Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Mini-pizza Met Kruidentomaten

4 tomaten (bijvoorbeeld romaatjesca 400 g) 3 el olijfolie 2 knoflooktenen (in fijne plakjes gesneden) zeezoutpeper2 el tijm (gedroogd) 2 laurierbladen? pak bladerdeeg (225 g) 300 g uien2 el sherryazijn 80 g ansjovis 100 g parmezaankaas. Voorbereiding... bekijk recept »

Zuurvlees

1 kilo rundvlees 250 gram grof gesneden uien 3 kopjes azijn 3 kopjes water 4 kruidnagels 1 laurierblad een halve eetlepel stroop 2 schijfjes peperkoek 1 theelepel suiker 10 peperbolletjes een beetje boter en zout en peper. Bereidingswijze Wrijf het v... bekijk recept »

Rendang Pedis

7-8 eetl. klapper/kokos 500-600 gr. runderlappen zout 2 uien 3 knoflookteentjes 3-4 theel. sambal oelek 1,5 theel. djahé 1,5 theel. serehpoeder 1/2 theel. laos 1 eetl. ketoembar 1/2 theel. koenjit Voorbereiding Leg de klapper in een ko... bekijk recept »

Shahjahani

500 gr Kabeljauwfilet 90 gr geroosterde cashewnoten 1,2 dl room 60 gr boter 225 gr fijngehakte uien 1 kaneelstokje van 5cm gehalveerd 1 tl kardemompoeder 2 kruidnagels 1 groene paprika 1 tl kurkuma 1,7 dl warm water 1 tl zout 1 el citroensap Spoel de... bekijk recept »

Uiensoep

40gr roomboter 1200-1500 gr uien 2lit. water } 4st vleesbouillonblokjes} of zelf gemaakte runderbouillon 2st. laurierbladen 3st. kruidnagels 2 eetl. kikoman 4 tenen knoflook 7st. peperkorrels 50gr. bloem 250 gr gruyèrekaas Stokbrood De schillen... bekijk recept »

Quiche Loraine

125 gr. bloemzout en versgemalen peper100 gr. koude boter4 eieren125 gr. magere spekblokjes of ham2 uien2 bekertjes creme fraiche a 125 ml. 150 gr. geraspte gruyere of belegen kaasevt. wat verse champignons Zeef de bloem + 1 theelepel zout en 1/2 the... bekijk recept »

Uiensoep Met Belgisch Bier.

3 uien75gr. spekblokjes20gr. boter5dl. bier van hoge gisting5dl. kippenbouillon1 theelepel suikernootmuskaatzoutpeper8 sneetjes stokbroodca. 100gr. geraspte kaas2 eetlepels gehakte peterselie. Extra nodig: 4 vuurvaste soepkommen. Pel en snipper de ui... bekijk recept »

Garnalen-Uiensoep

Voorgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 20 tot 35 minuten 355 kcal / 1489 kj p.p. 100g Hollandse garnalen 2 grote uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 1 melk 25 g boter 25 g bloem 1 eetlepel tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper no... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

100 gram Hollandse garnalen 2 grote uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 liter melk 25 gram boter 25 gram bloem 1 eetlepel tomatenpuree 2 visbouillontabeltten peper nootmuskaat 2 eetlepels fijngeknipte bieslook Snipper de uien. Pel het tee... bekijk recept »

Gebonden Uiensoep

Benodigdheden: 5 a 6 uienmiddelgroot, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 pakje spekblokjes of reepjes, 50g boter, 60g bloem water, mosterd, port, peper, evt bouillonpoeder geraspte kaas 250cc slagroom en nootmuskaat Boter smelten, spekjes erin gooien en lekk... bekijk recept »

Pagina 82 van 100