1000 recepten met venkel
500 g vongole 500 g mosselen 400 g orecchiette (pasta) olijfolie 1 tl venkelzaadjes 1 citroen 2 takjes peterselie 100 ml witte wijn 2 teentjes knoflook 200 g kabeljauwfilet 0.5 rode peper Pasta met... bekijk recept »
100 g basmatirijst 1 ei 3 sneetjes gerookte zalm 300 g bladerdeeg 1 venkelknol 100 g wilde rijst zout, peper1. Kook de basmatirijst en de wilde rijst afzonderlijk 25 minuten in gezouten kokend water. 2. Laat zorgvuldig uitlekken en laat afkoelen. 3... bekijk recept »
400 g “Plate de Florenville” aardappelen (nettogewicht, geschild) 500 g pangasiusfilets 1 l water 1 venkelknol 2 tomaten 200 g diepgevroren erwtjes 2 visbouillonblokjes 1 dopje saffraanpoeder peper en zout1. Doe de geschilde en in stukken gesneden aa... bekijk recept »
1 friszoete appel 1 venkel 3 el witte balsamicoazijn 1 sinaasappel 8 varkenschipolata's 4 melkwitte bakkerspunten1. Verwijder het klokhuis van de appel, halveer in de lengte en snijd samen met de venkel in de breedte in flinterdunne plakjes... bekijk recept »
400 g verse kabeljauwfilet 3 eetlepels zeezoutkristallen 1 schaaltje bloemkoolroosjes (350 g) 1 kleine venkelknol 200 g groene asperges 8 worteltjes 8 kleine nieuwe aardappels zout 4 eieren (S) teentjes knoflook (4 à 5) ... bekijk recept »
200 g artisjokbodems 250 g champignons 100 g bospeen 100 g venkel 200 g krieltjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook 100 ml droge witte wijn 200 ml visbouillon 1 zak grote rauwe ongepelde garnalen (diepvries) 1 bakje smaakboter truffel 1 snufj... bekijk recept »
1 venkel 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 1 dl droge witte wijn 1 pot visfond (380 ml) zout en peper 2-3 eetlepels Japanse sojasaus 1-2 eetlepels citroensap 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 Schots zalmhaasje ... bekijk recept »
1 courgette 1 venkelknol 1 aubergine 50 ml olijfolie 2 tl gedroogde tijm 1 tl gemalen venkelzaad1. Steek de barbecue aan. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderk... bekijk recept »
2 venkelknollen 3 eetlepels olijfolie 400 g winterpeen (in dunne plakjes) 250 g sperziebonen (schoongemaakt) 2 rode uien (in ringen) 2 takjes rozemarijn (naaldjes, grofgehakt) 1 blikje ansjovisfilets 250 ml slagroom ... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 50 g boter roze peperkorrels (molentje) 2 venkelknollen 2 sjalotten (in dunne plakjes) 4 stukken roodbaarsfilet (ca. 125 g per stuk) 100 ml droge witte wijn1. Verwarm de oven voor op 175 °C. R... bekijk recept »