Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Kipkebab met gegrilde venkel en kruidige olie & gegrilde meloen met rozenpepersiroop en rozenblaadjes

1 tl komijnzaad 1 tl pimentkorrels 1 el anijszaad 1 tl venkelzaad 1 tl kurkuma 1 el grof zeezout 300 ml olijfolie 600 g kippendijen zonder bot 2  stevige venkelknollen 1  Turks brood Kipkebab met gegr... bekijk recept »

Siciliaanse venkelsalade

2 venkelknollen 90 ml olijfolie 30 g rozijnen 2 sinaasappels 100 g amandelen 20 g pistachenoten 2 el witte wijnazijn 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g rucola 1 bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de venkel in dunne partjes... bekijk recept »

Ham-aspergetaartje met salade

2 bladerdeegtaartjes (hartig met beenham en asperges*) 1 sinaasappel 1 venkel 1 bos radijs 100 g botersla 1 ei (gekookt) 4 eetlepels olijfolie1. Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Boen de... bekijk recept »

Gegrilde zalm met friszure citrussalsa

3 venkelknollen 6 el olijfolie extra vierge 800 g panklare kruimige aardappelen 1 snufje zout 1 snufje peper 1 citroen 1 grapefruit 3 el munt 500 g zalmfilet met huid1. Verwijder de toppen en het groen van de venkel. Snijd de venkel in partje... bekijk recept »

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

2 persmandarijnen (schoongeboend) 240 ml granaatappelsap 20 ml honing 2 tl zonnebloemolie 4 tl venkelzaad 4 parelhoenbouten 4 tenen knoflook 600 g venkelknollen 1 granaatappel1. Rasp de oranje schil van de mandarijnen. Pers de vr... bekijk recept »

Gestoofde prei-cilinders met gele rijst

600 ml water 1  groentebouillonblokje 1 teentje knoflook 1 klontje boter 2 tl kurkuma 300 g zilvervliesrijst 3  bosuitjes 1  venkel 3  preien 5 takjes tijm 4  eieren Gele rijstBreng in een pan he... bekijk recept »

Tonijnsalade met venkel

bieslooksprietjes en venkelzaad voor de afwerking citroensap 4 eetlepels olijfolie peper en zout 2 venkelknollen, in fijne schijfjes 500 g verse tonijn in moten1. Laat de tonijnmoten en de venkelschijfjes, apart, 12 minuten stomen. Haal het vel en de... bekijk recept »

Crumble met roodbaars, venkel en courgette

0,5 venkel 500 g roodbaarsfilets 0,5 ui 1 teentje knoflook kruidentuiltje 4 aardappelen 250 g ricotta 50 g parmezaan 3 dl melk 50 g panko (Japans broodkruim) 25 g verse broodkruim 2 eetlepels boter 2 eetlepels olijfolie muskaatnoot peper zout1. Was ... bekijk recept »

Kleine varkensrollades

1 grote venkel 1 sjalotje 3 eetlepels boter of margarine 2 tenen knoflook 1 theelepel gedroogde salie zout en peper 4 varkensschnitzels (a ca. 150 g) 4 eetlepels rode wijn1. Venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Sjalotje... bekijk recept »

Provençaalse meerval

2 venkelknollen 2 eetlepels olie 100 ml droge witte wijn 1 blik gepelde tomaten (400 g) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 500 g meervalfilet (vis) ½ zakje droge zwarte olijven... bekijk recept »

Pagina 3 van 100