1000 recepten met venkel
500 g aardappelen kruimig, geschild 2 dl melk 1 sinaasappel 2 venkelknollen 4 el olijfolie 0.5 tl nootmuskaatZet de aardappelen half onder water en breng ze met een tl zout aan de kook. Laat ze op laag vuur in 20 min. gaar koken en giet ze af. Breng ... bekijk recept »
1 ciabatta CiabattaBereid de ciabatta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de ciabatta in plakken. Kipfilet tonnatoVerwarm een grillpan op hoog vuur.Snijd de kipfilets in de lengte in vier plakken en leg ze tussen 2 stuk... bekijk recept »
1 zak aardappelpartjes (country (900 g)) 4 eetlepels olijfolie 2 schaaltjes kipfilet (feta (a 375 g)) 2 venkelknollen 1 bakje romaatjes (tomaten, 250 g) 1 zakje verse basilicum (15 g)1. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aard... bekijk recept »
6 plakjes hartige-taartdeeg (diepvries) 1 venkelknol 2 rode uien 2 rode paprika's 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels rode-wijnazijn 1 theelepel gedroogde tijm 100 g knoflookolijven zonder pit zout en versgemalen peper 1 eetlepel... bekijk recept »
2 uien olijfolie om in te bakken 1 venkelknol 4 tomaten 1 sinaasappel 1.2 l water 2 visbouillonblokjes 50 g bloem 400 g kabeljauwfilet Snelle vissoepPel en snipper de uien.Snijd de venkel in blokjes. Verh... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 2 venkelknollen (in stukken) 300 g zalmfilet (in 4 gelijke stukken) 1 bakje cherrytomaten (aan de tak (250 g)) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 mespunt nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 1... bekijk recept »
1 zak zeevruchtencocktail (diepvries, 500 g) 7 eetlepels olijfolie extra vierge 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gepeld) 1 bospeen ((of 10 cm winterpeen), in kleine blokjes) 1 stengel bleekselderij (in kleine ... bekijk recept »
1 venkel 2 eetlepels (olijf)olie 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 takjes tijm honing naar smaak 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje) zout zout en (versgemalen) peper 1 kipfilet fumé (ca. 200 g)1. Venkel wassen, schoonmake... bekijk recept »
125 g sjalot op wijnazijn 0,5 venkel het loof van de venkel 6 radijzen 12 oesters zout peper1. Maak de venkel en de radijzen schoon en snijd ze in ultrafijne brunoise. 2. Snipper het venkelloof fijn en meng met de radijzen en de venkel in een kom. 3.... bekijk recept »
1 sjalot 3 el wittewijnazijn 250 g witlof 1 venkel 4 el olijfolie extra vierge 3 el peterselie 100 g granaatappelpitten 25 g preischeutjes 1 snufje zout 1 snufje peper1. Meng de sjalot met de wijnazijn en marineer 5 min. Snijd intussen de ha... bekijk recept »