1000 recepten met venkel
500 g gnocchi 1 rode ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 2 venkelknollen 1 courgette 2 el zwarte olijven 1 bosje bladpeterselie 200 g diepvriesdoperwten 125 g mascarpone 100 g Parmezaa... bekijk recept »
2 kleine venkelknollen 300 g aardappels zout 2 voorgekookte kreeften (à 500 g) 90 g boter of margarine 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1½ dl kreeftensoep (zak à 400 ml AH Huistraiteur) peper 2 eetlepels pernod&nb... bekijk recept »
1 kg mosselen ⅛ l droge witte wijn 1 ui 3 tenen knoflook 1 prei 1 venkelknol 5 trostomaten 3 eetlepels olijfolie ½ theelepel paprikapoeder 1 envelopje saffraan 2 visbouillontabletten 400 g roodbaarsfilet 1½ eet... bekijk recept »
100 ml witte vermout 4 eetlepels gehakte fijne kruiden (diepvries) 1 visbouillontablet 4 smalle zalmfilets ((van gelijke grootte) 1 venkel 1 limoen 6 eetlepels mayonaise1. In wijde pan 300 ml water met vermout en helft van kruid... bekijk recept »
1 citroen 5 eetlepels olijfolie extra vierge ½ zakje verse munt (a 15 g), fijngesneden) 300 g risottorijst (pak a 500 g) 1 grote venkel (ca. 300 g) 1 eetlepel milde paprikapoeder 2 theelepels kaneel 4 kleine kipfilet... bekijk recept »
1 bakje groene olijventapenade (100 g) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) ½ zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngesneden) 2 takjes munt (grofgesneden) 5 eetlepels olijfolie 2 venkelknollen 2 rode uien ... bekijk recept »
1 venkelknol 1 takje rozemarijn (naaldjes gerist) 50 g walnoten grof zeezout citroenpeper (molentje) 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 zak eikenbladslamelange (100 g) 100 g roquefort (kaas... bekijk recept »
1 bosuitje 1 kleine venkel (ca. 300 g) 1 grote aardappel (ca. 200 g) 1 bakje witte wijnsaus voor vis (150 g) 1 kleine tomaat 1 forel (ca. 200 g) 2 takjes tijm1. Bosuitje schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. ... bekijk recept »
1 kg panklare mosselen (bak a 2 kg) 300 ml witte wijn 1 venkelknol 1 eetlepel olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 winterwortel (in dunne plakjes) 500 ml warme visbouillon (van tablet) 125 ml slagroom allesbinder1. Mossel... bekijk recept »
100 g zongedroogde tomaten 1 teen knoflook 3 el balsamicoazijn 2 el vloeibare honing 1 tl verse tijm 5 el olie 750 g lamsrack (Feestfavoriet, op kamertemperatuur) 2 venkelknollen1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tomaten i... bekijk recept »