1000 recepten met venkel
50 g roomboter 4 lamsboutschijven (totaal 600 g) 6 tenen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 25 g honing 20 g verse Italiaanse kruidenmix 250 ml rode wijn 1 kg kruimige aardappelen 2 venkel (à ca. 300 g) 1 ovenschaal (1,5 L)1. Verw... bekijk recept »
1 venkelknol 1 bakje cherrytomaten (250 g) 1 zak veldsla (75 g) 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie1. Halveer 1 venkelknol en verwijder de harde kern. Schaaf of snijd de stukken venkel in flinterdunne repen. Halveer 1 bakje... bekijk recept »
100 g gerijpte schapenkaas in sneetjes, Los Cameros 1 granaatappel 1 eetlepel koolzaadolie 1 eetlepel olijfolie 1 rode ui, in ringen gesneden sap van een halve bloedappelsien 2 sinaasappelen, geschild tot op het vruchtvlees 1 venkelknol zout, peper1.... bekijk recept »
1 rode ui 1 teentje knoflook 3 venkelknollen 2 tomaten 1 prei olijfolie om in te bakken 50 g bloem 40 g boter 500 ml melk 600 g kabeljauwfilet 4 takjes dille 600 g voorgekookte aardappelschi... bekijk recept »
300 g volkoren macaroni 200 g chorizo 1 ui 1 teentje knoflook 1 venkel 1 gele paprika 1 rode peper 400 g gezeefde tomaten 2 tomaten olijfolie extra vierge witte wijnazijn 150 g rucola 50 g... bekijk recept »
1 venkelknol 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 theelepel honing zout en peper1. Venkel schoonmaken en wassen. Venkelgroen apart houden. Venkel in plakken en vervolgens in repen snijden. Olie, citroensap en honing tot sausje klopp... bekijk recept »
450 g ongewassen spinazie 2 venkelknollen 2 tenen knoflook 7½ g dille (bakje a 15 g) 1 kg krieltjes 3 el milde olijfolie 1 tl gedroogde rozemarijn 125 ml slagroom 400 g wilde zalmfilets (diepvries, ontdooid)1. Was de sp... bekijk recept »
2 venkelknollen 4 eetlepels Japanse sojasaus 2 eetlepels olie1. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Roer de sojasaus door de olie en bestrijk de plakken venkel hiermee. Verhit de grillpan en draai het vuur lage... bekijk recept »
2 eieren 50 g bloem 0.5 dl melk 50 g Parmezaanse kaas geraspt 20 g Italiaanse kruiden fijngehakt 2 venkelknollen 4 el olie 3 beschuiten 600 g tilapiafiletVerwarm de oven voor tot 200°C. Mix de eieren met de bloem tot een klontvrij beslag. Voeg hier ... bekijk recept »
1 kg aardappels (kruimig) 800 g venkel zout 6 gedroogde tomaten in olie (potje) 8 takjes dille 2 pakjes gravad lachs (à 100 g) 100 g (Hollandse)garnalen 1 dl melk 25 g boter of margarine (versgemalen) peper1. Aardappels sc... bekijk recept »