1000 recepten met venkel
300 g zoete aardappelen 1 venkelknol 200 g quinoa-bulgurmix 50 g rozijnen 2 el zonnebloemolie 1 ui 1 el baharat 400 ml gepelde tomaten 300 g rundergehaktballetjes 4 el yoghurt1. Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de s... bekijk recept »
1 pak Lassie Zilvervliesrijst met linzen en biet 150 g tuinerwtjes extra fijn (diepvries) 4 eieren 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 2 el bladpeterselie (bakje à 20 g) 1 el bieslook 1 venkel 75 g veldsla (zak) 50 g P... bekijk recept »
2 uien 1 venkelknol 4 stengels bleekselderij 200 g haricots verts 1 prei olijfolie om in te bakken 2 tl provençaalse kruiden 800 g tomatenblokjes 100 g kabeljauwfilet 100 g zalmfilet 1 kg mosselen... bekijk recept »
3 handsinaasappels 1 venkelknol 2 tl fijne mosterd 1 el olijfolie 2 el blanke rozijnen1. Pel 2/3 van de sinaasappelen en pers de andere uit. Snijd de gepelde sinaasappelen met een scherp mes in dunne plakken. Verwijder het groen van de venkel... bekijk recept »
3 venkelknollen 6 el olijfolie extra vierge 800 g panklare kruimige aardappelen 1 citroen 1 grapefruit 3 el munt fijngesneden 500 g zalmfilet met huidVerwijder de toppen en het groen van de venkel. Snijd de venkel in partjes van ½ cm dik. Verhit 2 el... bekijk recept »
8 kleine of 4 grote lamskoteletten ca 600 gr 2 eetl honing 1 eetl tijm 1 eetl boter 1 venkelknol 500 gr aardappelen 4 teentjes knoflook Scheutje olijfolie Snufje nootmuskaat Scheutje melk 8 bospeentjes 1 theel ketoembar (gemalen koriander) Olijfolie ... bekijk recept »
4 plakken bladerdeeg 1 ei 300 g kabeljauwfilet 1 el gladde mosterd 800 g vastkokende aardappels, voorgeschild 1 venkelknol 0.5 bosje dille 1 klontje boter 1 broccoli 1 tl kerriepoeder 1 rode ... bekijk recept »
4 venkelknollen 1 zak minikrieltjes (700 g) 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc) 1 pakje crème fraîche schenkbaar (200 ml) 1 eetlepel Franse mosterd ½ eetlepel balsamicoazijn1. Grill voorverwarmen. Venkel schoo... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 1 venkelknol 3 eetlepels olijfolie 150 g fruits de mer 150 g gekookte mosselen 250 g rijst 1 theelepel oregano 1 visbouillontablet 2 eetlepels ouzo (of pernod (of andere anijsdrank, slijter)) zout en p... bekijk recept »
4 forellen 2 grote venkelknollen 4 eetlepels gehakte bladpeterselie 1 citroen, geperst 2 citroenen 2 sinaasappels, geperst 300 g couscous 6 laurierbladen 4 teentjes look 4 eetlepels olijfolie grof zeezout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »