1000 recepten met venkel
500 g krieltjes in de schil 3 bosuitjes 15 g dille 2 el mierikswortel 150 ml halfvolle yoghurt 350 g groene asperges 12 kwarteleieren 2 venkelknollen 300 g gerookte zalmfilet 50 g kappertjes1. Snijd de krieltjes in vieren. Kook ze i... bekijk recept »
3 cm verse gember 1 rode peper 3 limoenen 1 sinaasappel ½ tl zeezout 1 venkelknol (kleine) 250 g kabeljauwhaasjes 1 kleine rode ui 7½ g basilicum (alleen de blaadjes)1. Schil en rasp de gember. Verwijder het steelt... bekijk recept »
185 g roomboter 60 g bladpeterselie (bakje à 20 g) 125 g paneermeel 25 g geraspte Parmezaanse kaas 7 el olijfolie 1 sjalot, gesnipperd 100 ml droge vermouth of witte wijn 250 ml visfond of visbouillon 250 ml sla... bekijk recept »
½ venkel 4 tomaten 4 knoflook (stengels, fijngehakt) 2 eetlepels citroensap versgemalen zwarte peper1. Snijd de harde kern uit de venkel en snijd de groente in heel kleine stukjes. Snijd het venkelgroen fijn. Snijd de tomaten in vie... bekijk recept »
1 eetlepel boter 1 bosje dille 1 knoflookteentje 4 kg mosselen 1 dl pastis 1 dl room 1 venkelknol1. Spoel de mosselen grondig tot het water helder blijft. 2. Maak de venkel schoon en snijd hem in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snipper de dille fi... bekijk recept »
4 venkelknollen 1 rode ui (in dunne partjes) 100 ml witte wijn 2 takjes rozemarijn (naaldjes van takjes gerist) 3 eetlepels olie versgemalen zwarte peper1. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en ha... bekijk recept »
4 lamslapjes 5 el olijfolie 4 el sinaasappelsap 6 takjes tijm waarvan 2 takjes gerist zout en peper 2 venkelknollen in flinterdunne plakjes 700 g krieltjes voorverpakt 8 plakjes katenspek 1 sinaasappelLaat de lamslapjes 1 uur marineren in een marina... bekijk recept »
1 grote venkelknol 1 eetlepel boter of margarine ( 1/2 eetlepel om in te vetten) 1 bakje cherrytomaten (250 g) 50 g groene (knoflook)olijven 1 blikje ansjovisfilets (48 g) 4 eieren ¼ theelepel zout 100 g bloem 4 dl... bekijk recept »
2 venkelknollen 0.5 bos bladpeterselie 0.5 bos dille 0.5 bos tijm 4 tongscharfilets 100 ml witte wijn Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat ze goed uitlekken. Viva Italia vispakketjes... bekijk recept »
1 el olijfolie 2 uien 1 teen knoflook 500 g tomaten 200 ml witte wijn 2 peperkorrels 2 takjes tijm 1 laurierblad 200 ml water 2 venkelknollen 400 g pangasiusfilet 1 snufje zout 1 snufje peper1. Verhit voor de tomatencompote de olie in een... bekijk recept »