Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Boterzachte burgers in een kruidig jasje

4 grillburgers verse dille fijngehakt 250 ml turkse yoghurt zout en peper 1 komkommer geschild 1 venkel 1 citroen 6 el olijfolie 1 pak pitabroodjes 500 g snoeptomaatjesRoer de dille door de yoghurt en breng de saus op smaak met zout en peper. Schaa... bekijk recept »

Quinoa-venkel-appelsalade

275 g quinoa (pak) 2 venkelknollen 2 friszoete appels 1 citroen 100 g gedroogde cranberry's 2 el olijfolie 125 ml zure room1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Laat 10 m... bekijk recept »

Pompoenpasta uit de oven

300 g volkoren penne 1  rode ui 1 teentje knoflook 1  pompoen 1  venkel 1  gele paprika 300 g merguezworstjes olijfolie om in te bakken 800 g tomatenblokjes 1 takje rozemarijn 100 g geraspte Parmezaa... bekijk recept »

Gegratineerde venkelpuree

750 g kruimige aardappels (in grote stukken) 1 venkel 50 ml volle melk 2 eetlepels paneermeel 25 g koude boter (in kleine blokjes)1. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Venkelgroen van knol snijden en bewaren. Venkel in de lengte doorm... bekijk recept »

Friszoete spinazie-ovenschotel

800 g kruimige aardappels 100 ml melk 1  rode ui 1 teentje knoflook 1  rode peper olijfolie om in te bakken 0.5 tl nootmuskaat 300 g half-om-halfgehakt 1  venkel 1  oranje paprika 1  appel 600 g... bekijk recept »

Komijn-, venkel- en flatbreadchips & knoflooklabne-dip

2  flatbreads 6 el za'atar 3 el olijfolie Flatbreadchips za’atar Verwarm de oven voor op circa 250 ºC. Scheur het flatbread in grove stukjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de za’atar en besprenkel met e... bekijk recept »

Verse venkelsalade met citroen-muntdressing aioli en garnalen

2 venkelknollen 4 el mayonaise 1 teentje knoflook geperst 0.5 sap van citroen 4 el olijfolie extra vierge 4 el verse munt fijngesneden 100 g Hollandse garnalen 8 radijsjes in plakjesBreng in een pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vier... bekijk recept »

Linguine met venkel

1 venkelknol 2 el olijfolie 300 g linguine (pasta, zak 500 g) 1 schaal Catalaanse braadworst (6 stuks) 1 courgette (in 1/2 plakjes) 1 pot pastasaus zongedroogde tomaat en oregano (400 g) 50 g Parmezaanse kaas 1 zak j... bekijk recept »

Biefstukspies met venkelsalade en petit pains

1 pak D‚lifrance petits pains wit 2 venkelknollen 250 g cherrytomaatjes (bakje) 75 ml saladedressing mosterd-dille 4 gemarineerde biestukspiesen 2 el olijfolie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 grillpan of barbecue1. Verwarm de oven voor t... bekijk recept »

Lentesalade met pijlinktvis

8  pijlinktvissen 1 el Dijonmosterd 1  citroen 2 el olijfolie ’s Middags voorbereidenPijlinktvis marinerenTrek de kop en de tentakels van de inktvis los van het lijf. Snijd de tentakels vlak voor de ogen los van de kop.Als de... bekijk recept »

Pagina 18 van 100