Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Garnalen-uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 liter melk 25 gr boter 25 gr bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper 100 gr garnalen nootmuskaat 2 el bieslook Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en hak he... bekijk recept »

Uiensoep Uit Schinnen

750 gram uiengrof gesnipperd - 60 gram boter 1 dl. rode wijn - 1 klein blikje tomatenpuree - 6 sneetjes volkorenbrood - 1.75 liter groentenbouilloneventueel van tabletten - 3 eetl. ragfijn gehakte bladpeterselie. Verhit een wok en laat de boter er in... bekijk recept »

Garnalen-Uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 liter melk 25 gr boter 25 gr bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper 100 gr garnalen nootmuskaat 2 el bieslook Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en hak he... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 l melk 25 g boter 25 g bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten 100 g gepelde Hollandse garnalen peper nootmuskaat 2 el fijngeknipte bieslook Snipper de uien. Pel ht teentje knoflook en hak het f... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

100g Hollandse garnalen 2 grote uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 l melk 25 g boter 25 g bloem 1 eetlepel tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper nootmuskaat 2 eetlepels fijngeknipte bieslook Snipper de uien. Pel het teentje knoflook... bekijk recept »

Herfstrisotto Met Rode Ui En Blauwe Kaas

1 gewone ui 4 rode uien 1 teen knoflook 100 gr. shii-takes (Chinese champignons) 4 el olijfolie 400 gr risottorijst 2 tl chilipoeder 1 dl witte wijn 1 el verse tijmblaadjes ? liter kruidenbouillon (van tabletten) 50 gr hazelnoten 100 gr blauwschimme... bekijk recept »

Rollade met oesterzwammen en aardappelcrumble

1 Grootmeesterrollade Rembrandt800 gr aardappels, vastkokendolie om mee in te vetten2 rode uien (in ringen)100 gr roomboterpeperzout1 handje suikerwater400 gr oesterzwammen1 scheutje olijfolie extra verginepaar takjes verse peterselie1. Bereid de rol... bekijk recept »

Aardappel-uienquiche met ansjovis

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)200 g aardappelen100 g uien150 g rode uien3 eieren200 ml room2 el paneermeel200 g ansjovis (blik of bokaal)peperzout1. Verwarm de oven voor op 210°C. Kook of stoom de aardappelen gaar. Snij ze in plakjes. Pel de ui... bekijk recept »

Gehaktbrood met biersaus

800 g gemengd gehakt2 uien2 el gehakt peterselie1 eipaneermeel1 kl gedroogde tijm1 kl gedroogde oreganooliepeperzout2 uien (voor de saus)1 teen knoflook (voor de saus)1 el tomatenpuree (voor de saus)250 g tomatenpassata (voor de saus)250 ml bier (blo... bekijk recept »

Sandwich van gegrilde kip en kaas met avocadoslaatje

400 g kippenbouten (enkel het vlees)1 rode uien4 el barbecuesaus4 lente-uien (in ringen)3 el boterolijfolie8 sneetjes zuurdesembrood8 sneetjes jonge kazen2 avocado's2 pruimtomaten2 lente-uien (in ringen, voor het avocadoslaatje)2 limoenenmaïsoliechil... bekijk recept »

Pagina 84 van 100