1000 recepten met venkel
1 kg stamppotaardappelen (zak, uit de koeling) 2 el olijfolie 8 minigehaktballetjes (schaal) 2 venkelknollen 150 ml slagroom 1 el grove Limburgse mosterd 75 g veldsla 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper1. Kook de aardappelen in 10-12... bekijk recept »
2 el olijfolie 2 tl gemalen komijn (djinten) 150 g gesneden ui 2 venkelknollen 150 g kipfiletblokjes 400 g linzen 400 g tomatenblokjes 350 ml krachtbouillon kip 500 ml kraanwater 4 el Griekse yoghurt1. Verhit de olie in een pan en f... bekijk recept »
300 g volkoren penne (pasta) 1 venkelknol 2 el olijfolie 350 g tomato frito (tomatensaus) 150 ml hete visbouillon (van tablet) 250 g romaatjes 30 g peterselie (zakje) 250 g ijsgarnalen1. Kook de pasta volgens de aanw... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden 2 x 2 portobello (paddestoelen) 3 venkelknollen 50 g risottorijst 1 liter kruidenbouillon (van... bekijk recept »
1 zak rigatoni (pasta, 500 g) 2 venkelknollen (in dunne parten) 5 el olijfolie 75 g boter 75 g bloem 700 ml melk 200 g Gorgonzola (kaas) 2 zakken spinazie (a 300 g) 2 tenen knoflook (geperst) 1 bakje Italiaa... bekijk recept »
1 pak A-partjes (450 g) 2 rode uien 3 venkelknollen 75 g boter of margarine 2 schaaltjes zeewolffilet (` 225 g) zout en peper 2 eetlepels bloem 4 eetlepels koksroom1. Aardappelpartjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Uien ... bekijk recept »
4 sinaasappels 1 venkel 200 g gerookte kipfilet 1 theelepel grove mosterd 1 zakje waterkers (75 g) 1 rode ui (in flinterdunne ringen) 50 g blauwaderkaas (verkruimeld) 3 eetlepels zwarte olijven 1 theelepel honing 3 ee... bekijk recept »
1 venkelknol 2 maal 2 konijnenbouten 2 eetlepels grove mosterd 50 g boter 1 teentje knoflook (in plakjes) 3 eetlepels anijsdrank (bijv. pernod, slijter) 100 ml venkelthee 250 g kastanjechampignons 2 eetlepels olijfolie1. Ven... bekijk recept »
300 g trottole 2 venkelknollen 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 2 tl gemalen venkelzaad 50 ml droge witte wijn 400 g tomatenschijven 125 g crème fraîche 300 g rauwe gepelde roze garnalen (diepvries, ontdooid) 15 g munt1. Kook de... bekijk recept »
1 venkel 1 citroen 1½ dl olijfolie 4 roodbaarsfilets 1 blikje ansjovisfilets 1 el bloem 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)1. Venkel schoonmaken en in plakjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen... bekijk recept »