1000 recepten met uien
300 gr hamlappen, 4 rundersaucijzen, 2 uien, 2 vleestomaten, 3 el olijfolie, peper en zout, 150 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 800 gr witte bonen uit pot, 1 dl rode wijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 el tomatenpuree, 2 beschuitjes.- Snij... bekijk recept »
Voor de visbouillon: 2 uien 1 prei 1 takje selder visafval en graten (van niet-vette vis) tijm laurier 1 kruidnagel basilicum marjolein 1.5 liter water. Eventueel gebruiken we visbouillonblokjes. Voor de soep: 1 preiwit 1/4 knolselder 150 gr wortelen... bekijk recept »
sap van één limoen zout en peper 6 soeplepels olijfolie 1 Thaise chilipeper (ontpit en fijngehakt) 1 soeplepel fijn geraspte gember 1 teentje knoflook 1 bosje fijngehakte verse koriander 150 g peulerwten 450 g rivierkreeftjes 2 Victoria ananassen (ge... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g klapstuk (runds) 1 kruidenbuiltje 350 g wortels (in reepjes gesneden) 750 g puree 1 eetlepel paneermeel 30 g boter 350 g ui (in halve ringen gesneden)Breng 2 liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en wacht tot het w... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g schelvis 2 uien of 4 sjalotten 250 g worteltjes 250 g champignons 1 citroen gehakte peterselie peper, zout nootje vetstofMaak de groenten schoon, spoel en snijd ze. Stoof de uien enkele minuten. Vet een vuurvaste schotel in. Le... bekijk recept »
2,5 kg mosselen 3 uien 2,5 witte selderstengels tijm en laurier witte wijn 1 1/2 liter gevogelteconsomm? 2 uien 2 takken witte selder 1 grote prei (of 2 kleine) 8 stronken witloof 8 gamba's 4 sneden GandahamBereiding: De mosselen grondig ... bekijk recept »
voor 4 personen: twee grote uien, een eetlepel bloem, 20 cl kippenbouillon, 20 cl droge witte wijn, 16 augurkjes in €˜t zuur, een eetlepel gehakte peterselie, vier dik gesneden varkenskoteletten, zwarte peper, zout, een klontje boter en een scheutje ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 versneden konijn 3 takjes rozemarijn 1 laurierblad 2 glazen witte wijn 2 uien 2 sjalotten 1 eetlepel olijfolie 4 eetlepels mosterd 2 eetlepels room zout peperLeg de stukken konijn in een diepe schotel. Maak de rozemarijn en de laur... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kruidentuiltje zout 4 el olie 1 konijn 800 gr uien peper 3 appels 2 el bruine suiker 150 gr gerookte spekjes 60 cl ChimayWas de appelen, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Versnipper de uien. Snij het konijn in stukken. Bak... bekijk recept »
voor 2 - 3 personen: 225 - 275 gram kalfslappen 4 eetl. (olijf)olie 2 uien, gesnipperd 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt 2 (afgestreken) theel. geurige paprikapoeder (Edelsusz) 1 (afgestreken) theel. pittige paprikapoeder (Rosen-paprika) 2 - 3 grote... bekijk recept »