Zet de aardappelen half onder water en breng ze met een tl zout aan de kook. Laat ze op laag vuur in 20 min. gaar koken en giet ze af. Breng de melk aan de kook en pureer de aardappelen samen met de hete melk tot een gladde puree. Rasp de helft van de sinaasappelschil met een fijne rasp. Halveer de sinaasappel en pers het sap eruit. Houd het venkelgroen apart en snijd de knollen door de steelaanzet doormidden. Snijd de helften in dunne plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de venkelplakjes samen met de sinaasappelrasp 3 min. Giet het sinaasappelsap erbij en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de venkel 10 min. op laag vuur zacht koken. Meng de puree door de venkel en warm goed door. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de puree in een schaal en garneer met het venkelg
Aardappelpuree met sinaasappel en venkel is een recept van Jumbo