Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Stoofpotje Met Pompoen En Kipfilet

500 gr kipfilet. 1 middelgrote pompoen 2 courgettes 2 uien 3 tenen knoflook handje rozijnen anderhalve a twee eetlepels kerrie 2 theelepels kaneel eetlepel bruine suiker zwarte peper boillonblokje zout bosje peterselie zout olie om in te bakken 400 ... bekijk recept »

Smoor Djawa

2 uien1 spaanse peper500 gram riblappen50 gram boter1 teen knoflook1 tl laos1 tl trassi1 mp peper1 mp nootmuskaat1 el azijn5 el ketjap manis1 tomaat en wat zeezout naar smaak. Hulpmiddelen Dit recept is ideaal voor een slow-cooker. En anders een gro... bekijk recept »

Hutspot Met Klapstuk Of Bruine Bonen

400 gr klapstuk zout 1-1/2 kg winterwortelen 2 kg aardappelen 500 gr uien 80 gr rundvet of half rundvet half reuzel peper Voorbereiding Was het vlees en laat het in zoveel waterdat het vrij ruim onderstaatmet wat zoutgedurende 1/1/2 uur kokenVoeg da... bekijk recept »

Spicy Roasted Potatoes

1/4 cup (60 ml) honing dijon mosterd 1/2 cup (100 ml) olijfolie 8 middelgrote aardappelen 2 middelgrote uien gehakte peterselie 4 theelepels mosterd Hulpmiddelen Oven groot bakblik Hulpmiddelen - Oven groot bakblik Voorbereiding Snij de aardappelen... bekijk recept »

Schotel Met Kippenlevertjes

1 kilo aardappelen 350 gram kippenlevertjes 4 uien 1/2 liter bouillon 3 dl melk 80 gram boter 50 gram bloem 1 eetlepel tomatenpuree 1 teentje knoflook zout - peper paprika nootmuskaat tijm 50 gram geraspte kaas paneermeel. Maak de uien ... bekijk recept »

Lamstajine Met Pruimen En Sesam

350 gram lamslapjes/ 200 gram uien/ 2 teentjes knoflook/ 2 kruidnagels/ 1/2 theelepel koenjitpoeder/ 1 eetlepel olie/ 25 gram boter/ 75 gram gewelde pruimen/ zout naar smaak/ versgemalen peper naar smaak/ 1 zakje garneeramandelen (45 gram)/ 2 kaneels... bekijk recept »

Aardappel Gratin

1,5 kilo aardappelen. 1 bos peterselie. 1 bos bieslook. 10 teentjes knoflook. 1 liter koksroom 2 zakjes gerapste kaas. 2 grote witte uien. We beginnen met de uien,snij deze fijn,en doe ze in de pan,pak dan de 10 teentjes knoflook en hak die ook fijn,... bekijk recept »

Stoofpotje Van Sucadelappen

1 kilo sucadelappenpaar laurier blaadjeszaanse mosterd,goede rode wijnbleekselderijwinterpeen ( ligt aan grote)2 a 3 uien knoflook goede runderfond roomboter en een beetje olie Hulpmiddelen Stoofpan Hulpmiddelen - Stoofpan Voorbereiding Sucadelappen... bekijk recept »

Geroosterde Kuikens

2 kuikens van 400 g. 2 grote uienin 8 partjes verdeeld. 2 el olijfolie. versgemalen zwarte pepernaar smaak. 1/4 kop cognac. 1 kop kippenbouillon. 1 el gehakte salie. 125 g peperkaas. zoutnaar smaak. Bereidingstijd: 55 min. Oven voorverwarmen tot 180 ... bekijk recept »

Kalfskoteletten Met Krieltjes En Tijm

2 dikke kalfskoteletten16 kleine witte uitjeskrieltjes(?24)1 mooie tak verse tijm2 doosjes gr gerookte spekblokjes.30 gr boter en 2 eetlepels olijfolie1 schep caribbean gold suiker. Hulpmiddelen Koekepan,steelpannetje,grote pan geschikt voor de oven... bekijk recept »

Pagina 91 van 100