Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

roergebakken rodekool

2 uien 400 g bieflappen 1 tl peper 2 el ketjap 1 el chilisaus 1 el gembersiroop 600 g rode kool 50 g boter 3 teentjes knofllook kruidnagel/laurierblad 2 groene friszure appels 50 g rozijnen 50 g walnoten peperUien halveren en de helften in heel small... bekijk recept »

Saffraanrijst

500 gram basmatirijst 4 uien 1 gram saffraanpoeder ½ bosje verse kervel ½ bosje verse koriander arachideolie zout en zwarte peper naar smaak. Pel en hak de uien. Was de kruiden. Kook in twee verschillende pannen water met zout een hoeveel... bekijk recept »

Viscurry

1 zak tilapiafilet bevroren 600 gram 3 grote uien middelfijn gesneden in halve ringen olie om te wokken 1 middelfijn gesneden paprika (kastanje) champignons 500 gram 2 pakjes/blikken kokosmelk 2 bouillonblokjes (tuinkruiden) bloem peper naar smaa... bekijk recept »

Uiensoep Obv Runderbouillon

Runderbouillon Ui Knoflook Kruidnagel Braad (room)boter Bak de uien en de koflook bruin in een grote pan. Laat de uien en knoflook niet verbranden, want dat geeft een hele nare smaak in de soep. ALs de uien zacht en bruin zijn, blus je het geheel af ... bekijk recept »

Kippen Lever Prut

500 gr. kippenlever 2 blikken campignonnen- cremesoep 1 bakje campignons 4 grote uien snufje zout en peper.20 gr.croma Hulpmiddelen Grote hapjespan,schaar of mes Hulpmiddelen - Grote hapjespan,schaar of mes Voorbereiding Was de campignons en snij ze... bekijk recept »

Uiensoep Origineel Vega-recept

6 grote uien 2 vleesbouillontabletten 50 g boter 1 glas witte wijn 4 sneetjes (oudbakken) brood restje kaas peper & zout 1. Verwarm de oven voor op 225�C. 2. Truc: maak de uien schoon, en doe alle schillen in een pan met water. 3. Laat op zach... bekijk recept »

Aardappel-uiensoep

400 g uien125 g gekookte aardappelen4 el olijfolie7? dl water of groentebouillon1 laurierbladzoutpeper1 el geraspte kaas1? dl sherry. Maak de uien schoon en snij ze zeer klein. Pureer de aardappelen. Verhit de olie en fruit hierin de uien goudbruin. ... bekijk recept »

Uiensoep

750 gr. uien 1 eetl. boter zout peper 1 l. bouillon 1dl witte wijn 3 sneden witbrood 100 gr. geraspte kaas Snijd de doormidden gesneden uien in dunne snippers. Doe ze in de vochtige en met boter bestreken schotel, bestrooi de uien met zout en peper. ... bekijk recept »

Franse Uiensoep

1,5 kilo uien 4 tenen knoflook 1 laurierblaadje 1 eetlepel provenciaalse kruiden 2 of 3 eetlepels worchestersaus 5 druppels tabascosaus mespuntje kruidnagelpoeder zout peper olijfolie 4 rundvlees bouillion blokjes 2 liter water stokbrood gesneden ge... bekijk recept »

Uiensoep

50g kleingesneden bacon - 90g boter - 500g in dunne ringen gesneden uien - 1 teentje knoflookfijn - 1+1/2 blokjes runderbouillon - 4 oudbakken witte boterhammen zonder korst - selderijzout - 80g geraspte Goudse kaas 1. Bak bacon in 10g boter lanzaam ... bekijk recept »

Pagina 76 van 100