1000 recepten met uien
Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (150 g) 100 g gezouten spek, in blokjes gesneden 1/2 kg vastkokende aardappelen 2 uien 1 teentje look 4 takjes tijm 4 takjes peterselie 2 dl gevogeltebouillon geklaarde boter peper en zoutSchil de aardappele... bekijk recept »
Voor 8 personen: 8 kippenbillen 8 (of meer) merguez 1 kg staartvisfilet 1 kg dikke ongepelde scampi 1 kg grote reuzengarnalen 2 kg mosselen 200 gr diepvrieserwten 500 gr ongepelde grijze garnalen 5 saffraanpotjes 2 uien 3 teentjes look 1 kg... bekijk recept »
400 gram uien 1 verse rode paprika 2 tenen knoflook 2 tabletten runderbouillon 4 eetlepels bloem 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram) 2 eetlepels olijfolie 50 gram margarineMaak de uien schoon en snijd ze in ringen, snij de paprika in stukjes (zonde... bekijk recept »
600 g procureur (varkensvlees aan ??n stuk) 2 rode uien 1 fles bokbier 1 theelepel Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) 1 theelepel mosterd 100 g boter snufje zout snufje peper allesbinder- Haal het vlees uit de koeling en dep het droog met... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 sjalotten Loof van 1 bot radijsjes Loof van 1 bot witte uien 1 prei 4 grote aardappelen 1 eetlepel olijfolie 1 blokje kippenbouillon 2 eetlepels room zout peperPel en snipper de sjalotten. Spoel het loof van de radijzen en dat van ... bekijk recept »
6 ons lams-/ schapenvlees 4 kleine aardappelen 2 grote wortels 3 tomaten 2 aubergines 2 paprika's (1 rode & 1 gele) 3 uien, 3 teentjes knoflook, 2 deciliter olie, ? bosje koriander, 3 theelepels paprikapoeder mild, 2 theelepels gemberpoeder, 2 th... bekijk recept »
6 roma-tomaten 4 kleine courgettes 3 grote uien 2 teentjes knoflook 3 takjes tijm 3 takjes verse oregano 1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie 6 blaadjes verse basilicum 2 blaadjes laurier 1/2 soeplepel griessuiker 10 soeplepels olijfolie zout en pe... bekijk recept »
300 gr hamlappen, 4 rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 el olijfolie, peper en zout, 150 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 800 gr witte bonen uit pot, 1 dl rode wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 el tomatenpuree, 2 beschuitjes.- Snij... bekijk recept »
Voor de visbouillon: 2 uien 1 prei 1 takje selder visafval en graten (van niet-vette vis) tijm laurier 1 kruidnagel basilicum marjolein 1.5 liter water. Eventueel gebruiken we visbouillonblokjes. Voor de soep: 1 preiwit 1/4 knolselder 150 gr wortelen... bekijk recept »
sap van één limoen zout en peper 6 soeplepels olijfolie 1 Thaise chilipeper (ontpit en fijngehakt) 1 soeplepel fijn geraspte gember 1 teentje knoflook 1 bosje fijngehakte verse koriander 150 g peulerwten 450 g rivierkreeftjes 2 Victoria ananassen (ge... bekijk recept »