1000 recepten met venkel
3 takjes tijm 1 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie 1½ eetlepel limoensap 750 g lamsboutplakken à la minute 45 g pijnboompitten 300 g verse spinazie 3 bosuitjes 1 kleine venkelknol 7 g verse dille 2 blaadjes munt 2 eetle... bekijk recept »
4 braadworsten ½ el venkelzaad 1 el zonnebloemolie 458 ml basis voor heldere tomatensoep 1½ liter kraanwater 125 g conchigliette (pasta) 1 venkelknol1. Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm... bekijk recept »
2 preien 50 g roomboter 250 ml slagroom 4 venkelknollen 200 g zachte geitenkaas 450 g krieltjes (voorgekookt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de prei schoon en snijd in grove stukken. Leg naast elkaar in de hapjespan. Snijd de h... bekijk recept »
275 g 3 kleuren quinoa 1 kippenbouillontablet 410 ml koud kraanwater 1 venkelknol 20 g platte peterselie 2 sinaasappels 2 bosuitjes 1 el extra vierge olijfolie 2 el incabessen 120 g granaatappelpitjes1. Was de quinoa in een zeef ond... bekijk recept »
1 venkelknol 1 courgette 1 ui 75 g Pecorino Romano (kaas) 3 eieren 9 plakjes deeg voor hartige taart (pakje 450 g, diepvries, ontdooid) 3 tl gedroogde oregano1. Snijd de venkel en courgette in dunne plakjes. Snijd de ui in dunne... bekijk recept »
4 kg mosselen 80 g pancetta 1 dl pastis 1 venkel 8 nestjes tagliatelle 2 eetlepels aïoli 1 eetlepel olijfolie een beetje saffraan peper1. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. 2. Kook de tagliatelle al dente in een grot... bekijk recept »
½ venkel 2 sjalotten (grofgehakt) 2 eetlepels olijfolie 300 ml droge witte wijn 2 potten visfond (a 380 ml) 2 takjes tijm 2 visbouillontabletten witte peper1. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren. In pa... bekijk recept »
10 g Italiaanse kruidenmix 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 200 g venkel 1 gele paprika 1 groene paprika 2 sjalotten 250 g tomaten 1 snufje zout 1 snufje peper 400 g tomaatblokjes (blik) 200 g zwarte bonen (blik) 200 g maïs (blik) 15... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 eetlepels boter of margarine ½ groentebouillontablet 12 plakjes rauwe ham 4 lamsfilet (à 125 g) (versgemalen) zwarte peper 1 bekertje creme fraiche (125 ml) 1 eetlepel Pernod (slijter) zout1. Venkel sc... bekijk recept »
1 venkel 1 kleine winterpeen 12 peultjes 4 grote uien 6 sliptongetjes (of 6 scholfilets) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 gekookte biet (bak a 500 g) 100 ml witte-wijnazijn 5 cm verse gemberwortel 150 g suiker 1 el m... bekijk recept »