Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Pasta-venkel-spinaziesalade met chipolata

300 g fusilli 2 venkelknollen 2 rode uien 3 el milde olijfolie 225 g varkenschipolata's 1 potje rode pesto 200 g crème fraîche 300 g spinazie1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ruime... bekijk recept »

Venkeltaart met blauwaderkaas

1 grote venkelknol 1½ el olijfolie 1 bladerdeegbodem (voor hartige taart (koelvers)) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 150 g blauwaderkaas (in kleine stukjes)1. Snijd het groen van de venkel. Hak fijn en bewaar tot gebruik... bekijk recept »

Carpaccio van venkel met roze pompelmoes

1 venkel 1 roze pompelmoes 1 loof van witte selder 1 appel (Granny Smith) 0,5 komkommer 5 eetlepels druivenpitolie 1 eetlepel honing peper zout1. Schil de pompelmoes en snij hem in partjes. Vang het sap op. 2. Bereid een vinaigrette met 1 dl pompelmo... bekijk recept »

Trottole met worst en boerenkool

2 rode uien 1 venkel 1 teen knoflook 4 el olijfolie 1 tl gedroogde oregano 300 g boerenkool (zak) 6 Toscaanse worstjes (schaal) 300 g trottole (pasta, zak 500 g) 1 tl chilipeper (molentje 26 g)1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »

Kip en groenten uit de oven

600 g pommes primeur ((zak 1.5 kg), schoongeboend) 1 venkelknol (onderkant eraf gesneden) 2 schaaltjes kipkluifjes naturel (a 490 g) 1 sinaasappel (schoongeboend en in parten) 4 el olijfolie 2 kleine winterpenen (in... bekijk recept »

Groenteburger met spinazie en zoete-aardappelfrites

1 kg zoete aardappel (schoongeboend) 5 el arachideolie 2 sinaasappels 1 venkelknol 1 teen knoflook 400 g wilde spinazie 4 groenteburgers 15 g basilicum1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in frites van 4 cm. Sche... bekijk recept »

Venkel met dille

2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 m... bekijk recept »

Aardappel-venkelgratin

600 g venkel 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 pot aardappel anders tuinkruiden/knoflook (390 ml) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Venkel schoonmaken en in dunne plakken snijden. In pan met... bekijk recept »

Mosterdsoep met venkel-rolmopssalade

1  ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 700 ml water 300 ml kookroom 1  groentebouillonblokje 3 el grove mosterd 0.5 el maïzena 3  venkelknollen 200 g rolmops uit pot 1  sjalot 8  bru... bekijk recept »

Misomakreel en noedelsalade

arachideolie 8  makreelfilets 8 el moromi-miso (typische grove rode miso) 1 scheutje saké 1 scheutje mirin 8 cm gemberwortel 2  lente-uien Misomakreel Verwarm de stoomoven voor op 56 ºC. Vet de dichte stoomtray in met ar... bekijk recept »

Pagina 10 van 100