1000 recepten met uien
500 g gemengd gehakt150 g blauwschimmelkaas2 uien2 appels2 peren50 g amandelschilfers0.25 kl ras-el-hanout1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt rul in de pan, kruid met ras-el-hanout, peper... bekijk recept »
2 varkenshazen (250g elk)750 g spruitjes200 ml runderbouillon50 g amandelschilfersolijfoliepeperzout1 kg aardappelen2 zoete uien2 zoete uien0.5 bosje bladpeterselie100 ml melkboternootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aard... bekijk recept »
800 g everzwijnstoofvlees250 g spekblokjes500 g gemengde bospaddenstoelen1 teen knoflook2 lente-uien2 uien375 ml rode wijn800 ml wildfond2 el bloem3 el veenbessenconfituurkruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)2 kruidnagels4 jeneverbessenbotertruf... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets (elk ongeveer 150g)250 g geitenkaas1 el cranberry's (vers of gedroogd)4 gedroogde tomaten (in olie)3 uien1 kl citroensap6 takjes tijm40 g boter (en wat extra)peperzout1. Verwarm de ovengrill voor. Vet een bakblik in met boter. 2. De... bekijk recept »
750 g rode uien (gesnipperd)100 g rode uien (voor het garneren)1 preiwit (in ringen)1 stengel witte selder (in boogjes)1 aardappel (in blokjes)1.5 l gevogeltebouillon (of kalfsbouillon)1 kruidentuiltje1 kl suiker1 takje gehakt peterselie4 el emmental... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappelen350 g reblochonkaas100 g spekblokjes2 uien0.5 kl witte peperkorrels2 el oliezout1. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Pel de uien en snipper ze. 2. Verhit de olie in een pan. Bak daarin de uien glazig. Voeg ... bekijk recept »
4 steaks (pepersteak, 125 g elk)4 uien (kleine)400 g fijne bonen (of peultjes)8 wortelen (dikke)250 ml groentebouillon1 kl tijm0.5 bosje peterselieboterpeperzout1. Schraap de wortelen, snij ze in de lengte doormidden en vervolgens in schuine stukken.... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)8 rode uien (in dunne ringen)200 ml room150 g emmentaler (geraspt)3 eieren2 el bieslook1 klontje botersnuifje nootmuskaatpeperzout1. Smelt de boter in een pan. Doe de uien erbij en laat ze 30 minuten zachtjes fruiten. ... bekijk recept »
2 aubergines (in blokjes)2 courgettes (in dikke plakken)1 rode paprika (in reepjes)1 groene paprika (in reepjes)4 tomaten (in vieren)3 cl extra vierge olijfoliepeper1 el verse basilicum (fijngehakt)2 teentjes knoflook (geperst)2 uien (fijngesnipperd)... bekijk recept »
1 konijnenrug (van 700 g, uitgebeend)2 uien2 teentjes knoflook0.5 bosje basilicum0.5 bosje kervel6 zongedroogde tomaten2 el pijnboompitten1 ei3 el boter4 sneetjes gerookt spek200 ml droge, witte wijnuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 18... bekijk recept »