Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Ovenschotel Genovese

300 g pappardelle 400 g ongepaneerde schnitzels olijfolie om in te bakken 1 el pesto 1  rode ui 2 teentjes knoflook 2  venkelknollen 1 bos groene asperges 1 el tomatenpuree 100 ml witte wijn 500 ml p... bekijk recept »

Pastaschelpjes met venkel en zalm

1 rode paprika 2 uien 2 venkelknollen 300 g pasta (schelpjes) 125 g magere spekreepjes 1 el olijfolie 250 g zalmreepjes 125 ml kookroom1. Snijd de paprika in reepjes, snipper de uien en snijd de venkelknollen in dunne plakken. Kook... bekijk recept »

Rundscarpaccio met gemarineerde venkel

12 sneetjes rundscarpaccio 0,5 venkelknol enkele takjes dragon 4 eetlepels geschaafde amandelen 2 eetlepels olijfolie voor carpaccio Taste of Inspirations peper en zout 2 sinaasappels (voor de marinade) 0,5 limoen (het sap, voor de marinade) 1 pompel... bekijk recept »

Venkel-sinaasappelsalade met andijvie en olijven

3 handsinaasappels 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 venkelknollen 135 g andijvie 3 eetlepels olijven (kalamata (potje 300 g))1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit en meng het sap in e... bekijk recept »

Gegratineerde venkel

3 venkelknollen zout 50 g Parmezaanse kaas (stukje) 1 el boter versgemalen peper 1 dl slagroom 1 dl droge witte wijn1. Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zou... bekijk recept »

Venkel aubergine lasagne

2 venkelknollen, in repen 2 aubergines, in plakken van 1 cm 1 el venkelzaadjes, gekneusd 1 tl gedroogde rode chilipeper olijfolie 60 g boter 60 g bloem 600 ml melk 100g geraspte parmezaan 140g lasagnevellen 125g mozzarellaVenkel en aubergi... bekijk recept »

Zeeduivel met sinaasappelsaus

1 eetlepel bloem 80 g zachte boter 2 eetlepels gehakte dille guérande-zout 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel pastis plukje dille 1 sinaasappel 2 knollen venkel 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk) zwarte peper1. Snij d... bekijk recept »

Aardappel en venkel

800 g aardappelen (kruimig) 2 venkelknollen (in dunne plakken) 2 tenen knoflook (geperst) 1 beker slagroom (250 ml) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in... bekijk recept »

Groentelasagne

1 venkelknol 4 vleestomaten 1 courgette 1 citroen 300 g roomkaas (bakje à 150 g, natural) 250 g lasagnebladen (koelvers) 100 g geraspte belegen kaas1. Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de harde onderkant van de venkel en scha... bekijk recept »

Venkelsoep met cherrytomaatjes

1 venkelknol 1 ui 3 el olijfolie 125 ml crème fraîche light 750 ml kippenbouillon 4 takjes cherrytomaten aan de tak1. Snijd de venkel in kleine stukjes. Bewaar het kruidige venkelgroen als garnering. Snipper de ui. Verhit de olie in een soe... bekijk recept »

Pagina 8 van 100