1000 recepten met venkel
2 venkelknollen 75 g waterkers (of veldsla) 1 eetlepel citroen ½ eetlepel vloeibare honing 3 eetlepels olijfolie extra vierge versgemalen zwarte peper1. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en halve... bekijk recept »
1 vleesbouillontablet 1 gedroogd chilipepertje 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 envelopje saffraan 2 zalmhaasjes (of 2 gelijke stukken zalmfilet (a ca. 250 g)) zeezout versgemalen zwarte peper1. Bouillont... bekijk recept »
250 g verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 portie saffraan 1 venkel 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 350 g verse spinazie 2 aubergines 75 g pijnboompitten 1 theelepel Provençaalse kruiden olijfolie peper en zout1. E-mail 2. 250 g verse... bekijk recept »
150 g venkel, gesneden 1 ui, in ringen 150 g gesneden prei 1 wortel, in plakjes 1 el tijmblaadjes 50 g boter, plus extra (bijvoorbeeld van Lurpak) 2 el bloem 250 ml melk 400 g witvis, in blokjes sap van ½ citroen 350 g kruimeldeeg 1 ei, g... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 300 g verse spinazie 75 g Parmezaanse kaas 65 g pijnboompitten 60 ml olijfolie extra vierge 400 g zalmfilet Verwarm de oven voor op 200 ºC.Zalm met spinaziepesto uit de ovenPel en snijd de knoflook gr... bekijk recept »
1 zakje rucola (sla, 40 g) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) 2 el pijnboompitten 6 el olijfolie 1 venkel 2 pakjes carpaccio (a ca. 125 g)1. Doe de rucola, de kaas, de pijnboompitten en 4 el olie in de keukenmachine. Pureer tot ... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 rode ui (in reepjes) 2 venkelknollen (in reepjes) 2 visbouillontabletten 200 g kabeljauwfilet 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 1 bakje fruits de mer (schaal- en schelpdieren, 150 g)1. In grote pan ol... bekijk recept »
2 rode uien 75 ml balsamicoazijn (Thuis uit eten) 2 el pijnboompitten 1 venkelknol 100 g gewassen spinazie 250 g cherrytomaatjes 4 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper1. Snijd de uien in ringen en leg ze in een diep bord. Sc... bekijk recept »
50 g basmatirijst 1 limoen 2 eetlepels olijfolie mild 2 takjes peterselie 150 g kabeljauwfilet zout (versgemalen) zwarte peper 1 bakje venkelrauwkost (125 g AH)1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Limoen goed wassen en schill... bekijk recept »
3 sinaasappels 1 limoen 50 ml anijsdestillaat 1 el honing 150 ml olijfolie Sinaasappeldressing Halveer en pers de sinaasappels en limoen uit. Schenk het citrussap in een pan en laat samen met het anijsdestillaat en honing i... bekijk recept »