1000 recepten met venkel
1 tl komijnzaad 1 tl pimentkorrels 1 el anijszaad 1 tl venkelzaad 1 tl kurkuma 1 el grof zeezout 300 ml olijfolie 600 g kippendijen zonder bot 2 stevige venkelknollen 1 Turks brood Kipkebab met gegr... bekijk recept »
2 venkelknollen 90 ml olijfolie 30 g rozijnen 2 sinaasappels 100 g amandelen 20 g pistachenoten 2 el witte wijnazijn 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g rucola 1 bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de venkel in dunne partjes... bekijk recept »
2 bladerdeegtaartjes (hartig met beenham en asperges*) 1 sinaasappel 1 venkel 1 bos radijs 100 g botersla 1 ei (gekookt) 4 eetlepels olijfolie1. Verwarm de taartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en halveer ze. Boen de... bekijk recept »
3 venkelknollen 6 el olijfolie extra vierge 800 g panklare kruimige aardappelen 1 snufje zout 1 snufje peper 1 citroen 1 grapefruit 3 el munt 500 g zalmfilet met huid1. Verwijder de toppen en het groen van de venkel. Snijd de venkel in partje... bekijk recept »
2 persmandarijnen (schoongeboend) 240 ml granaatappelsap 20 ml honing 2 tl zonnebloemolie 4 tl venkelzaad 4 parelhoenbouten 4 tenen knoflook 600 g venkelknollen 1 granaatappel1. Rasp de oranje schil van de mandarijnen. Pers de vr... bekijk recept »
600 ml water 1 groentebouillonblokje 1 teentje knoflook 1 klontje boter 2 tl kurkuma 300 g zilvervliesrijst 3 bosuitjes 1 venkel 3 preien 5 takjes tijm 4 eieren Gele rijstBreng in een pan he... bekijk recept »
bieslooksprietjes en venkelzaad voor de afwerking citroensap 4 eetlepels olijfolie peper en zout 2 venkelknollen, in fijne schijfjes 500 g verse tonijn in moten1. Laat de tonijnmoten en de venkelschijfjes, apart, 12 minuten stomen. Haal het vel en de... bekijk recept »
0,5 venkel 500 g roodbaarsfilets 0,5 ui 1 teentje knoflook kruidentuiltje 4 aardappelen 250 g ricotta 50 g parmezaan 3 dl melk 50 g panko (Japans broodkruim) 25 g verse broodkruim 2 eetlepels boter 2 eetlepels olijfolie muskaatnoot peper zout1. Was ... bekijk recept »
1 grote venkel 1 sjalotje 3 eetlepels boter of margarine 2 tenen knoflook 1 theelepel gedroogde salie zout en peper 4 varkensschnitzels (a ca. 150 g) 4 eetlepels rode wijn1. Venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Sjalotje... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 eetlepels olie 100 ml droge witte wijn 1 blik gepelde tomaten (400 g) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 500 g meervalfilet (vis) ½ zakje droge zwarte olijven... bekijk recept »