Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Provencaalse Lamsbout

1 kilo lamsbout zonder been 150 gram ontbijtspek 1deciliter bouillon 1 deciliter rode wijn 6 jeneverbessen 6 eetlepels olijfolie 3 teentjes knoflook 2 theelepels provencaalse kruiden 2 uien 1 laurierblad naar smaak versgemalen zwarte peper Hulpmiddel... bekijk recept »

Hachee

Ca. 6 ons runderriblap4 uien4 t knoflookpeperzout2 laurierblaadjesplakje ontbijtkoek3 el rode wijnazijn1 el paprikapoeder1/2 liter runderbouillon2 tl tijm of provencaalse kruidenklontje braadmargarine. Hulpmiddelen Omdat je het vlees lang laat stove... bekijk recept »

Franse Uientaart

600 gram uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie Provencaalse kruiden peperzout 200 gram volkorenmeel ? zakje bakpoeder 200 gram magere kwark 1 blikje ansjovisfilets Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook en... bekijk recept »

Franse Uientaart

600 gram uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie Provencaalse kruiden peperzout 200 gram volkorenmeel 0,5 zakje bakpoeder 200 gram magere kwark 1 blikje ansjovisfilets Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel het teentje knoflook... bekijk recept »

Rijst Met Pilaf

Kipfilet 2 grote paprikas 3 uien pakje tomatensoep 1 groot blik perziken 2 pakken rijst Hulpmiddelen Hapjespanbak voor kipfilet als het gesneden islitermaat voor tomatensoep en garde om water en tomatensoep te mengen Hulpmiddelen - Hapjespanbak voor... bekijk recept »

Spaanse Tortilla

500-700 gr. grote aardappelen 2 grote uien 200 gr verse soepgroente 1 grote prei +/- 200 gr. spinazie uit pot 10-14 eieren 1/2 liter olijfolie 4 teentjes knoflook Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak evt. spekjes of tonijn Doe de olij... bekijk recept »

Varkenskarbonaden Op Kempense Wijze

2 soeplepels alcoholazijn 1 soeplepel tarwebloem 100 g reuzel 1 snuifje zout 1 snuifje peper 2 blaadjes laurierblaadjes 1 kg varkenskarbonaden 50 cl licht bier (bij voorkeur Limburgs) 2 snuifjes 4 kruiden Bereidingswijze Pel de uien en hak ze in grov... bekijk recept »

Mosselen Van Mij!!!

2 kilo mosselen. 2 dikke uien. 3 sjalotten. 2 eetlepels peterselie. 1.5 dl water(doe ik dus niet) 1.5 dl droge witte wijn.(hele fles) 4 eetl slagroom. nog wat extra peterselie. Zout(nooit)wel ontzettend veel draaien van de pepermolen. Hulpmiddelen K... bekijk recept »

Limburgs Zuurvlees

2 doorregen runderlappen (500-600 gram)5-8 dikke uien (al naar gelang je eigen voorkeur)ontbijtkoekappelstroop (limburgse wel te verstaan)boterbloemazijnkruidnagelsjeneverbessenlaurierblaadjeszout en pepernootmuskaat. Snijd de runderlappen in blokjes... bekijk recept »

Beenham Met Uiencompote

1 beenham naturelca. 500 gram 1 ei 2 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels witte basterdsuiker 2 eetlepels paneermeel 4 rode uien 4 takjes tijm 2 eetlepels rode port 1 theelepel sambal 4 eetlepels geleisuiker zout versgemalen peper Verwarm de oven voor... bekijk recept »

Pagina 89 van 100