Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Garnalen-uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 liter melk 25 gr boter 25 gr bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper 100 gr garnalen nootmuskaat 2 el bieslook Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en hak he... bekijk recept »

Uiensoep Uit Schinnen

750 gram uiengrof gesnipperd - 60 gram boter 1 dl. rode wijn - 1 klein blikje tomatenpuree - 6 sneetjes volkorenbrood - 1.75 liter groentenbouilloneventueel van tabletten - 3 eetl. ragfijn gehakte bladpeterselie. Verhit een wok en laat de boter er in... bekijk recept »

Garnalen-Uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 liter melk 25 gr boter 25 gr bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper 100 gr garnalen nootmuskaat 2 el bieslook Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en hak he... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

2 grote uien 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 1 l melk 25 g boter 25 g bloem 1 el tomatenpuree 2 visbouillontabletten 100 g gepelde Hollandse garnalen peper nootmuskaat 2 el fijngeknipte bieslook Snipper de uien. Pel ht teentje knoflook en hak het f... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

100g Hollandse garnalen 2 grote uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 l melk 25 g boter 25 g bloem 1 eetlepel tomatenpuree 2 visbouillontabletten peper nootmuskaat 2 eetlepels fijngeknipte bieslook Snipper de uien. Pel het teentje knoflook... bekijk recept »

Herfstrisotto Met Rode Ui En Blauwe Kaas

1 gewone ui 4 rode uien 1 teen knoflook 100 gr. shii-takes (Chinese champignons) 4 el olijfolie 400 gr risottorijst 2 tl chilipoeder 1 dl witte wijn 1 el verse tijmblaadjes ? liter kruidenbouillon (van tabletten) 50 gr hazelnoten 100 gr blauwschimme... bekijk recept »

Gebonden Uiensoep

Benodigdheden: 5 a 6 uienmiddelgroot, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 pakje spekblokjes of reepjes, 50g boter, 60g bloem water, mosterd, port, peper, evt bouillonpoeder geraspte kaas 250cc slagroom en nootmuskaat Boter smelten, spekjes erin gooien en lekk... bekijk recept »

Bouillabaisse Op Z'n Marseillaans

3 kilo vis 3/4 liter witte wijn 1 glas cognac 4 uien 6 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 tomaten bouquet garni peper zout 2 preien 3 eetlepels olijfolie saffraanpoeder aroma 1 kreeft 1 kilo mosselen in schelp 200 gram gepelde ... bekijk recept »

Vegetarische Kerrierijstschotel

Zilvervliesrijst Gele kerrie of marsala Cayennepeper Oregano - Katjang pedisnootjes boterliefst ongezout 2 uien 1 rode paprika 2 verse tomaten. Zet een rijstpan op hoog vuur voor 3/4 gevuld met water. diameter van 20 cm is goed. Vul twee kopje... bekijk recept »

Ratatouille

- 100-200 ml olijfolie - 3-4 uien - 4-5 teentjes knoflook - 1 grote aubergine - 1 grote courgette - 1 rode paprika - 7-8 middelgrote tomaten - handje champignons (facultatief) - circa 300 ml droge witte wijn - zout en peper - Provençaalse kruid... bekijk recept »

Pagina 86 van 100