1000 recepten met venkel
300 g fusilli 2 venkelknollen 2 rode uien 3 el milde olijfolie 225 g varkenschipolata's 1 potje rode pesto 200 g crème fraîche 300 g spinazie1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ruime... bekijk recept »
1 grote venkelknol 1½ el olijfolie 1 bladerdeegbodem (voor hartige taart (koelvers)) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 150 g blauwaderkaas (in kleine stukjes)1. Snijd het groen van de venkel. Hak fijn en bewaar tot gebruik... bekijk recept »
1 venkel 1 roze pompelmoes 1 loof van witte selder 1 appel (Granny Smith) 0,5 komkommer 5 eetlepels druivenpitolie 1 eetlepel honing peper zout1. Schil de pompelmoes en snij hem in partjes. Vang het sap op. 2. Bereid een vinaigrette met 1 dl pompelmo... bekijk recept »
2 rode uien 1 venkel 1 teen knoflook 4 el olijfolie 1 tl gedroogde oregano 300 g boerenkool (zak) 6 Toscaanse worstjes (schaal) 300 g trottole (pasta, zak 500 g) 1 tl chilipeper (molentje 26 g)1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
600 g pommes primeur ((zak 1.5 kg), schoongeboend) 1 venkelknol (onderkant eraf gesneden) 2 schaaltjes kipkluifjes naturel (a 490 g) 1 sinaasappel (schoongeboend en in parten) 4 el olijfolie 2 kleine winterpenen (in... bekijk recept »
1 kg zoete aardappel (schoongeboend) 5 el arachideolie 2 sinaasappels 1 venkelknol 1 teen knoflook 400 g wilde spinazie 4 groenteburgers 15 g basilicum1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in frites van 4 cm. Sche... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 citroenen 4 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 el gedroogde dille1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 m... bekijk recept »
600 g venkel 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 pot aardappel anders tuinkruiden/knoflook (390 ml) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Venkel schoonmaken en in dunne plakken snijden. In pan met... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 700 ml water 300 ml kookroom 1 groentebouillonblokje 3 el grove mosterd 0.5 el maïzena 3 venkelknollen 200 g rolmops uit pot 1 sjalot 8 bru... bekijk recept »
arachideolie 8 makreelfilets 8 el moromi-miso (typische grove rode miso) 1 scheutje saké 1 scheutje mirin 8 cm gemberwortel 2 lente-uien Misomakreel Verwarm de stoomoven voor op 56 ºC. Vet de dichte stoomtray in met ar... bekijk recept »