Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Venkelsalade met waterkers

2 venkelknollen 75 g waterkers (of veldsla) 1 eetlepel citroen ½ eetlepel vloeibare honing 3 eetlepels olijfolie extra vierge versgemalen zwarte peper1. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halve... bekijk recept »

Zalm in saffraan-venkelbouillon

1 vleesbouillontablet 1 gedroogd chilipepertje 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 envelopje saffraan 2 zalmhaasjes (of 2 gelijke stukken zalmfilet (a ca. 250 g)) zeezout versgemalen zwarte peper1. Bouillont... bekijk recept »

Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

250 g verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 portie saffraan 1 venkel 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 350 g verse spinazie 2 aubergines 75 g pijnboompitten 1 theelepel Provençaalse kruiden olijfolie peper en zout1. E-mail 2. 250 g verse... bekijk recept »

Vistaart met prei, venkel en wortel

150 g venkel, gesneden 1 ui, in ringen 150 g gesneden prei 1 wortel, in plakjes 1 el tijmblaadjes 50 g boter, plus extra (bijvoorbeeld van Lurpak) 2 el bloem 250 ml melk 400 g witvis, in blokjes sap van ½ citroen 350 g kruimeldeeg 1 ei, g... bekijk recept »

Zalm met spinaziepesto uit de oven

2 teentjes knoflook 300 g verse spinazie 75 g Parmezaanse kaas 65 g pijnboompitten 60 ml olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet Verwarm de oven voor op 200 ºC.Zalm met spinaziepesto uit de ovenPel en snijd de knoflook gr... bekijk recept »

Carpaccio met gegrilde venkel

1 zakje rucola (sla, 40 g) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) 2 el pijnboompitten 6 el olijfolie 1 venkel 2 pakjes carpaccio (a ca. 125 g)1. Doe de rucola, de kaas, de pijnboompitten en 4 el olie in de keukenmachine. Pureer tot ... bekijk recept »

Bretonse vissoep met venkel en linzen

2 el olijfolie 1 rode ui (in reepjes) 2 venkelknollen (in reepjes) 2 visbouillontabletten 200 g kabeljauwfilet 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 1 bakje fruits de mer (schaal- en schelpdieren, 150 g)1. In grote pan ol... bekijk recept »

Spinazie-venkelsalade met gemarineerde balsamico-uien

2 rode uien 75 ml balsamicoazijn (Thuis uit eten) 2 el pijnboompitten 1 venkelknol 100 g gewassen spinazie 250 g cherrytomaatjes 4 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper1. Snijd de uien in ringen en leg ze in een diep bord. Sc... bekijk recept »

Limoen-kabeljauw met gebakken venkel

50 g basmatirijst 1 limoen 2 eetlepels olijfolie mild 2 takjes peterselie 150 g kabeljauwfilet zout (versgemalen) zwarte peper 1 bakje venkelrauwkost (125 g AH)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoen goed wassen en schill... bekijk recept »

Salade van geitenkaas met peer, sinaasappeldressing en kruidenfilodeeg

3  sinaasappels 1  limoen 50 ml anijsdestillaat 1 el honing 150 ml olijfolie Sinaasappeldressing Halveer en pers de sinaasappels en limoen uit. Schenk het citrussap in een pan en laat samen met het anijsdestillaat en honing i... bekijk recept »

Pagina 14 van 100