Krokante angusburger met frites

4 PLUS Angus burgers2 uien100 g voorgebakken spekplakjes 4 ronde meergranen broodjes 4 tl mayonaise 1 zakje rucola sla 75 gram2 tomaten4 tl de Marne Groninger mosterd 235ml 1 fles Heinz tomatenketchup Original 400ml1 zak PLUS verse frites 700gr2 el o... bekijk recept »

Spätzle met kaas en uienblaadjes

6 uien8 teentjes knoflook2 sjalotten1 bundel peterselie (60 g)handvol verse kruiden (bijv. peterselie, tijm, organo en basilicum)100 g geraspte parmezaan2 eieren140 g bloem40 g zachte boterzwarte peperzout1.   2. Verwarm de oven voor op 180°... bekijk recept »

Jeroen Meus - Varkenskotelet met wortelstoemp

1 el zachte mosterd 4 varkenskoteletten 4 grote uien 12 wortels 6 grote loskokende aardappelen 2 dl water 100 g boter peper zout nootmuskaat belgische pickles 3 takjes verse tijm 4 stengels peterselie 2 blaadjes laurier keukentouw1. Schil de uien, en... bekijk recept »

Varkenskotelet met wortelstoemp

1 el zachte mosterd 4 varkenskoteletten 4 grote uien 12 wortels 6 grote loskokende aardappelen 2 dl water 100 g boter peper zout nootmuskaat pickles 3 takjes verse tijm 4 stengels peterselie 2 blaadjes laurier keukentouw1. Schil de uien, en snij ze i... bekijk recept »

Snelle Hussel

2 kleine uien 2 tomaten 800 gram sperziebonen 3-4 verse knoflook teentjes 2 eetlepels olijfolie ? eetlepel basis voor uiensoep (flesjeMaggi) ? eetlepel ketjap manis (natriumarm) Sambal (natriumarm) of peper Hulpmiddelen Wok Knoflookpers Schilmesje H... bekijk recept »

Halloweenrecept Pompoensoep

2 kleine uien1 kg pompoen1/2 zakje verse Italiaanse-kruidenmix (a 20 gr)1/2 zakje verse bieslook (a 25 gr)25 gr boter of margarine1 teentje knoflook2 kruidenbouillontablettenzout300 gr broccoli1 pak verse tortelloni verdi con ricotta e spinaci (250 g... bekijk recept »

Patrijs met PX-saus

2 hele patrijzen, elk ca. 350 g zout en versgemalen peper 2 eetlepels olijfolie, plus wat om te bakken het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel 1 eetlepel sojasaus 1 eetlepel sherryazijn 1 theelepel gemalen chilipepers als piment d`espelette 2 ... bekijk recept »

Pagina 79 van 100