Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot

3 teentjes knoflook 1 stengel bleekselderij 2  gele paprika's 1  venkelknol 3 plukjes saffraan 850 ml kippenbouillon 100 g zeekraal 150 ml slagroom 1.5 el anijsdrank 4 plakken gerookte heilbot ’s... bekijk recept »

Gevulde forel met venkel

1 kleine venkelknol 1 sinaasappel 1 zakje verse bieslook (25 g) (zee)zout versgemalen peper 50 g verse roomkaas met kruiden 2 forellen ½ visbouillontablet 1 dl koksroom (pakje à 2 dl)1. Venkel schoonmaken, enkele takjes... bekijk recept »

Italiaanse millefeuille met polenta

4 varkenslapjes 1 pot salsa verde 1 pruimtrostomaat 1 venkel 1 courgette 250 g polenta 1 bol mozzarella rozemarijn peper en zout olijfolie1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de groenten in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. Tip: Snij de venk... bekijk recept »

Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel

275 g notenrijst (pak) 3 venkelknollen 2 takjes rozemarijn ½ teen knoflook 6 el olijfolie 4 hazenrugfilets (ca. 500 g) 380 ml wildfond 200 ml cream sherry 1 tl jeneverbessen 3 el rozijnen1. Kook de rijst volgens de aa... bekijk recept »

Waterzooi van zalmfilet met venkel

3 bosuien (zakje 3 stuks) 2 venkelknollen 40 g boter 450 g kleine krieltjes 600 ml kraanwater 1 visbouillontablet 500 g zalmfilet 100 ml slagroom 1 citroen (schoongeboend)1. Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het g... bekijk recept »

Kabeljauw met kruidenolie

2 venkelknollen 1 citroen (schoongeboend) 250 ml extra vierge olijfolie 25 g boter 600 g kabeljauw 15 g dille 15 g munt 20 g platte peterselie ½ teen knoflook1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in flinterdunne... bekijk recept »

Romige auberginecurry

500 g krielaardappels 2  rode uien 2  aubergines olijfolie om in te bakken 1 tl komijnpoeder 2 el tomatenpuree 1 el honing 1 tl cayennepeper 800 ml kokosmelk 2  naanbroden AuberginecurryBoen de krielaarda... bekijk recept »

Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat

1 bak verse mosselen (2 kg) 1 teentje knoflook 1 venkel (ca. 350 g) 2 eetlepels olijfolie 100 g spekblokjes 1 theelepel gedroogde dragon ½ dl Noilly Prat (slijter)1. Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. K... bekijk recept »

Bonenpuree

1 venkelknol 4 potten witte bonen ((a 330 g), uitgelekt) 1 beker slagroom (250 ml) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 el verse tijmblaadjes1. Snijd de venkel in blokjes van 3 mm (brunoise). Spoel de bonen in een zeef onder koud ... bekijk recept »

Bagnat tonijn

4 bagnat/faluche broodjes 1 tomaat 1 eetlepel mayonaise met olijfolie 200 g tonijn uit blik 1 lente-ui 0,5 rode paprika 1 koffielepel mosterd 2 eetlepels olijfolie venkel komkommer 1 hardgekookt ei 4 ansjovisfilets peper ontpitte olijven, fijngehakt ... bekijk recept »

Pagina 5 van 100