1000 recepten met venkel
3 teentjes knoflook 1 stengel bleekselderij 2 gele paprika's 1 venkelknol 3 plukjes saffraan 850 ml kippenbouillon 100 g zeekraal 150 ml slagroom 1.5 el anijsdrank 4 plakken gerookte heilbot ’s... bekijk recept »
1 kleine venkelknol 1 sinaasappel 1 zakje verse bieslook (25 g) (zee)zout versgemalen peper 50 g verse roomkaas met kruiden 2 forellen ½ visbouillontablet 1 dl koksroom (pakje à 2 dl)1. Venkel schoonmaken, enkele takjes... bekijk recept »
4 varkenslapjes 1 pot salsa verde 1 pruimtrostomaat 1 venkel 1 courgette 250 g polenta 1 bol mozzarella rozemarijn peper en zout olijfolie1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de groenten in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. Tip: Snij de venk... bekijk recept »
275 g notenrijst (pak) 3 venkelknollen 2 takjes rozemarijn ½ teen knoflook 6 el olijfolie 4 hazenrugfilets (ca. 500 g) 380 ml wildfond 200 ml cream sherry 1 tl jeneverbessen 3 el rozijnen1. Kook de rijst volgens de aa... bekijk recept »
3 bosuien (zakje 3 stuks) 2 venkelknollen 40 g boter 450 g kleine krieltjes 600 ml kraanwater 1 visbouillontablet 500 g zalmfilet 100 ml slagroom 1 citroen (schoongeboend)1. Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het g... bekijk recept »
2 venkelknollen 1 citroen (schoongeboend) 250 ml extra vierge olijfolie 25 g boter 600 g kabeljauw 15 g dille 15 g munt 20 g platte peterselie ½ teen knoflook1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in flinterdunne... bekijk recept »
500 g krielaardappels 2 rode uien 2 aubergines olijfolie om in te bakken 1 tl komijnpoeder 2 el tomatenpuree 1 el honing 1 tl cayennepeper 800 ml kokosmelk 2 naanbroden AuberginecurryBoen de krielaarda... bekijk recept »
1 bak verse mosselen (2 kg) 1 teentje knoflook 1 venkel (ca. 350 g) 2 eetlepels olijfolie 100 g spekblokjes 1 theelepel gedroogde dragon ½ dl Noilly Prat (slijter)1. Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. K... bekijk recept »
1 venkelknol 4 potten witte bonen ((a 330 g), uitgelekt) 1 beker slagroom (250 ml) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 el verse tijmblaadjes1. Snijd de venkel in blokjes van 3 mm (brunoise). Spoel de bonen in een zeef onder koud ... bekijk recept »
4 bagnat/faluche broodjes 1 tomaat 1 eetlepel mayonaise met olijfolie 200 g tonijn uit blik 1 lente-ui 0,5 rode paprika 1 koffielepel mosterd 2 eetlepels olijfolie venkel komkommer 1 hardgekookt ei 4 ansjovisfilets peper ontpitte olijven, fijngehakt ... bekijk recept »