1000 recepten met venkel
300 g pappardelle 400 g ongepaneerde schnitzels olijfolie om in te bakken 1 el pesto 1 rode ui 2 teentjes knoflook 2 venkelknollen 1 bos groene asperges 1 el tomatenpuree 100 ml witte wijn 500 ml p... bekijk recept »
1 rode paprika 2 uien 2 venkelknollen 300 g pasta (schelpjes) 125 g magere spekreepjes 1 el olijfolie 250 g zalmreepjes 125 ml kookroom1. Snijd de paprika in reepjes, snipper de uien en snijd de venkelknollen in dunne plakken. Kook... bekijk recept »
12 sneetjes rundscarpaccio 0,5 venkelknol enkele takjes dragon 4 eetlepels geschaafde amandelen 2 eetlepels olijfolie voor carpaccio Taste of Inspirations peper en zout 2 sinaasappels (voor de marinade) 0,5 limoen (het sap, voor de marinade) 1 pompel... bekijk recept »
3 handsinaasappels 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 135 g andijvie 3 eetlepels olijven (kalamata (potje 300 g))1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in e... bekijk recept »
3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas (stukje) 1 el boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn1. Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zou... bekijk recept »
2 venkelknollen, in repen 2 aubergines, in plakken van 1 cm 1 el venkelzaadjes, gekneusd 1 tl gedroogde rode chilipeper olijfolie 60 g boter 60 g bloem 600 ml melk 100g geraspte parmezaan 140g lasagnevellen 125g mozzarellaVenkel en aubergi... bekijk recept »
1 eetlepel bloem 80 g zachte boter 2 eetlepels gehakte dille guérande-zout 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel pastis plukje dille 1 sinaasappel 2 knollen venkel 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk) zwarte peper1. Snij d... bekijk recept »
800 g aardappelen (kruimig) 2 venkelknollen (in dunne plakken) 2 tenen knoflook (geperst) 1 beker slagroom (250 ml) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in... bekijk recept »
1 venkelknol 4 vleestomaten 1 courgette 1 citroen 300 g roomkaas (bakje à 150 g, natural) 250 g lasagnebladen (koelvers) 100 g geraspte belegen kaas1. Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de harde onderkant van de venkel en scha... bekijk recept »
1 venkelknol 1 ui 3 el olijfolie 125 ml crème fraîche light 750 ml kippenbouillon 4 takjes cherrytomaten aan de tak1. Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Snipper de ui. Verhit de olie in een soe... bekijk recept »