1000 recepten met venkel
1 stokbrood art wit 6 el olie 1 courgette 6 Toscaanse worstjes 1 venkelknol 1 tl karwijzaad 1 teen knoflook 1 rode peper 1 sinaasappel 1 el platte peterselie 100 g Hollandse garnalen 65 ml zure room 50 g Bleu d'Auvergne1. Verw... bekijk recept »
1 scheutje mengeling van 4 oliën 100 g vaste aardappelen 100 g venkel 100 g gerookte zalm 2 eetlepels Turkse yoghurt 0,5 koffielepel mierikswortelpasta 0,25 citroen zout zwarte peper1. Meng de yoghurt, de mierikswortelpasta, het citroensap, de olie, ... bekijk recept »
500 g kabeljauwfilet 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g Toscaanse tapenade 4 el olijfolie 600 g mini-krieltjes 2 venkelknollen 1 ovenschaal (inhoud 1,5 L)1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper... bekijk recept »
1 teen knoflook 6 takjes verse oregano (plantje, AH Biologisch, alleen de blaadjes) 3 handsinaasappels 3 el extra vergine olijfolie Bios (fles 500 ml, Monini) 2 venkelknollen 1 bosje radijs1. Snijd de knoflook heel fijn en de helf... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet (diepvries, ontdooid) 5 el olijfolie 2 sinaasappels 350 ml kokend water 1 groentebouillontablet 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden 1 bosje bosui 20 g platte peterselie (bakje) 2 venkelknollen 300 g cous... bekijk recept »
2 bollen knoflook 1 bos rozemarijn 1 lamsbout zonder bot (2 kg) 100 g boter olijfolie 2 bossen kervel 2 bossen dragon 2 bossen munt 2 bossen verveine 1 venkel 3 oerpenen 1 bol knoflook olijfolie 1.5 kg tuinbonen in de peul of 500 g diepvriestuin... bekijk recept »
1/2 kleine venkel (a 300 g) 2 potten witte bonen ((a 330 g), uitgelekt) 1 bekertje slagroom (125 ml) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 el verse tijmblaadjes1. Snijd de venkel in blokjes van 3 mm. Spoel de bonen af in een z... bekijk recept »
2 venkelknollen 2 el olijfolie 1 grapefruit 100 g kappertjes 25 g bieslook (bakje) 100 g rivierkreeftjes (koelvers)1. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer, verwijder de harde kern en snijd i... bekijk recept »
1 kleine venkel 2 vetarme bouillonblokjes 120 g diepgevroren erwtjes 2 eetlepels olijfolie 400 g fettuccine 220 g groene mini-asperges 1 afgestreken eetlepel bloem 20 cl verse room 120 g extrafijne sperziebonen (nettogewicht, schoongemaakt) peper en ... bekijk recept »
0.5 koffielepel gemalen piment 2 stengels citroengras enkele takjes koriander (ter versiering) 2 sjalotten peper en zout 2 eetlepels olijfolie 1 venkelknol 2 kg mosselen1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn. 2. Sn... bekijk recept »