Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat

300 g zoete aardappelen 1 venkelknol 200 g quinoa-bulgurmix 50 g rozijnen 2 el zonnebloemolie 1 ui 1 el baharat 400 ml gepelde tomaten 300 g rundergehaktballetjes 4 el yoghurt1. Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de s... bekijk recept »

Bietenrijstsalade met doperwtjes en venkel

1 pak Lassie Zilvervliesrijst met linzen en biet 150 g tuinerwtjes extra fijn (diepvries) 4 eieren 1 citroen 6 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd 2 el bladpeterselie (bakje à 20 g) 1 el bieslook 1 venkel 75 g veldsla (zak) 50 g P... bekijk recept »

Provençaalse Visstoof

2  uien 1  venkelknol 4 stengels bleekselderij 200 g haricots verts 1  prei olijfolie om in te bakken 2 tl provençaalse kruiden 800 g tomatenblokjes 100 g kabeljauwfilet 100 g zalmfilet 1 kg mosselen... bekijk recept »

Venkelsalade met sinaasappel en rozijnen

3 handsinaasappels 1 venkelknol 2 tl fijne mosterd 1 el olijfolie 2 el blanke rozijnen1. Pel 2/3 van de sinaasappelen en pers de andere uit. Snijd de gepelde sinaasappelen met een scherp mes in dunne plakken. Verwijder het groen van de venkel... bekijk recept »

Friszure citrussalsa met gegrilde zalm

3 venkelknollen 6 el olijfolie extra vierge 800 g panklare kruimige aardappelen 1 citroen 1 grapefruit 3 el munt fijngesneden 500 g zalmfilet met huidVerwijder de toppen en het groen van de venkel. Snijd de venkel in partjes van ½ cm dik. Verhit 2 el... bekijk recept »

Lamskoteletjes met venkelpuree

8 kleine of 4 grote lamskoteletten ca 600 gr 2 eetl honing 1 eetl tijm 1 eetl boter 1 venkelknol 500 gr aardappelen 4 teentjes knoflook Scheutje olijfolie Snufje nootmuskaat Scheutje melk 8 bospeentjes 1 theel ketoembar (gemalen koriander) Olijfolie ... bekijk recept »

Kabeljauwpakketjes met boterzachte aardappels

4 plakken bladerdeeg 1  ei 300 g kabeljauwfilet 1 el gladde mosterd 800 g vastkokende aardappels, voorgeschild 1  venkelknol 0.5 bosje dille 1 klontje boter 1  broccoli 1 tl kerriepoeder 1  rode ... bekijk recept »

Venkel met room en geitenkaas

4 venkelknollen 1 zak minikrieltjes (700 g) 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc) 1 pakje crème fraîche schenkbaar (200 ml) 1 eetlepel Franse mosterd ½ eetlepel balsamicoazijn1. Grill voorverwarmen. Venkel schoo... bekijk recept »

Zeevruchtenpilav

1 ui 1 teentje knoflook 1 venkelknol 3 eetlepels olijfolie 150 g fruits de mer 150 g gekookte mosselen 250 g rijst 1 theelepel oregano 1 visbouillontablet 2 eetlepels ouzo (of pernod (of andere anijsdrank, slijter)) zout en p... bekijk recept »

Gebraden forel met venkel

4 forellen 2 grote venkelknollen 4 eetlepels gehakte bladpeterselie 1 citroen, geperst 2 citroenen 2 sinaasappels, geperst 300 g couscous 6 laurierbladen 4 teentjes look 4 eetlepels olijfolie grof zeezout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »

Pagina 22 van 100